Dajete li gostima poklon dobrodošlice?

Poklon dobrodošlice više nije karakterističan samo za luksuzne hotele i skupe promo pakete. Korpa voća, koja je u tom pogledu postala standardna, polako se dopunjuje ili zamenjuje različitim vrstama pića, ali i specijalitetima koji su karakteristični za podneblje u kome se hotel nalazi.

Hotel Premier Aqua, Vrdnik

Hotel Premier Aqua, Vrdnik

Korpa dobrodošlice dočekaće mnoge goste kada uđu u hotelsku sobu, a uglavnom je čini nekoliko komada voća. Gosti hotela u inostranstvu često ističu da bi hteli da se u okviru nje nađe i flaširana voda, što u tamošnjim hotelima nije uvek slučaj. Međutim, kako bi se izdvojili od ostalih, neki hoteli ponudili su gostima nešto više uz to.

Najčešće su to čajevi, instant kafa, upakovani slatkiši i grickalice ili neko alkoholno piće. Primera radi, meksički hotel Rosewood Mayakoba gostima poklanja bocu tekile, dok u Berkeley hotelu u Londonu dobijaju ručno pravljene kolačiće.

Ponekad se pokloni menjaju u zavisnosti od doba godine, ali i u zavisnosti od praznika poput Nove godine, Božića ili Dana zaljubljenih.

– U našem hotelu gosti, na primer, uz Fruškogorski spa vikend dobijaju korpu svežeg voća i rakiju kao poklon za dobrodošlicu. To je jedan lep gest i najmanje što možemo da učinimo. Sa druge strane, i gostima se sviđa, a kažu i da je rakija veoma dobra – kažu u hotelu Premier Aqua u Vrdniku.

Regent Porto Montenegro, Tivat

Regent Porto Montenegro, Tivat

Takođe, pojedini hoteli vezuju poklone dobrodošlice i uz romantične promo pakete, kada gosti mogu da dobiju, primera radi, čokoladne poslastice i fino upakovane slatkiše uz bocu šampanjca ili vina.

– U zavisnosti od tipa smeštaja i dužine boravka, paket dobrodošlice čini korpa sezonskog voća, odnosno čokoladni desert uz bocu vina, slana zakuska u vidu sira i pršuta uz bocu vina. Čast nam je da neke od crnogorskih specijaliteta redefinišemo i poklonimo gostu. Geslo kojim se rukovodimo glasi: „Pružite uslugu kakvu biste i sami želeli da dobijete“ – naglašava Elena Ljiljanić, PR i marketing menadžer hotela Regent Porto Montenegro u Tivtu.

Kako dodaju u ovom crnogorskom hotelu, gost pamti boravak baš po ovakvim sitnim znacima pažnje. Oni „poručuju“ da osoblje hotela razume da su gosti umorni od puta i da bi trebalo da, uz poklon, „napune baterije“. Takođe, pokazuju da hotel vodi računa o svojim gostima, a osim toga, slatkiši doprinose i poboljšanju raspoloženja.

Radisson Plaza Hotel, Kalamazoo Center, USA

Radisson Plaza Hotel, Kalamazoo Center, USA

Imajte u vidu da korpu dobrodošlice ne moraju da čine samo grickalice i slatkiši. Možete da, u saradnji sa lokalnim prodavcima i proizvođačima, osmislite poseban poklon u koji ćete uključiti njihove proizvode. To može da bude bočica domaćeg maslinovog ulja ili ručno pravljeni sapun.

U obzir mogu da dođu i razne sitnice koje će gostima služiti kao uspomena na boravak u hotelu. Na primer, to mogu da budu ukrasni magneti, mape, sredstvo za dezinfekciju ruku ili čepovi za uši uz koje će gosti, sasvim sigurno, spavati mirno.

Ovakvi pokloni ne moraju da budu skupi, ali mogu da vam omoguće da izmamite zahvalnost i oduševljenje svojih gostiju. Zapravo, osećaće da su vam važni, a to je i cilj većine hotelijera danas – da se njihovi gosti osećaju posebno.

Share Button
blog comments powered by Disqus