Džulija Vord: Uvijek imajmo na umu da mi postojimo zbog gostiju

Crna Gora , Intervju / 19. 05. 2017. / Autor:

U martu 2016. godine na poziciju generalnog menadžera hotela Regent Porto Montenegro imenovana je Džulija Vord (Julia Ward). Dugogodišnje iskustvo sticala je u međunarodno priznatim hotelima, a kako ističe, u ovom poslu je veoma važno da se ne stoji u mestu.

Džulija Vard (Julia Ward) generalni menadžer hotela Regent Porto Montenegro

Ugostiteljskim poslom Džulija Vord bavi se već 31. godinu. Radila je u hotelima koji su članovi ugostiteljskih organizacija poput Leading Hotels of the World, Fancourt South Africa, kao i drugih brendova kao što je Radisson SAS. U intervjuu za hotelijeri.com ističe kako se postiže uspeh u hotelijerstvu, koliko je važan digitalni marketing, a koliko gost.

Radili ste na svim pozicijama u hotelu, od recepcionerke do pozicije generalnog menadžera. Koja je tajna Vašeg napretka?

Radila sam u međunarodno priznatim hotelima, kao i u hotelima sa dugom tradicijom. Tokom svoga rada sam se upoznala sa svim aspektima hotelskog poslovanja. Ono što je univerzalno je činjenica da se uspjeh gradi uz strast i posvećenost.

Obrazovanje sam stekla u gradu Cape Town, u Južnoj Africi gdje sam i odlučila da ću se baviti ugostiteljstvom. Nakon završenih studija sam započela posao u sektoru konsijerža i recepcije, nakon čega sam radila u sektoru hrane i pića na duže vrijeme.

Osjetila sam da mi je bilo potrebno konkretno usmjerenje, stoga sam se fokusirala na sektor prodaje i marketinga u sklopu Rezidor Grupe. Nakon toga sam se vratila i počela da radim kao Director of Rooms u Fancourtu (član grupacije vodećih svjetskih hotela) koji se sastoji od rezidencija, dva hotela sa 5 zvjezdica kao i četiri golf terena za organizaciju međunarodnih prvenstava.

Hotel Regent Porto Montenegro, Tivat

Nakon Fancourta, prilika se pojavila na Baliju u Indoneziji, u okviru Regent Hotels and Resorts grupacije gdje sam se kao Pomoćnik izvršnog direktora pridružila timu za otvaranje novog hotela.

U martu 2016 godine, došavši sa egzotičnog ostrva Koh Samui, na Tajlandu, gdje sam upravljala sa preko 70 luksuznih butler style vila, počela sam da radim kao generalni menadžer hotela Regent Porto Montenegro. Svoju karijeru sam posvetila konstantnom unapređenju standarda u ugostiteljstvu i težnji ka savršenstvu.

Šta je ono čemu bi hotelijeri morali da se posvete kako bi njihov hotel bio uspešan? Koliko je u svemu tome važan gost?

Uvijek imajmo na umu da mi postojimo zbog gostiju, te da je naš zadatak da osiguramo da svaki novi boravak bude bolji od prethodnog. U ovom poslu je veoma bitno da ne stojimo u mjestu i da ne živimo na talasima slave prošlih uspjeha. Moramo se kretati s vremenom i truditi da iskustvo gostiju bude jedinstveno.

Koliko je danas bitan internet marketing i koliko pažnje bi hotelijeri trebalo da mu posvete?

Na tržištu velike konkurencije, vidljivost je od vitalnog značaja. Ovo se odnosi na ulaganje u digitalnu optimizaciju i marketinške strategije, uz sigurnost da sa našim gostima komuniciramo preko platformi gdje su oni najaktivniji. Kao kod mnogih hotela, akcenat našeg poslovanja je stavljen na rezervacije kako od novih tako i od gostiju koji su nas već posjetili.

Hotel Regent Porto Montenegro, Tivat

Koliko se hotelijerstvo u inostranstvu razlikuje od onog u Crnoj Gori i na Balkanu, generalno?

Crna Gora se od okruženja i ostatka svijeta izdvaja jedinstvenim prirodnim ljepotama, ogromnim kulturnim nasljeđem i prijatnim ljudima. Šezdesetih godina je bila jedna od glavnih turističkih jezgara, sa elitnim gostima kao što su Sofija Loren (Sofia Loren), Ričard Barton (Richard Burton), kao i Britanska Kraljevska Porodica (British Royal Family).

Crna Gora je u poslednjem periodu počela da oživljava upravo ovu slavu, i ovakvu auru. Privlačnost crnogorske države se ogleda u njenoj raznolikosti, sačinjenoj od prelijepih planinskih predjela savršenih za planinarenje, pa sve do očaravajuće azurno plave obale pogodne za jedrenje.

Share Button
blog comments powered by Disqus