Delta Holding ulaže 2,5 miliona evra u rekonstrukciju hotela Holiday Inn i BelExpoCentra

Događaji , Srbija / 02. 12. 2016. / Autor:

Kompanija Delta Holding u naredne dve godine planira ulaganje od dva i po miliona evra u renoviranje beogradskog hotela „Holiday Inn“, čime ova kompanija postaje lider u hotelijerstvu i kongresnom turizmu jer će imati gotovo 30 sala koje mogu da ugoste biznis klijentelu, kaže Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga.

Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga

Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga

Vasić naglašava da hotel „Holiday Inn“ u Beogradu može mnogo da doprinese kulturnom, umetničkom i sajamskom životu glavnog grada i da je to razlog poteza Delta Holdinga da ovaj hotel, zajedno sa BelExpoCentrom uključi u svoj poslovni sistem.

„Hotelijerstvo u Srbiji može da se razvija samo ako postoje objekti koji rade svih 12 meseci u godini, biznis hoteli koji imaju kapacitete da dovedu strane i domaće turiste“, kaže Vasić i dodaje da obnova znači da će „Holiday Inn“ dobiti nov lobi, u skladu sa najvišim svetskim standardima, kao i da će BelExpoCentar biti preuređen tako da može da bude mesto najrazličitijih događaja.

“BelExpoCentar je do sada predstavljao skupu salu sa hladnim zidovima i mi to želio da promenimo. Investicija u ovaj objekat će doprineti da prostor postane topliji, sa svežijim enterijerom i rasvetom. BelExpoCentar ćemo podići na potpuno novi nivo.”, rekao je Vasić.

Hotel "Holiday Inn"

Hotel “Holiday Inn”

Potpredsednik Delta Holdinga kaže da je želja ove kompanije da napravi ono što je za Srbiju najvažnije, a to su kongresni kapaciteti, kao i da je poznato da je Delta zainteresovana za partnerstvo u rekonstrukciji Sava Centra.

„Ukoliko dobijemo priliku da ga renoviramo i razvijemo, imaćemo izuzetan prostor sa 25 sala“, kaže Živorad Vasić i dodaje da u situacijama kada se u Sava Centru okupi 10 ili 20 hiljada ljudi, korist za hotelijere, taksiste i dobavljače, ali i za državni budžet je velika.

„Holiday Inn“ je hotel sa četiri zvezdice, gostima nudi 140 soba, 7 sala za sastanke, a povezan je i sa BelExpoCentrom. Od 1. novembra ove godine hotel je u vlasništvu kompanije Delta Real Estate.

Share Button
blog comments powered by Disqus