HotelBrain: Poboljšaćemo kvalitet usluge u novosadskim hotelima

Cilj kompanije HotelBrain, koja je sa novosadskim hotelima Park i Leopold I potpisala ugovore o upravljanju, je da transformišu luksuzan smeštaj koji su ovi hoteli pružali u izuzetno hotelsko iskustvo za njihove buduće goste.

Hotel Park

Hotel Park

Ugovor o hotelskom menadžmentu podrazumeva da će kompanija HotelBrain osnovana 2000. godine u Grčkoj, upravljati ovim hotelima u narednom periodu. Osim sa ovim hotelima, kompanija je sa butik hotelom Vila Park potpisala razvojni projekat. Nakon njegovog završetka, u planu je potpisivanje o upravljanju i sa ovim objektom.

Glavni ciljevi su podizanje nivoa usluge, građenje reputacije i podizanje profesionalnosti. Model upravljanja nije kratkotrajan, a kako poručuju iz kompanije HotelBrain, što duže bude trajao, to će biti bolje za hotel.

– Naš primarni cilj za Hotel Park i Hotel Leopold I, kao i za Vilu Park je da se stvori jedno novo i izuzetno iskustvo za goste, umesto samog pružanja luksuznog smeštaja. Takođe, cilj nam je da učlanimo ove hotele u internacionalne hotelske afilijacije, kao što su Small Luxury Hotels of the World, odnosno Relais & Chateaux i samim tim postignemo mnogo bolji kvalitet usluge kao i finansijske rezultate – ističe Panos Paleologos, predsednik i osnivač HotelBrain kompanije.

Hotel Leopold I

Hotel Leopold I

Cilj kompanije HotelBrain je i da svojim načinom rada privuče i druge hotele širom Srbije, Crne Gore, ali i drugih zemalja u regionu. U portfoliju ove kompanije za sada postoji više od 120 hotela u nekoliko zemalja. Neki od njih su pod upravom kompanije HotelBrain više od 15 godina.

Većina hotela kojima upravlja ova kompanija je u Grčkoj, ali su se proširili i na Liban i Tursku. Kancelarija ove kompanije, otvorena u Beogradu, biće zadužena kako za Srbiju, tako i za Crnu Goru.

World Travel Awards, svojevrsni međunarodni žiri eksperata u ugostiteljstvu, proglasio je ove godine kompaniju za najbolju u oblasti hotelskog menadžmenta u Evropi i u Grčkoj.

Hotel Park

Hotel Park

Potpisivanje ugovora o upravljanju sa novosadskim hotelima više je bila srećna slučajnost nego plan. To je, zapravo, bio rezultat pregovora tima kompanije HotelBrain sa lokalnim partnerima.

Hotel Park ima 224 soba, dok je hotel-tvrđava Leopold I nedavno renoviran i ima 50 soba. Iako oba hotela imaju pet zvezdica, dosta se razlikuju. Hotel Park smešten nedaleko od centra Novog Sada i u svom sastavu ima i kazino i dva noćna kluba.

Sa druge strane, hotel Leopold I se nalazi na Petrovaradinu, u zgradi iz 17. veka, a ima i nekoliko restorana i barova sa pogledom na Dunav i Novi Sad.

Hotel Leopold I

Hotel Leopold I

Ipak, ono što će ovi hoteli dobiti ovim ugovorom zapravo je prepoznatljivost i kvalitet, koji će odgovarati svetskim merilima. Poznato je da ne postoji univerzalno i međunarodno priznato rangiranje hotela. Ipak, činjenica je i da hoteli u svetu mnogo više pažnje obraćaju na goste i njihov doživljaj od hotela u regionu.

– Srpskim hotelima, u poređenju sa onima u inostranstvu, nedostaje struktuiranje, otvorenost prema međunarodnom tržištu i poboljšanje u kvalitetu pružene usluge. To će omogućiti srpskim hotelima da postanu hotelske destinacije i, istovremeno, zdrave i profitabilne kompanije. Sa druge strane, srpski i grčki hoteli dele istu kulturu u smislu gostoprimstva, istu želju u pružanju visokokvalitetnih usluga. Takođe, zemlje u kojima se nalaze imaju toliko toga lepog da ponude – ističe Paleologos.

Share Button
blog comments powered by Disqus