6 saveta: Kako napraviti dobar porodični hotel

Mali porodični hotel Manora, koji se nalazi u Nerezinama, na Lošinju, već drugu godinu zaredom dobio je priznanje TripAdvisor-a i našao se među 25 najboljih porodičnih hotela u Hrvatskoj.

Hotel Manora, Nerezine, Hrvatska

Pošto se hoteli na ovom sajtu rangiraju prema ocenama posetilaca, ove godine hotel Manora zauzeo je treće mesto. Ispred njega našla su se samo dva hotela lanca Falkensteiner – hotel Diadora i Falkensteiner Club Funimation Borik.

Hotel Manora nalazi se u podnožju Osoršćice, a od mora je udaljen 400 metara. Iako su Nerezine primorsko mesto, zaposleni u ovom hotelu pokazali su da hotel ne mora da se nalazi na samoj obali, kako bi dobro poslovao. Otvoren je maja 2005. godine kao porodični biznis porodice Spišić.

– Cela moja porodica – supruga, dvoje dece i ja živimo u hotelu. Dakle, mi smo svojim gostima uvek na usluzi i u svakom trenutku pokušavamo da im učinimo boravak što ugodnijim – kaže vlasnik ovog hotela sa četiri zvezdice, Ronald Spišić.

Manora ima ukupno 22 sobe, dvokrevetne i trokrevetne. Takođe, hotel je prilagođen osobama koje su u invalidskim kolicima ili se teže kreću. Od dodatnih sadržaja gostima su na raspolaganju sauna, masaža, fitnes centar, kao i spoljni bazen.

Hotel Manora, Nerezine, Hrvatska

Takođe, tu je i igraonica u kojoj možete ostaviti svoju decu. Međutim, kada je reč o vanpansionskim aktivnostima, ovaj hotel vam nudi i mogućnost da upišete decu u jedriličarski klub kako bi savladala osnove jedrenja.

U sklopu hotela nalazi se i restoran Manora, u kojem možete probati povrće koje ova porodica uzgaja.

Odlična gastro ponuda s naglaskom na eko i sveže namirnice daje gostima još jedan ukus i miris mediterana kojeg se rado sećaju. Osim samog hotela i okruženje našeg malog mesta, i lepota celog ostrva, svakako, utiče na zadovoljstvo gostiju – dodaje Spišić.

S obzirom na to da je već dve godine nagrađen priznanjima TripAdvisor-a, Ronald Spišić izdvojio je 6 stvari o kojima morate voditi računa ukoliko želite da vodite dobar porodični hotel.

Hotel Manora, Nerezine, Hrvatska

1. Čistoća i ljubaznost

Čistoća je, definitivno, na prvom mestu kao i ljubaznost i osmeh svakog zaposlenog.

2. Pristup gostima

U našem porodičnom hotelu svakom gostu se pristupa individualno, a mnogi od gostiju koji se vraćaju, kažu da se kod nas osećaju kao kod svoje kuće. Vođenje hotela i restorana može se dobro raditi jedino iz ljubavi, te kad gosti to prepoznaju uspeh je zagarantovan.

3. Stalno ulaganje

Samo stalnim ulaganjem u kvalitet i standarde moguće je opstati na zahtevnom evropskom tržištu.

4. Karakteristična ponuda

Mi smo EKO hotel, u smislu štedljivosti energije, ali imamo i vlastitu proizvodnju BIO povrća. Možda smo jedini hotel u Hrvatskoj sa takvom ponudom, a naši gosti su to prepoznali.

Hotel Manora, Nerezine, Hrvatska

5. Praćenje trendova

Praćenje trendova u hotelijerstvu je vrlo bitno. Navike gostiju se menjanju, boravci su sada, uglavnom, kraći. Takođe, gosti uvek traže nove doživljaje i mi moramo biti spremni na takve izazove.

6. Raznovrsna ponuda

Gosti hotela mogu da iznajme bicikle i obiđu Lošinj na taj način. Osim toga, na raspolaganju su im i skuter, kvad ili čamac. Takođe, mogu se iznajmiti i jahte ili gliseri, sa kapetanom ili bez njega.

Share Button
blog comments powered by Disqus