5 načina kako da povećate prihode hotela

Ostale teme , Region / 20. 01. 2016. / Autor:

Primarni cilj svakog hotela jeste da zaradi dovoljno novca kako bi mogao da bude održiv. Kako bi se to postiglo, hotelijeri moraju da se fokusiraju kako na dobit, tako i na troškove. U idealnom slučaju, potrebno je povećati prodaju, a u isto vreme, smanjiti troškove. Predstavljamo vam nekoliko načina da to učinite.

Izvor: thecentennialhotel.com

Izvor: thecentennialhotel.com

Ponudite više

“Naterajte” goste u vašem hotelu da potroše malo više. Već prilikom rezervacije možete im ponuditi da uz doplatu dobiju, primera radi, bocu šampanjca uz večeru. Ukoliko je u toku praznik, možete ponuditi gostima praznične dekoracije po niskoj ceni, kako bi ukrasili svoju sobu.

Takođe, tokom prijave možete pitati goste da li bi hteli da za malo veći iznos dobiju bolju sobu. Nemojte navaljivati već im samo predstavite sve mogućnosti koje nudite. Osim toga, neka na recepciji budu sva obaveštenja o vanpansionskim aktivnostima koje hotel nudi. Na taj način, vaša ponuda dobiće veću vrednost, a gostima će omogućiti bolje iskustvo.

Hotelski proizvodi na prodaju

Kako navodi The Forbes, ukoliko gosti ponesu sa sobom kozmetičke preparate iz kupatila hotelske sobe, to treba shvatiti kao znak da ste odabrali odlične proizvode. Ipak, možete i doskočiti ovom problemu tako što ćete im ponuditi da kupe ove kozmetičke preparate ili neke druge iz te linije koji će nositi oznaku vašeg hotela.

Izvor: experience.blog.hyatt.com/

Izvor: experience.blog.hyatt.com/

U obzir dolaze šamponi, losioni, kreme za sunčanje, pa čak i peškiri za plažu. Osim što će to doneti prihod vašem hotelu, možda će i sprečiti neke goste da “slučajno” ponesu sa sobom preostalu kozmetiku u kupatilu.

Udružite se sa ostalima

Drugi ugostitelji ili turističke atrakcije u mestu u kome se nalazi vaš hotel možda su razlog dolaska vaših gostiju. Ponudite gostima niže cene za te turističke atrakcije, od onih koje bi morali da plate ukoliko ih obilaze u sopstvenoj režiji. To može biti ulaznica za festival, obilazak obližnje planine uz vodiča ili obilazak lokalne vinarije. Promovišite nekoga ko će, za uzvrat, promovisati vaš hotel.

Smanjite potrošnju energije

Proverite sve sisteme u hotelu koji troše vodu, struju ili neki drugi energent. Ukoliko postoji mogućnost, smanjite njihovu potrošnju. Primera radi, ako slavina u jednom hotelskom kupatilu curi, to neće izazvati samo nepotrebne gubitke, već će i smetati gostima.

Važno je da svi uređaji budu u potpunosti ispravni, kako bi trošili što manje energije. Uložite u sistem za grejanje i hlađenje soba koji troši manje energije, ili uvedite LED osvetljenje umesto običnog, s obzirom na to da je na duge staze energetski efikasnije.

Izvor: Hampton by Hilton London Luton Airport Hotel

Izvor: Hampton by Hilton London Luton Airport Hotel

Zadovoljni radnici

U hotelijerstvu, koje se zasniva na dobroj usluzi, važno je da radnici hotela budu zadovoljni. Radnicima koji imaju dobru platu i koji su adekvatno nagrađeni za svoj trud, neće biti teško da učine sve što je u njihovoj moći kako bi pomogli gostima. Ako menadžer hotela, tokom doručka, odvoji malo vremena kako bi popričao sa gostima to će im pokazati da su važni i da je njihovo mišljenje bitno hotelu.

Dobar odnos radnika hotela prema gostima može da pojača preporuke gostiju, ali i da bude razlog zašto će neki gosti ponovo doći u vaš hotel. A kako biste osnažili mogućnost njihovog povratka ponudite im neku vrstu popusta pri sledećem boravku poput besplatne večere ili spa tretmana.

Share Button
blog comments powered by Disqus