5 ideja za lepši izgled hotelske sobe

Ostale teme , Region / 21. 10. 2017. / Autor:

Kada turisti pretražuju hotele na internetu, dva najvažnija faktora koja utiču na njihov izbor su cena i izgled smeštaja. Da li će gost izabrati baš vaš hotel umnogome zavisi od načina na koji je hotelska soba uređena i predstavljena online. Dobar dizajn sobe i kvalitetna fotografija najbolji su način da privučete goste u vaš hotel.

Izvor: amberlair.com

Da li biste vi prenoćili u ovakvoj hotelskoj sobi? Izvor: amberlair.com

Izbor posteljine

Mnogi hoteli biraju posteljine za hotelske krevete sa dizajnom koji sadrži veći broj linija, boja… Naš savet je da izbegnete ovakve dezene jer je prva stvar koju gost na fotografiji na internetu vidi upravo posteljina. To daje razlog više da ga upravo posteljinom impresionirate. Ukoliko želite da budete sigurni u svom izboru prilikom zamene, bela posteljina je dobar izbor, ali je ipak najbolje rešenje posteljina u neutralnim, ne previše upadljivim bojama.

Prema studiji Gallup.com sajta gotovo sve kategorije gostiju smatraju da je kvalitetan krevet najvažniji za ugodan boravak u hotelu. Uz udobnost kreveta, kvalitet posteljine svakako utiče na utisak gosta tokom boravka u njemu. Savet je da se koriste posteljine izrađene od prirodnih materijala poput pamuka.

Boje zidova

Novi trendovi nalažu upotrebu bledih, pastelnih i prirodnih boja na zidovima, u neutralnim tonovima. Cilj je da boja zidova utiče na toplinu i opuštajuću atmosferu dok gost boravi u sobi. Uz angažovanje profesionalnih dizajnera unutrašnjeg prostora, najbolje je voditi se idejom da se bojom zidova otvori prostor i stvori mirna atmosfera. Savetuje se da koristite sajtove poput Pinterest, Design School ili Houzz gde možete pronaći mnoštvo dobrih ideja za dizajn hotelske sobe.

Uklanjanje fotografija sa zidova

Držanje fotografija na zidu nije obavezno ukoliko se one ne uklapaju u vaš novi koncept izgleda sobe. Gosti više nego ikada žele da i u sobama okuse bar malo lokalnog duha, a milenijalci su posebni ljubitelji novih stvari i jedinstvenosti. Zamenite stare fotografije umetničkim delima iz vašeg komšiluka, slikama gradova i znamenitosti u okolini i sličnim temama. Najbolja stvar kod ove zamene je što za malo novca dobijate ogroman plus kod turista.

Hotel Premier Aqua Vrdnik

Kupite nove stolice

Najveći deo hotela prati isti koncept opremanja soba: krevet, noćni ormarići, orman, sto i stolica. S obzirom na to da sve više gostiju u svetu ne putuje samo radi odmora i relaksacije, već i zbog posla, kvalitetan kutak za rad je i više nego neophodan. To podrazumeva dobar radni sto i još važnije – udobnu stolicu. Dizajneri sugerišu korišćenje prirodnih materijala gde god je to moguće uz po neku teksturu. Naravno, prilikom izbora stolice uzmite u obzir izgled cele sobe i na najbolji način je uklopite u enterijer.

Promenite raspored predmeta u sobi

Promena rasporeda unutar sobe je posledica drugačijih potreba današnjih turista. Uz to, važno je i kako će soba sa novim rasporedom izgledati na fotografijama i internetu.

Najbolji deo ove stavke je što je sve potpuno besplatno. Pokušajte da pomerite krevet ili fotelje i stolice. Recimo, najbolje mesto za radni sto je blizu prozora. Mala promena rasporeda sigurno može doprineti boljem izgledu vaše sobe, pa ne škodi da budete kreativni.

Share Button
blog comments powered by Disqus