Ako nemate onlajn reputaciju, stvorite je – #DotComHotel konferencija

Događaji , Srbija / 06. 07. 2015. / Autor:

Jedna od organizatora i predavača na DotComHotel konferenciji, Radka Teličkova, istakla je da je onlajn reputacija u hotelijerstvu veoma bitna i otkrila načine kako se ona može iskoristiti da bi povećao prihod hotela.

Organizatori DotComHotel konferencije - Radka Teličkova i Tomaš Jančak

Organizatori DotComHotel konferencije – Radka Teličkova i Tomaš Jančak

Jedan od prvih saveta koje je Teličkova podelila sa učesnicima DotComHotel konferencije bio je: „Ako nemate onlajn reputaciju, stvorite je. Onlajn recenzije čine vaše goste uzbuđenim zbog dolaska u vaš hotel.”

Kako biste stekli online reputaciju potrebne su vam online recenzije, stoga bi trebalo stalno da podsećate vaše goste da napišu recenziju za vaš hotel.

Teličkova je navela neke od interesantnih primera kako biste to mogli uraditi na maštovit način ispričavši da neki hoteli štampaju poruke na salvetama ili na majicama zaposlenih u hotelu, ne bi li stalno podsećali goste da im napišu recenziju.

Konferencija DotComHotel u Beogradu

Konferencija DotComHotel u Beogradu

“Ukoliko je gost zaista zadovoljan vašom uslugom i vašim hotelom, neće mu biti teško da odvoji dva-tri minuta svog vremena da napiše recenziju. Ako uzmete u obzir koliko toga možete vi sami da uradite za tri minuta, onda budite sigurni da je gost zaista zadovoljan vašim hotelom”, istakla je Radka Teličkova.

Uvek imajte na umu da je rangiranje na portalima kao što su TripAdvisor i Trivago za vaš hotel i više nego bitno. Meta search stranice, koje zapravo predstavljaju internet strane za poređenje cena, preuzeće sve podatke i podeliti ih sa vašim potencijalnim gostima.

“Kako biste dobili recenzije potrebno je da se povežete sa vašim gostima i da steknete njihovo poverenje. Neka to budu sitnice, na primer, na kraju teškog dana obradujte ih čokoladicom koja će ih čekati na jastuku”, savetuje Teličkova.

Radka Teličkova; DotComHotel Belgrade

Radka Teličkova; DotComHotel Belgrade

Ona poručuje i da je obavezno koristiti Online Reputation Analytics Tools, odnosno alate za analizu onlajn reputacije vašeg hotela. Kao primer, navela je TrustYou.com.

TrustYou.com će vam dovesti goste koji traže posebne usluge u hotelu, tako što obavlja segmentaciju usluga koje tražite. Na primer, ukoliko je potencijalni gost zainteresovan da pronađe hotel sa najboljim bazenom, pomoću TrustYou videće da upravo vaš hotel ima najbolje rangiran bazen i doći će upravo kod vas. Rangiranje se obavlja na osnovu recenzija koje su ostavili gosti koji su boravili u tom hotelu.

Na kraju drugog dana konferencije organizovana je panel diskusija na kojoj su predavači odgovarali na pitanja prilično zainteresovanih učesnika. Oni su tada dobili priliku da razmene svoja iskustva sa kolegama koji rade u evropskim zemljama. Interakcija, trendovi, prijatna atmosfera i pregršt saveta najznačajnija su obeležja DotComHotel konferencije.

Share Button
blog comments powered by Disqus