Dražen Vranješ Kosi, Terme Krka: Od ostalih nas izdvaja lokacija i kvalitet

Terme Krka predstavljaju grupaciju termi kao i nekoliko hotela u drugim mestima. Iako im je medicinski turizam i wellness fokus, nije zapostavljen ni aktivni turizam. Uprkos velikoj konkurenciji u Sloveniji, smatraju da ih od ostalih razlikuje kvalitet, ali i lokacija njihovih termi i hotela.

Šmarješke Toplice

Šmarješke Toplice

Terme Krka obuhvataju Šmarješke Toplice i Dolenjske Toplice, primorski centar Strunjan, Otočec, kao i jedan hotel u Novom mestu. Glavno preduzeće grupacije je fabrika lekova Krka iz Novog mesta.

Fokusirali su se kako na medicinski turizam, tako i na wellness. Terme Krka specijalizovane su za rehabilitaciju nakon povreda ekstremiteta, neuroloških bolesti, kao i bolesti srca i krvnih sudova. U ovim termama mogu se lečiti i respiratorne bolesti, reumatizam i osteoporoza, a geslo grupacije je: “Živeti zdrav život”.

– Primarno, kada je u pitanju termalni segment, naša ciljna grupa su uglavnom parovi. Sa druge strane, kod porodica, gledamo da kreiramo ponudu za one koje imaju malu decu, uzrasta do šest godina. Naše terme su, uglavnom, namenjene porodicama koje traže neku mirniju varijantu odmora, a uz to da imaju i animaciju dece – kaže Dražen Vranješ Kosi, menadžer prodaje za region u Termama Krka.

Strunjan - hotel Svoboda

Strunjan – hotel Svoboda

Terme Krka obuhvataju ukupno devet hotela, kao i nekoliko vila, a svi smeštajni objekti imaju tri ili četiri zvezdice. Tako se u Novom mestu nalazi hotel Krka, a u mestu Otočec hotel Šport.

Kad je reč o Strunjanu, tamo su hoteli Svoboda i Laguna, Depandansa Vila Park, kao i još pet drugih vila nedaleko od hotela Svoboda. U Dolenjskim Toplicama nalaze se hoteli Balnea, Kristal i Vital, a u Šmarješkim Šmarjeta, Toplice i Vitarium.

Iako je Slovenija karakteristična po velikom broju termi, Vranješ Kosi smatra da Terme Krka ipak imaju svoje prednosti.

Dolenjske Toplice - hotel Balnea

Dolenjske Toplice – hotel Balnea

– Od ostalih nas izdvaja lokacija. Dolenjske i Šmarješke terme imaju divnu okolinu. Tu je naravno i Otočec koji je početkom ove godine dobio i bazen sa termalnom vodom i trudimo se da tu destinaciju pretvorimo u centar aktivnog odmora. Druga stvar je kvalitet, ali i hrana, koja je vrhunska i koja se priprema uz poštovanje svih standarda – ističe Vranješ Kosi.

Šmarješke Toplice nalaze se na oko 80 kilometara od Ljubljane. Specijalizovane su za lečenje bolesti srca i krvnih sudova, uz termalnu vodu koja ovde izvire.

Dolenjske Toplice smeštene su u jugoistočnom delu Slovenije i već vekovima važe za poznato lečilište. Specijalizovane su, mahom, za rehabilitaciju ekstremiteta nakon povreda ili operacija, ali i za oporavak nakon operacije karcinoma materice i dojke kod žena.

Otočec - hotel Šport

Otočec – hotel Šport

Otočec je, uz Dolenjske Toplice, karakterističan po ponudama za aktivan odmor, dok je Strunjan poznato slovensko primorsko lečilište i talasoterapeutski centar. Osim aktivnog odmora, Otočec je poznat i po golfu jer se tamo nalazi veliko igralište, poligon za vežbu i škola golfa.

Sa druge strane, Otočec kao i hoteli u Termama Dolenjske i Šmarješke Toplice, pogodni su za organizovanje čak i većih seminara ili drugih događaja.

– Tokom cele godine dolaze nam Italijani, njima se baš sviđaju naše terme. Zatim, tu su Rusi, koji su postali stalni gosti poslednjih godina, ali i Austrijanci i Nemci. Želeli bismo da privučemo više gostiju iz Srbije. Radićemo više na programu animacije naših gostiju kako bi iskustvo koje dožive premašilo njihova očekivanja. Od toga zavisi lojalnost gostiju – zaključuje Dražen Vranješ Kosi i dodaje da ponudu treba razvijati na osnovu onoga što im ukazuju njihovi gosti.

Share Button
blog comments powered by Disqus