Hotel Envoy oživljava duh srpske kulture

Marketing i prodaja , Srbija / 08. 11. 2015. / Autor:

Početkom oktobra u centru Beograda zvanično je otvoren još jedan hotel sa četiri zvezdice – Envoy. Ipak, ono po čemu se ovaj hotel izdvaja od ostalih je neobičan dzajn.

Envoy hotel

Naime, u lobiju se nalazi galerijska postavka slika srpskih slikara, dok ovaj butik hotel ima i svojevrsnu biblioteku koju čini više od 500 knjiga. U pitanju su dela srpskih i svetskih pisaca Ive Andrića, Fjodora Dostojevskog, Ernesta Hemingveja, uglavnom na srpskom jeziku.

Ideja o slikama koje bi krasile hotel potekla je od vlasnika hotela. U pitanju su dela srpskih umetnika nastala između dva svetska rata, a među autorima izdvajaju se Momo Kapor, Predrag Milosavljević, Stojan Aralica, Marko Čelebonović.

– Naše goste čine ljudi iz poslovnog sveta, biznismeni, naučnici, umetnici, ali i turisti koji žele da dožive Beograd iz jedne potpuno posebne dimenzije. Hotel je počeo da radi sredinom juna, a do sada smo imali više stranih turista, pre svega iz regiona. Ipak, tokom leta u hotelu su odsedali i Srbi iz inostranstva. Ovakve goste očekujemo i oko novogodišnjih praznika – navodi Ana Jovićević, menadžer prodaje i marketinga hotela Envoy.

Envoy hotel

Hotel je smešten u rekonstruisanoj zgradi u kojoj se nekada nalazila australijska ambasada. Envoy ima devet spratova i 49 smeštajnih jedinica, odnosno 42 sobe, šest apartmana i jedan ekskluzivni apartman.

– Osim pružanja smeštaja, naš cilj je i da svojim gostima približimo istorijsko i kulturno nasleđe Srbije. Naši gosti su oduševljeni postavkom slika i knjiga, a neretko se dešava da prolaznici sa ulice ulaze u hotel samo da bi pogledali neka od umetničkih dela. Sa druge strane, misija nam je i individualni pristup gostu. Naš slogan „A hotel that knows you“, odnosno „Hotel koji vas poznaje“ naglašava da nam je važno da nam se svaki gost vrati u Envoy, ali i da se u njemu oseća kao kod kuće – dodaje Jovićević.

Envoy gostima nudi i konferencijsku salu kapaciteta do 50 mesta, koja je opremljena za sve vrste poslovnih skupova. Restoran je otvoren ne samo za goste koji odsedaju u hotelu, već i za sve druge ljude, koji žele da probaju specijalitete tradicionalne, italijanske i francuske kuhinje.

Envoy hotel 2

Kada je reč o hotelskim sadržajima, Envoy svojim gostima nudi besplatan Wi-Fi u celom hotelu, kao i besplatno korišćenje fitnes i spa centra sa teretanom, sobom za masažu, saunom i turskim kupatilom. Takođe, hotel organizuje gostima i prevoz na aerodrom, ali i ture koje im omogućavaju da bolje upoznaju Beograd.

Naziv hotela, Envoy, predstavlja diplomatu sa posebnom misijom. I lokacija hotela je u skladu sa nazivom – Čika Ljubina ulica, koja je dobila ime po Ljubomiru Nenadoviću, srpskom diplomati.

Share Button
blog comments powered by Disqus