Instagram stories – nov način promocije ponude hotela

Ostale teme , Region / 25. 09. 2017. / Autor:

Tržište koje iz godine u godinu čini sve više milenijalaca, mladih turista, u vrlo bliskoj budućnosti neće moći da funkcioniše bez dobro osmišljenih strategija online promocije. Instagram, sa posebnim akcentom na Instagram stories već sada zauzima važnu ulogu u marketingu hotela.

Hotelijeri.com

U poređenju sa regularnim objavama na Instagramu, priče predstavljaju opušteniji i jednostavniji pristup promociji hotelskih usluga. Upravo ove dve karakteristike objašnjavaju razlog ogromne popularnosti priča i ostvarivanja znatno prijatnijeg i bližeg odnosa sa gostima, koji putem drugih društvenih mreža nije moguć.

Zašto turisti vole Instagram priče?

Svi mi volimo da vidimo kako nešto funkcioniše iza scene, svakodnevni život, a kroz Instagram stories gosti imaju mogućnost da upoznaju najosnovnije stvari u funkcionisanju hotela. Fotografija, uz filtere, lokacijske oznake, emotikone i tekst i trajanje od 24 sata ključ su uspeha za Instagram priče.

S obzirom na to da je na pričama korisnicima omogućeno jedino da vam pošalju poruku, ovo je i odličan alat za povezivanje i komunikaciju sa potencijalnim gostima, a važno je znati i da postoji mogućnost da se sa Instagram priče korisnik direktno preusmeri na sajt hotela ili neki drugi spoljni link.

Napravite jedinstvenu priču

Iako nije loše ponekad zaviriti i na Instagram profile drugih hotela, potrudite se da vaše priče budu jedinstvene. Najbolje je da kroz priče prikažete nešto iz potpuno nove perspektive, okolinu hotela, ljude koji rade u njemu i ono čime se oni bave. Ovo je mesto gde predstavljate svakodnevne aktivnosti koje se dešavaju u vašem hotelu. Idealno je da priče budu takve da podstiču interakciju, odnosno da privlače pratioce da vam pošalju poruku ili komentar.

pixabay.com

Ono što doprinosi opuštenosti vaših priča su tagovi, smajliji, kratke tekstualne fraze, stoga to nemojte izbegavati. Kada objavljujete priče, razmislite na koji način razgovarate sa svojim prijateljima o ponudi hotela u kome radite. Upravo na taj način komunicirajte i sa potencijalnim turistima.

Redovne objave

Potrudite se da vaši pratioci nekoliko puta tokom dana vide vaš logo među pričama onih naloga koje prate. Sa jedne strane ćete ih stalno podsećati da ste tu, da ste aktivni i očekujete nove goste, a sa druge na vrlo dobar način ostvariti povezanost i graditi lojalnost.

Uključite influensere u kampanju

Uključivanje poznatih osoba u Instagram marketinšku kampanju je izuzetno dobro za hotelski brend, povećanje broja pratilaca i vidljivosti priča i redovnih objava na ovoj društvenoj mreži. Nemojte se ustručavati da u vaš hotel dovedete određeni broj poznatih instagramera koji će svojim pratiocima preneti atmosferu i pozitivne strane boravka baš u vašem objektu. Ukoliko pažljivo odaberete osobe, zasigurno je da možete očekivati nove goste. Takođe, potrudite se da kroz priče animirate i druge goste da vas označe u objavama i Instagram storijima. To će vam doneti još novih pratilaca.

pixabay.com

Pratite statistiku

Statistika igra važnu ulogu u kreiranju budućih priča i strategija promocije. Redovno pratite i analizirajte broj pregleda, preskakanja i odgovora na vašu priču. Ovi podaci vam mogu pokazati šta je dobro, šta vaši pratioci vole, a šta ne.

Lojalnost i pozitivni primeri

Osim toga što gosti kroz objave Instagram priča iz vašeg hotela podstiču i svoje prijatelje da ga posete, ukoliko želite da odete korak dalje, Instagram objave možete povezati sa programima lojalnosti. Tako je, na primer, Marriott hotelski lanac počeo da nagrađuje svoje goste koji iz hotela objavljuju interesantne priče na društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter uz jedinstveni hashtag. Kada se dostigne određeni broj bodova, gost može da iskoristi određene usluge besplatno ili da boravi u nekom od Marriott hotela.

Printskrin: Youtube/Marriott Hotels

Iako je najbolji način da se upoznate sa dobrim primerima Instagram priča da posetite neki od naloga poznatih svetskih brendova, naš savet je da svoje priče zasnivate na radnjama koje se dešavaju unutar ili oko hotela. Ispričajte priču kako se priprema neko jelo, kako se servira, upoznajte goste sa jednim radnim danom osoblja, ili, pak, snimite utiske gostiju iz vašeg hotela. Budite kreativni i ne postavljajte sebi ograničenja – sve što može da privuče nove goste je dobrodošlo.

Iako je Instagram vrlo jednostavan, nemojte ga potcenjivati jer je izuzetno snažan i ima veliki uticaj. Ova mreža nudi širok krug različitih vrsta klijenata, zabavna je i vrlo pogodna za marketing. Održavanje Instagram naloga ne zahteva previše novca, tako da je uz minimalna ulaganja moguće ostvariti izuzetno dobar rezultat.

Share Button
blog comments powered by Disqus