3 aplikacije za bolju organizaciju hotelskog osoblja

Marketing i prodaja , Region / 30. 11. 2017. / Autor:

Rad u hotelu zaposlenima i menadžerima donosi ogroman broj zadataka samo u toku jednog dana. Poznato je da su neke od najvažnijih osobina hotelijera vezane za brzinu reakcije, multitasking, veštinu organizacije i slično, ali ipak, mobilne i računarske aplikacije igraju važnu ulogu u organizaciji kako većih, tako i manjih hotelskih sistema.

Izvor: facilityforhotels.com

Iako se sami možete pozabaviti testiranjem pojedinih aplikacija i odabrati one koje vam najviše odgovaraju, predstavljamo vam tri najefikasnijie za bržu i bolju organizaciju poslova.

Alice

Alice je aplikacija koja obuhvata nekoliko važnih segmenata u okviru hotela: osoblje i goste, zahteve i narudžbine, poslove i njihovu organizaciju. Ovom aplikacijom gotovo svaki posao je znatno lakše organizovati.

Aplikacija je podeljena prvenstveno na dva dela: za osoblje i za goste. Ono što osoblju i menadžmentu može olakšati radni dan jeste organizacija zadataka za zaposlene i mogućnost komunikacije putem Alice aplikacije. Zahvaljujući integraciji sa drugim sistemima, pomoću aplikacije je moguće videti rezervacije, zahteve gostiju i iznenadne probleme, a samim tim i brzo reagovati bez ikakve potrebe za telefonskim pozivima ili razgovorom oči u oči.

Ovakav vid komunikacije može olakšati zakazivanje taxi prevoza za goste, naručivanje obroka i pića ili jednostavno rešavanje novonastalih problema unutar hotela. Brzina, lakša komunikacija i sve informacije na jednom mestu ključ su Alice aplikacije.

Alice app

Ono što je pogodno gostima jeste upotreba aplikacije za naručivanje usluga ili komunikaciju sa zaposlenima.

Veliki hoteli koji su već započeli sa korišćenjem ove aplikacije navode da je broj pozitivnih ocena hotela na internetu porastao u pojedinim slučajevima i za 11 odsto. Kao razlog navode da je jedan od najvažnijih faktora koji se odražava na visinu ocene kvalitet usluge, pa tako Alice aplikacija vrlo pozitivno utiče zbog brzine i lakoće realizacije zahteva gostiju.

Ukoliko se pitate zašto uvesti Alice ukoliko već posedujete softvere za neke od usluga koje ona nudi, odgovor hotelijera je da je najbolje imati sve na jednom mestu. Servise i usluge integrisane u jedan sistem mnogo je lakše koristiti nego nekoliko zasebnih koji nisu povezani.

Roombler

Fokus Roombler aplikacije su rezervacije i njihova organizacija. Prednost ove aplikacije u odnosu na ostale je što je vrlo interaktivna i omogućava pristup neograničenom broju osoba, a povezana je i sa vodećim svetskim sajtovima za rezervacije pout Expedia, Booking.com ili Airbnb. Takođe, moguće je povezivanje sa bilo kojim drugim vidom izvora rezervacija ili upita.

Roombler – kalendar rezervacija

Osoblju koje se bavi rezervacijama vrlo će lako pasti bilo kakva promena, produženje boravka, dodavanje osoba ili soba. Obaveštenja o gostima, rezervacijama i plaćanjima će stizati redovno pa tako nema mogućnosti da bilo šta promakne.

Za razliku od Alice aplikacije, Roombler je softver koji je pogodan i za velike, ali i male hotelske sisteme. Roombler možete koristiti već sa desetak smeštajnih jedinica.

WeWorked

Ovaj softver će vam omogućiti da saznate koliko vaši zaposleni rade. Kod hotela koji pojedino osoblje angažuju sezonski ili honorarno, WeWorked je vrlo dobar način da pratite vreme koje provode na poslu i na osnovu toga formirate visinu novčane naknade.

Izvor: weworked.com

Klasično upisivanje u radne liste i navođenje broja sati provedenih na radnom mestu više nije potpuno merodavno. Sada kada angažujete, na primer, baštovane, čistače ili druge radnike, možete koristiti ovu aplikaciju i saznati tačan broj radnih sati.

Osim toga što ćete imati realniji uvid u dužinu rada zaposlenih, imaćete prostora i za uštedu ali će vam i manje vremena biti potrebno za izradu platnog spiska. Ova aplikacija na osnovu unetih podataka sama može da daje predloge za visinu isplate za svakog zaposlenog.

Takođe, u aplikaciji ćete videti i šta je tačno zaposleni radio, na kom projektu ili zadatku, a putem emaila automatski ćete dobijati izveštaje o njegovom radu. Sve ovo omogućava da mnogo lakše organizujete osoblje i izvršite isplate.

Share Button
blog comments powered by Disqus