Kako biti pravi pet-friendly hotel?

Ostale teme / 24. 03. 2017. / Autor:

Pas oduvek važi za čovekovog najboljeg prijatelja. Kućni ljubimci vrlo često zahtevaju posebnu pripremu, recimo u situacijama kada je potrebno sa njima ući u kafić, hotel ili ih povesti na putovanje.

Izvor: www.gdeikad.com

Izvor: www.gdeikad.com

Četvrtina stanovnika Velike Britanije poseduje kućnog ljubimca koga smatraju ravnopravnim članom svoje porodice, pokazuju istraživanja. Odlazak na porodično putovanje, logično, podrazumeva i polazak ljubimca.

Tokom kraćih ili dužih putovanja, odsedanje u hotelu je neophodno pa se tako već pri planiranju odmora mora odabrati pet-friendly objekat. Ovakve lokacije povezuju turiste i ljubitelje životinja, a hoteli koji omogućavaju dolazak ljubimaca su vrlo pogodni za ostvarivanje lojalnosti jer pet-friendly hotela nije mnogo. Takođe, hoteli koji se odluče da svoja vrata otvore i ljubimcima beleže povećanje prihoda i do 30 odsto, kažu hotelijeri.

Koje su odlike pravih pet-friendly hotela?

Prva stvar koju je neophodno ispoštovati je adekvatna informisanost gostiju o mogućnostima za posetu sa ljubimcima. Obavestite goste u kojim delovima hotela je dozvoljeno kretanje sa životinjama, a kojim ne.

Izvor: barkpost.com

Izvor: barkpost.com

Preporuka je da hotelski restoran ima odvojeni deo gde je dozvoljeno da ljubimci budu uz svoje vlasnike tokom obroka. Sa druge strane, zapamtite da nisu svi ljudi ljubitelji pasa ili mačaka, stoga se potrudite da obe strane budu zadovoljene. Takođe, nemojte propisivati mnogo zabrana jer ni gosti, ni ljubimci to ne vole.

Postojanje menija sa hranom za ljubimce neće doneti veliku veliku zaradu hotelu, ali će sama ponuda učiniti vaš hotel atraktivnijim među turistima. Na ovaj način, mnogi web portali uvrstiće vaš hotel među destinacije koje imaju ovu retku ponudu. Vlasnici ljubimaca će se u hotel vraćati jer se u tu osećaju dobrodošlo. Evo i primera jedne ugostiteljske radnje: Prodavnica burgera „Snack Shack“ u Velikoj Britaniji ima dupli meni: jedan za ljude, drugi za ljubimce. Recimo, drugi meni sadrži „SnackBurger“ obrok za pse. Interesantno, zar ne?

Još jedan sadržaj hotela koji može biti zanimljiv gostima jeste room servis namenjen ljubimcima. Dostupnost malih kreveta za pse ili mačke u sobama, osnovne opreme za održavanje higijene ili igračaka za životinje su mali, ali vrlo značajan znak pažnje za vlasnike.

Ukoliko u okolini hotela postoje radnje i osobe koje se bave ljubimcima, ovo je odlična prilika da sa njima ostvarite saradnju. Osim što gostima možete preporučiti mesta i parkove koje mogu posetiti sa svojim ljubimcem, dobro je uputiti ih i na salone za negu životinja ili restorane i događaje kod kojih su životinje dobrodošle.

Izvor: sheratoncentremontreal.com

Izvor: sheratoncentremontreal.com

Organizacija događaja koji promovišu pet-friendly odnos je vrlo dobar način da podstaknete goste da potroše po koji evro više tokom boravka u hotelu. Mogu se organizovati posete trenera i osoba koje se bave dresurom ljubimaca ili jednostavni sportski treninzi koji aktivno uključuju i životinje u vežbanje. Gosti su zasigurno spremni da za ovakve aktivnosti izdvoje novac i zabave se.

I na kraju, kada se osvrnete na navedene „male stvari“ koje gostima sa ljubimcima mogu učiniti boravak prijatnijim, ne zaboravite na turiste koji su u vašem hotelu bez životinja. Higijena je najvažnija, ali postarajte se i da za goste ne bude mnogo iznenađenja. Najbolji način da se spreče neželjene situacije sa ljubimcima u sobama su, recimo, natpisi „pas je u sobi“ koje je moguće postaviti na vrata.

Izvor: lifewithcake.com

Izvor: lifewithcake.com

Od hrane do kreveta za ljubimce u hotelu, ipak, nema većeg benefita od onog kada gost zadovoljan izađe iz hotela. Ukoliko se odlučite da omogućite ljubimcima da budu gosti vašeg hotela, imajte na umu da je osnova pet-friendly hotela da na životinje gledamo kao regularne goste i pobrinemo se da budu zadovoljni i na najbolji način prihvaćeni.

Share Button
blog comments powered by Disqus