Bosanski hotel na vrhu tržnog centra

Iako rade manje od jedne godine, zaposleni hotela Mepas u Mostaru za sada su zadovoljni svojim poslovanjem. Ovo je drugi hotel sa pet zvezdica u ovom gradu, a kao svoju prednost u odnosu na druge hotele, između ostalog, ističu i to što se nalaze iznad tržnog centra.

Hotel Mepas, Mostar

Hotel se nalazi u centru Mostara, a od starog grada udaljen je desetak minuta. Otvoren je juna 2014. godine, dok je poslovno-trgovački centar Mepas Mall, koji se nalazi praktično u prizemlju hotela, počeo sa radom dve godine ranije, 2012.

Mepas Mall je postao najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini, a hotel Mepas od početka je najavljivan kao njegov sastavni deo. Tako su gostima hotela na raspolaganju sve aktivnosti u tržnom centru poput bioskopa, kuglane, dečje igraonice, ali i kafića i bankomata.

– Smatramo da je naša velika prednost raznovrsna ponuda. U principu, Mostar ima dosta toga da ponudi turistima, ali se sam grad vrlo brzo obiđe. Kad završite obilazak grada, možete da provedete vreme u našem spa centru koji je otvoren samo za goste hotela ili da odete u kupovinu ili u bioskop u našem tržnom centru, koji se nalazi na donjim etažama. Lajt motiv nam je: Sve na jednom mestu – ističe Ivana Ćavar, zadužena za prodaju i marketing u hotelu Mepas.

Hotel Mepas, Mostar

Korišćenje spa centra čiji je središnji deo zatvoreni bazen na poslednjem spratu, kao i teretane, besplatno je za goste hotela. Međutim, uprkos tržnom centru i dodatnim sadržajima, u ovom hotelu trude se da privuku i poslovne turiste.

Kada je reč o kongresnim kapacitetima, hotel ima tri sale opremljene adekvatnom audio i video opremom. Najveća od njih, sala Queen, ima kapacitet do 700 ljudi. Takođe, postoje još dve sale, manjih kapaciteta. U poslovnoj zoni hotela gosti mogu da računaju na tehničku podršku koja podrazumeva i korišćenje računara, fotokopir aparata i faksa.

– U principu, mi smo dosta veliki hotel za Mostar, a pošto grad nije toliko razvijena destinacija što se tiče kongresnog turizma, nadamo se da ćemo ovim kapacitetima koje imamo uspeti da privučemo biznis klasu gostiju. To bi trebalo da privuče i neke nove investicije, pa bi Mostar mogao da postane jedna od poželjnih destinacija za poslovne ljude – kaže Ćavar.

Hotel Mepas, Mostar

Hotel ima 82 sobe i apartmana, kao i četiri sobe prilagođene osobama sa invaliditetom. Površina soba je od 38 do 65 metara kvadratnih, izuzev predsedničkog apartmana koji se prostire na oko 200 metara kvadratnih.

Mepas je drugi hotel sa pet zvezdica u Mostaru. Iako osim ova dva, u gradu ima još čak 15 hotela niže kategorizacije, u hotelu Mepas smatraju da nemaju mnogo konkurencije.

Hotel Mepas, Mostar

– Dolazi nam veliki broj kongresnih turista iz Beograda. Kada su u pitanju strani turisti, najčešći gosti su nam Austrijanci, Nemci, ali i Amerikanci, Turci i turisti iz arapskih zemalja. To su, uglavnom, individualni gosti koji nas pronalaze preko sajta Booking.com. Iz zemalja u okruženju posećuju nas turisti iz Hrvatske, Crne Gore, kao i iz Srbije, oni kojima je Mostar interesantan kao destinacija. Potrudili smo se da se prilagodimo tržištu i tu mislim kako na ponudu i cenu, tako i na kvalitet – dodaje Ivana Ćavar.

Hotel Mepas deo je Mepas grupe, a oba objekta – hotel i tržni centar projektovala je hrvatska kompanija Gradal inženjering.

Share Button
blog comments powered by Disqus