Hrvatski hoteli usmereni na sport i rekreaciju

Kako su se razvijali hoteli, tako su se razvijale i specifične potrebe turista. Oni su počeli da traže mnogo više aktivnosti, pored običnog noćenja, pa su hoteli, naročito oni u privatnom vlasništvu, bili „primorani“ da razvijaju i dodatne usluge, kako bi se održali na tržištu.

Hotel Maestral, Novigrad - Biciklizam

Hotel Maestral, Novigrad – Biciklizam

Tako su pojedini hoteli koji se, pre svega, nalaze na za to pogodnoj lokaciji, razvijali svoju sportsku ponudu, kako bi baš kod njih bili smešteni sportisti i reprezentacije dok obavljaju pripreme.

U Hrvatskoj ima dosta hotela koji su bazirali svoju ponudu na tenisu i biciklizmu, ali je malo onih koji nude skijanje.

Biciklizam, tenis, kajak, fudbal

Hotel Maestral, Novigrad - Tenis

Hotel Maestral, Novigrad – Tenis

Jedan od njih je hotel Maestral u Novigradu na Istri koji ima četiri zvezdice. Ima 318 soba i deo je lanca hotela Laguna Novigrad Hotels.

Pre svega, hotel je označen kao bike hotel što znači da je dodatno opremljen za goste koji do njega dolaze biciklom, ili planiraju da ga koriste tokom svog boravka.

Hotel ima čitavu mrežu staza za bicikliste. Takođe, tu su i specijalna prostorija za bicikle, njihov servis i pranje. Možete iznajmiti bicikl, koristiti usluge bajk vodiča koji pomaže biciklistima da odaberu adekvatnu stazu, ali i bajk taksija koji omogućava organizovani prevoz prtljaga, bicikala, kao i ljudi.

U okviru hotela nalaze se i tri fudbalska igrališta – dva velika travnata i jedno manje sa veštačkom travom. Tako se ovaj hotel može pohvaliti i činjenicom da su fudbalske reprezentacije Hrvatske, ali i Slovenije, Austrije i Nemačke, na njima obavile svoje zimske pripreme.

Nedaleko od hotela je i reka Mirna na kojoj se može organizovati vožnja kajaka i kanua. Takođe, u njegovoj neposrednoj blizini nalazi se čak 17 teniskih terena. Hotel ima i svoju plažu pa je moguće organizovati skijanje na vodi i vožnju džet-skija.

Noćenje u dvokrevetnoj sobi u ovom hotelu košta oko 130 evra za dve osobe, na bazi polupansiona. Gosti koji su u njemu boravili, na sajtovima za rezervaciju smeštaja, opisuju ga kao hotel koji je idealan za sport i porodični odmor. Ono što mu se zamera jesu visoke cene. Ipak, hotel je u 2013. godini bio jedan od najčešće rezervisanih objekata u Novigradu.

Rukomet, košarka, odbojka, badminton

Hotel Panorama, Prelog - Badminton

Hotel Panorama, Prelog – Badminton

Iako je mali, sa tek 20 soba, hotel Panorama u Prelogu smešten je pored Dubravskog jezera, pa gostima nudi malo drugačije vrste sportova. Deo je sportsko-rekreacionog centra DG Sport.

Odmah do hotela su dve zatvorene dvorane. Dva terena omogućavaju trening kako rukometašima, tako i sportistima koji se bave malim fudbalom, košarkom, odbojkom i stonim tenisom. U okviru zatvorene dvorane je i pet igrališta za badminton, kao i veštačka stena za penjanje.

Kada je reč o spoljnim terenima tu su tri teniska terena, isto toliko terena za mali fudbal, kao i jedan za odbojku na pesku. Tenis je moguće igrati i u balonu, koji obuhvata dva terena. Gostima su na raspolaganju i brojne biciklističke staze, a mogu se oprobati i u lovu i ribolovu.

Noćenje u dvokrevetnoj sobi u ovom hotelu košta od 50 do 80 evra u zavisnosti od toga da li će u njoj boraviti jedna ili dve osobe. Doručak je uključen u cenu.

Oni koji su posetili ovaj hotel sa tri zvezdice davali su mu, uglavnom, visoke ocene. Ipak, najslabije je ocenjena lokacija hotela.

Skijanje, planinarenje

Tomislavov dom, Zagreb - Skijanje

Tomislavov dom, Zagreb – Skijanje

Nedaleko od Zagreba, na planini Medvednici nalazi se hotel Tomislavov dom. Smešten u neposrednoj blizini skijališta Sljeme, pruža mogućnost gostima hotela da uživaju u skijanju tokom zimskih, kao i planinarenju u letnjim mesecima.

Ukupna dužina ski-staza iznosi oko 4.000 metara. Skijalište ima tri žičare, ukupnog kapaciteta od oko 3.300 skijaša na sat. Kako se navodi na sajtu ovog hotela, na ovim stazama svoje karijere započeli su i skijaši Janica i Ivica Kostelić.

Cena noćenja u dvokrevetnoj sobi je od 50 do oko 60 evra u zavisnosti od toga da li će u njoj boraviti jedna ili dve osobe, kao i da li postoji mogućnost besplatnog otkazivanja rezervacije. Doručak je uključen u cenu.

Hotel Tomislavov dom ima tri zvezdice i 42 sobe. Oni koji su u njemu boravili najniže ocene davali su njegovoj lokaciji zbog plasninskog puta koji do njega vodi.

Share Button
blog comments powered by Disqus