Jahorinu najčešće posećuju turisti iz Srbije i Hrvatske

Zimska sezona na Jahorini traje, otprilike, tri meseca. Jahorina je olimpijska planina i činjenica da su na njoj održavana takmičenja tokom Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu, i dalje doprinosi hotelijerima koji ovde rade.

Jahorina. Izvor: oc-jahorina.com

Jahorina. Izvor: oc-jahorina.com

Jahorina je veoma popularna među turistima i mislim da se sve više unapređuje, kako u zimskom, tako i u letnjem periodu. Turisti koji nas posećuju su iz raznih zemalja. Ipak naši najčešći gosti su ljudi iz zemalja bivše Jugoslavije, a najviše iz Srbije i Hrvatske. Uprkos tome, imali smo priliku da ugostimo i ljude koji dolaze iz SAD i Saudijske Arabije – kaže Branka Petronić, PR menadžer hotela Lavina.

Ovaj hotel na Jahorini nalazi se između dve skijaške staze – Ogorijelice i Prače, pa je idealan za one koji uživaju u zimskim sportovima.

Iako je otvoren 2012. godine, za kratko vreme postao je jedan od najtraženijih objekata na ovoj planini. U ponudi ima 10 staza, a njihova ukupna dužina je 28 kilometara.

Hotel Lavina

Hotel Lavina

– Sezona 2012/13. je bila naša prva sezona i tada smo bili prezadovoljni popunjenošću, s obzirom na to da smo bili potpuno nov hotel na ovoj planini. Za sada smo zadovoljni brojem gostiju. Međutim, i sami znate da je prethodna sezona, što se tiče snega, bila loša – dodaje Petronić.

Interesovanje turista je naročito intenzivno tokom Ski openinga. U okviru hotela je i Škola skijanja, čije usluge gosti često koriste. U njoj radi šest licenciranih instruktora, koji obučavaju one koji nisu toliko vešti na skijama.

Jahorina. Izvor: oc-jahorina.com

Jahorina. Izvor: oc-jahorina.com

Ukoliko, ipak, posetite ovu planinu leti, neće vam biti dosadno. Na raspolaganju gostima koji dolaze van sezone je vožnja bicikla, obilazak planine, branje lekovitog bilja i borovnica. Tu je i vožnja paraglajdingom, kao i obilazak pećine „Orlovača“.

Ima interesovanja i za obilazak Sarajeva i Višegrada, pa mi vrlo rado omogućavamo gostima tako nešto. To su mesta koja, definitivno, treba posetiti. Kada je reč o wellness sadržajima, možda bismo mogli da izdvojimo bazen, od ostalih koje imamo u ponudi, jer je zaista idealno mesto za opuštanje i za njim vlada najveće interesovanje. Takođe, đakuzi kada je pozicionirana na odličnom mestu, pa su gosti koji je koriste sami u prostoriji, odakle imaju prelep pogled na stazu – ističe Petronić.

Hotel Lavina

Hotel Lavina

Hotel Lavina ima 23 luksuzna apartmana i 22 sobe, a svi, takođe, imaju pogled na stazu za skijanje. Osim ovog, na Jahorini postoji još hotela, među kojima su: Termag, Bistrica, Snješko, Kristal, hotel Nebojša i garni hotel Ruski dom.

Share Button
blog comments powered by Disqus