Šta će novi InterContinental doneti Ljubljani

Događaji , Slovenija / 11. 09. 2017. / Autor:

Ljubljana je od ovog leta bogatija za prvi hotel sa pet zvezdica. Investicija kompanije Delta Real Estate iz Srbije, vrednosti od oko 50 miliona evra, prvi je korak širenja ove kompanije na zemlje Evropske Unije. Menadžment hotela činiće profesionalci iz Slovenije, Srbije, Nemačke i Francuske. Zaposleno je više od 100 radnika, prema posebnoj strategiji.

Kamen temeljac novog hotela postavljen je decembra 2015. godine, a samo godinu i po dana kasnije, u saradnji sa slovenačkim izvođačima i podizvođačima, radovi su privedeni kraju.

Živorad Vasić, regionalni direktor IHG, na konferenciji za medije u Ljubljani je više puta istakao pristup, srdačnost i dostupnost grada Ljubljane za sve investitore, uključujući i Delta Real Estate. Ljubljana je ovom investicijom dobila prvi hotel sa pet zvezdica.

Lokacija kao ključna prednost hotela

Hotel InterContinental je smešten u samom centru glavnog grada Slovenije, u neposrednoj blizini poslovnog centra i parka Tivoli. Od starog dela grada udaljen je svega 10 minuta hoda.

Hotel raspolaže sa 165 soba, od toga 14 apartmana. Pet zvezdica nalažu da hotel obezbedi i predsednički apartman, koji se u slučaju hotela Intercontinental nalazi na pretposlednjem 19. Spratu.

Specifičnost ovog hotela su apstraktne linije tepiha koje simbolišu reku Ljubljanicu, dok se u svim sobama nalaze umetnička dela štampana na staklenim ogledalima. Sobe hotela odlikuje izuzetan dizajn enterijera, puno prostora i vrlo velika kupatila. Kao i u većini biznis hotela, poseban akcenat je dat na kvalitetan radni prostor kao i udobnost kreveta.

Menadžment hotel ističe izuzetno veliku popunjenost hotela već na samom početku rada. U pojedinim danima septembra, popunjenost je iznosila i 100 posto.

Menadžment i zaposleni

Menadžment hotela čine generalni direktor hotela Miloš Cerović iz Srbije, direktorka marketinga i prodaje Saša Zor, menadžerka ljudskih resursa Katja Lisac i direktor prodaje Mojca Pondelak iz Slovenije, Roland Fredersdorf F&B menadžer iz Nemačke, dok internacionalnu ekipu bogatijom čini šef kuhinje iz Crne Gore, kao i direktor prihoda iz Francuske.

Strategija zapošljavanja novih radnika nije bila usmerena na već postojeće radnike ostalih hotela u Ljubljani, već se prema savetima ministartsva za rad i zapošljavanje Slovenije vršila selekcija mladog kadra, tek svršenih studenata. Visoki porezi u Sloveniji i jako dobre plate u Austriji i Nemačkoj ne idu na ruku ugostiteljskom sektoru u Sloveniji jer dobar broj radnika iz ove oblasti odlazi na rad u druge zemlje Evropske Unije.

Kongresne mogućnosti

Hotel InterContinental u Ljubljani spada u kategoriju biznis hotela. Posebno se ističe važnost kongresnog turizma i u tu svrhu se na minus drugom spratu nalazi sala Emona kapaciteta 300 ljudi. Tehnički je najmodernije opremljena i primerena najvažnijim najvažnijim poslovnim i društvenim događajima.

Još dve dvorane nalaze se na 19. spratu, sa pogledom na Alpe i Ljubljanski zamak, dok se na istom spratu nalazi i poseban Club InterContinental koji je praktično posebna vrsta izdvojene prostorije za piće i opuštanje.

Restoran na 20. spratu kao poseban adut hotela

Na poslednjem 20. spratu hotela InterContinental nalazi se restoran sa fantastičnim pogledom na grad. Kreativni vođa restorana je italijanski šef Alfer Ruso, dobitnik Mišelinove zvezdice. Shodno sezoni, on će prilagođavati i meni hotela.

Restoran je simbolično nazvan Restoran-B (“bi” – pčela) ponosi se tradicijom slovenačke kranjske pčele. Meni će biti obogaćen mediteranskim jelima, dopunjen kulturom lokalnog okruženja. Pored italijanskog šefa, restoran će voditi i šef Komnen Bakić, koji će preneti svoje iskustvo iz hotela Crowne Plaza u Beogradu.

Pogled sa 20. sprata

Restoran nije samo za goste hotela već je otvoren za sve građane Ljubljane. U tu svrhu, već je organizovan i prvi prijem za sve kompanije koje se nalaze u okolini hotela.

Saruna spa centar

Kompletan 18. sprat hotela posvećen je opuštanju. Saradnja sa Saruna lancem wellness centara je nakon Beograda i Crowne Plaze preslikana i na hotel u Ljubljani. Specifičnost ovog spa centra je fantastičan pogled na park Tivoli.

U spa centru se pored bazena nalaze i dve saune, parno kupatilo i đakuzi, dok su na spratu i posebne prostorije za fitnes, masažu i kozmetičke tretmane. Na raspolaganju su i usluge ličnog trenera. Spa centar je uključen u osnovnu uslugu hotela i biće polu-zatvorenog tipa.

Šta ovaj hotel donosi Ljubljani

Primarno, širu ponudu hotelskog smeštaja jer će hotel InterContinental biti prvi hotel sa pet zvezdica u glavnom gradu Slovenije. Otvaranje novih mesta je veliki dobitak svake investicije. Nikako ne treba zaboraviti i restoran sa verovatno najlepšim pogledom u Ljubljani.

Delta Real Estate tek započinje svoje investicije u regionu

Pored hotela u Sloveniji, kompanija Delta Hodling i Delta Real Estate, grade veliki šoping mol u Banjaluci, dok su od septembra 2017. godine i vlasnici tržnog centra u bugarskom gradu Varna. U planu je izgradnja hotela u Zagrebu i Tirani.

Share Button
blog comments powered by Disqus