4 saveta kako da se sajt vašeg hotela bolje rangira na Google pretraživaču

Ostale teme , Region / 17. 12. 2015. / Autor:

TripAdvisor sastavio je listu od četiri kratka saveta kako bi pomogao vlasnicima hotela da poboljšaju poziciju svog sajta na Google pretraživaču. Kako navode, njihova primena zahteva samo jedan sat nedeljno.

Hotel Punta, recepcija - Lošinj Hotels & Villas

Hotel Punta, recepcija – Lošinj Hotels & Villas

Skoro svako putovanje danas počinje “guglanjem”. Istražuje se mesto koje će turisti posetiti, ali i smeštajni kapaciteti koji su u ponudi. Analize pokazuju da prvih nekoliko sajtova, koje dobijete kao rezultat nakon što ukucate nešto u Google pretrazi, imaju najveće šanse da budu otvoreni.

Zahvaljujući savetima sajta TripAdvisor moći ćete da poboljšate poziciju svog sajta. Kako se navodi, važno je da profil vašeg objekta na sajtovima za rezervaciju smeštaja bude u potpunosti popunjen. Ovi sajtovi zapošljavaju dosta eksperata koji vode računa o tome kako bi se kao rezultat Google pretrage pojavili njihovi linkovi.

Međutim, bitno je da potencijalni gosti posećuju i sajt vašeg hotela, a ne samo njegov profil na sajtovima za rezervaciju smeštaja. Kako biste to popravili potrebno je da isprobate alat Keyword Planner. Besplatan je, a funkcioniše tako što vam nudi izraze, odnosno ključne reči koje se najčešće traže.

Google Keyword; Izvor: www.hotelogix.com

Google Keyword; Izvor: www.hotelogix.com

Potrebno je da unesete nekoliko fraza koje bi potencijalni gosti mogli da ukucaju u Google pretraživač, tražeći informacije o vašem hotelu ili destinaciji. Keyword Planner će vam dati predloge fraza. Izaberite one koje su najprikladnije vašem poslu, imaju malu konkurenciju, a veliki broj pretraga. To su ključne reči koje mnogi ljudi traže, ali malo sajtova sadrži te informacije.

Te iste fraze sada treba da “utkate” u svoj sadržaj na sajtu. TripAdvisor preporučuje korišćenje jedne ključne reči po stranici, kako u naslovima tako i u drugom tekstualnom sadržaju. Takođe, trebalo bi i da optimizujete naslove fotografija koje vam se nalaze na sajtu. Umesto nasumičnih brojeva i slova, nazivi slika bi trebalo da sadrže ime hotela, kao i njegov deo koji je prikazan na slici.

Iskoristite još jedan alat – Google My Business i upišite bitne informacije o svom hotelu koje će se pojavljivati na Google mapama. Na taj način ćete potencijalnim gostima uliti više poverenja. Osim toga, kontakt informacije i adresu hotela bi trebalo da napišete identično na svim sajtovima. Nije poželjno da su oni na Google My Business napisani na jedan, a na vašem sajtu na drugi način.

Google My Business

Google My Business

Poslednje što bi trebalo da uradite je da objavite nove tekstove na svom sajtu ili na blogu sa kojim je povezan. Pišite tekstove vodeći se ključnim rečima, upotpunjujući ih onim što vaš hotel nudi. Iako je mnogo bolje pisati duže tekstove, čak i kraći mogu da pomognu da se popravi pozicija sajta vašeg hotela na Google pretraživaču.

Share Button
blog comments powered by Disqus