Sve prednosti CloudBeds softvera za upravljanje hotelom

Dobili smo priliku da ekskluzivno testiramo hotelski softver kompanije Cloudbeds pod nazivom MyFrontDesk, koji ima za cilj da hotelijerima olakša poslovanje i čije su ključne prednosti: jednostavno praćenje i organizacija rezervacija, zarade hotela u određenom periodu, kao i procenta popunjenosti.

Printskrin: hotels.cloudbeds.com

Printskrin: hotels.cloudbeds.com

Iako neki hoteli i dalje koriste Excel tabele za ovu vrstu evidencije, one su definitivno zastarele i u poređenju sa softverima ne mogu da pruže dovoljno mogućnosti.

Hotelima koji nas kontaktiraju putem mejla kontakt@hotelijeri.com obezbedili smo besplatno testiranje svih funkcionalnosti softvera MyFrontDesk, bez obaveze daljeg korišćenja istog.

Najvažnije karakteristike ovog softvera

Pre svega, stiče se utisak da je softver veoma lak za korišćenje. U nekoliko klikova možete videti koji su sve gosti u vašem hotelu, procenat popunjenosti hotela, kao i dnevnu zaradu.

Prva strana (Dashboard) sastoji se od jednostavnog pregleda gostiju čiji se dolazak i odlazak očekuje, onih koji su otkazali boravak, kao i koliki to gubitak predstavlja za hotel. Prednost je to što u svakom trenutku znate da li su vaši gosti smešteni u sobu, da li su potvrdili rezervaciju i njihov dolazak se očekuje ili se uopšte nisu pojavili.

Printskrin: hotels.cloudbeds.com

Printskrin: hotels.cloudbeds.com

Možete videti i kako će izgledati sledeće dve nedelje u vašem hotelu, ne samo kada je reč o zaradi, već i o procentu popunjenosti. To će vam pomoći kako biste unapred mogli da isplanirate broj angažovanih radnika ili količinu hrane.

U kalendaru, imate mogućnost i da blokirate izdavanje nekih soba pojedinim datumima zbog krečenja ili iz nekog drugog razloga, ali i da na licu mesta smanjite cenu za određenu sobu. Takođe, možete brzo da saznate koliko će gosta koštati boravak u određenoj sobi tokom perioda od nekoliko dana, čekiranjem datuma prijave i odjave.

Na strani Reports možete da pratite koliko novca se u toku dana sliva u hotelsku “kasu”, ali i koliko je uzeto iz nje i zbog čega. Postoji mogućnost da vam ovakvi izveštaji stižu svakoga dana na kraju smene.

Printskrin: hotels.cloudbeds.com

Printskrin: hotels.cloudbeds.com

Dobra stvar je što u svakom trenutku praktično bilo koju stranu možete da odštampate.

Kako napraviti novu rezervaciju

U bilo kom trenutku možete da napravite novu rezervaciju i obeležite da li je u pitanju direktna rezervacija, preko telefona, mejla, a možete obeležiti i koji gosti su došli bez ikakve prethodne najave. Tu su i kanali rezervacije smeštaja kao što su Booking, Hotels i Expedia, a te podatke, takođe, možete uneti prilikom rezervacije.

Čim započnete proces nove rezervacije odmah ćete moći da vidite koje sobe i koliko njih imate na raspolaganju za nove goste, a smeštanje gosta u odgovarajuću sobu obavlja se u pet lakih koraka. Ipak, nećete moći da prijavite gosta u sobu, ukoliko prethodni gost koji je bio u toj sobi nije odjavljen ili da odjavite nekoga ko još nije platio svoj boravak u hotelu.

Osim toga, softver vam nudi i mogućnost da ostavite beleške o određenom gostu, pa ga možete interno okarakterisati kao VIP ličnost ili kao osobu koja donosi nevolje, kako bi vaše osoblje bilo na oprezu. Svaki gost ima poseban fajl u koji možete dodati skenirani pasoš ili fotografiju, a možete videti i po koji put dolazi u hotel.

Printskrin: hotels.cloudbeds.com

Printskrin: hotels.cloudbeds.com

Tutorijali za korišćenje

Na svakoj strani (Dashboard, Calendar, Reservation, Guests…) imate i polje na kome piše Learn to use. Ukoliko kliknete na njega, pokrećete tutorijal koji vam objašnjava šta je ono što možete da uradite u okviru te opcije. Ispod videa imate i linkove koji vas vode na tekstove koji vam objašnjavaju određene detalje, primera radi, kako da u okviru strane Guests, dodate fotografiju određenog gosta.

Ono što je za sada problem je što je sajt samo na engleskom, španskom i portugalskom, pa ako ne vladate barem jednim od ova tri jezika, imaćete poteškoće da se snađete kako sa video tutorijalima tako i sa tekstovima.

Sa druge strane, termini koji se koriste u tutorijalima na engleskom su uobičajeni i poznati onima koji su čitali tekstove o ugostiteljstvu i hotelijerstvu na ovom jeziku.

Printskrin: hotels.cloudbeds.com

Printskrin: hotels.cloudbeds.com

Cene

Osim ovog softvera, u ponudi su MyAllocator i MyBookings. I dok MyAllocator “ima zadatak” da predstavi vaš hotel novim gostima preko različitih kanala, MyBookings se bavi rezervacijom smeštaja bez naplaćivanja provizije.

Cena celokupnog paketa koji uključuje MyFrontDesk, MyBookings i MyAllocator košta od 99 dolara mesečno, u zavisnosti od kategorije hotela i njegovih smeštajnih kapaciteta. Sa druge strane, paket koji sadrži MyBookings i MyAllocator košta od 49 dolara.

Hotelima koji nas kontaktiraju putem mejla kontakt@hotelijeri.com obezbedili smo besplatno testiranje svih funkcionalnosti softvera MyFrontDesk.

Možete rezervisati i demo verziju koja traje mesec dana, kako biste videli kakve sve mogućnosti pruža.

Share Button
blog comments powered by Disqus