11 saveta za promociju hotela na društvenim mrežama

Događaji , Srbija / 19. 05. 2015. / Autor:

Kako biste povećali interesovanje turista za vaš hotel, važno je i kakav nastup imate na društvenim mrežama, ali i koga ste angažovali da bude svojevrsni promoter vašeg smeštaja.

O tome su na konferenciji e-Turizam 2015 govorili Marko Škorić menadžer društvenih mreža u Turističkoj organizaciji Srbije, Ivan Brozović iz zagrebačke agencije Degordian i Miloš Petrović iz agencije MWEB.

Foto: e-Turizam

Foto: e-Turizam

Takođe, na tu temu pričali su i Nemanja Boljević iz studija Fleka, koji je jedan od članova tima koji je angažovan da promoviše Crnu Goru, kao i Ana Marković izvršni direktor Digital Communication Institute.

Predstavljamo vam jedanaest najboljih saveta koji vam mogu pomoći da poboljšate nastup svog hotela na društvenim mrežama.

 • Zapitajte se koje društvene mreže najviše mogu da vam pomognu da ostvarite svoje ciljeve. Definišete ton kojim ćete se obraćati svojim fanovima ili pratiocima (Marko Škorić)
 • Smislite glavnu priču oko koje će se fokusirati vaše objave na društvenim mrežama. Svaki pojedinačni post, praktično, treba da bude jedna epizoda vaše priče (Marko Škorić)
 • Na Fejsbuk stranici treba ponuditi ljudima lepe fotografije i zanimljive sadržaje. Ponudu bi trebalo da im plasirate preko Fejsbuk alata Custom audience. On vam omogućava da reklame koje će promovisati vaše promo pakete, usmerite samo na one fanove kojima bi to moglo da se dopadne (Ivan Brozović)
Ivan Brozović; Foto: e-Turizam

Ivan Brozović; Foto: e-Turizam

 • Gastronomija i slike hrane jako dobro prolaze na društvenim mrežama. Takođe, to važi i za događaje (Nemanja Boljević)
 • Koncipirajte svoju ponudu kako bi odgovarala potrebama vaših fanova (Ana Marković)
 • Ne predstavljajte svoju ponudu kao idealnu, ukoliko ona to nije. Fokusirajte se na ono što je najbolje (Nemanja Boljević)
 • Obavezan je besplatan WiFi u sobama, kako bi gosti delili zanimljive fotografije na društvenim mrežama (Ivan Brozović)
 • Savladajte Google analytics i Webmasters Tools (Miloš Petrović)
 • Kada birate ljude koji će vam promovisati smeštaj, bolje je odlučiti se za blogere nego za novinare. Bloger vam daje iskrenu priču i veća je verovatnoća da će napisati tekst o vama. Novinar nema tu slobodu (Miloš Petrović)
Nemanja Boljević; Foto: e-Turizam

Nemanja Boljević; Foto: e-Turizam

 • Link do vašeg sajta, koji vam obezbeđuje bloger, poboljšaće poziciju na kojoj se on nalazi na internet pretraživačima poput Gugla (Miloš Petrović)
 • Rezervacija smeštaja treba da bude u tri koraka, a plaćanje što jednostavnije. Primajte sve vrste kartica (Ivan Brozović).

Treba da imate u vidu da je, pre nego što započnete bilo kakvu aktivnost na društvenim mrežama, neophodno da smislite plan promocije.

Društvene mreže, same po sebi, zahtevaju ozbiljno planiranje i analizu. Ukoliko tako postupate, moći ćete da očekujete da vam se novac koji ste uložili u promociju hotela na društvenim mrežama, vrati.

Share Button
blog comments powered by Disqus