Kako da gosti što lakše upamte vaš hotel?

Ostale teme , Region / 18. 03. 2016. / Autor:

Ukoliko se gosti u vašem hotelu provedu nezaboravno, budite sigurni da će želeti da se što pre vrate i ponovo odsednu u njemu. Postoji mnogo načina da od hotela napravite mesto u kome će oni maksimalno uživati.

Izvor: Hotel Grande Bretagne Athens

Izvor: Hotel Grande Bretagne Athens

Zaposlite prave ljude

Najvažnije je da zaposlenima u hotelu ne smeta da se dodatno potrude kako bi se vaši gosti što bolje osećali tokom boravka u hotelu. Ljubazni zaposleni mogu samo da doprinesu tome. Niko ne voli neljubazno i neprijateljski raspoloženo osoblje.

Takođe, važno je da nadzirete kvalitet njihovog rada, ali i da vodite računa kako se ophodite prema osoblju. Pohvalama za dobro urađen posao i nagrađivanjem onih koji se najviše trude stavljate im do znanja da ih cenite. Sa druge strane, takvim odnosom radnici se mogu motivisati da svoj posao obavljaju još bolje.

Održavajte sobe

Opremite sobe nameštajem koji je u dobrom stanju. Birajte komade koji će moći da “stare” zajedno sa hotelom i koji neće izgledati staro nakon nekoliko godina.

Koristite kvalitetnije tepihe, koji se neće brzo otrcati. Osim što je bitno da soba bude čista, bitno je i da posle određenog vremena zamenite dotrajale peškire i posteljine novim. Izađite u susret i onim gostima koji imaju problema sa alergijama, nudeći im boravak u adekvatnim sobama.

Izvor: The Berkeley London

Izvor: The Berkeley London

Nije loše ni dočekati goste malim poklonom dobrodošlice. To ne mora da bude ništa veliko i luksuzno, i mala korpa voća ili nekoliko slatkiša su odličan znak pažnje.

Redovno menjajte meni

Meni u hotelskom restoranu bi trebalo redovno menjati. To je naročito bitno ukoliko pojedini gosti u vašem hotelu odsedaju duže. Oni sigurno neće želeti da jedu ista jela iz nedelje u nedelju. Ponudite im lokalne specijalitete, ali i pojedina jela internacionalne kuhinje.

Kreiranje posebnih menija za one koji poste ili imaju poseban režim ishrane, pokazaće vašim gostima da vodite računa o njihovim potrebama. Ukoliko su česti gosti vašeg hotela muslimani, razmislite i o hrani sa halal sertifikatom.

Poboljšajte ponudu

Veliki broj hotela nudi gostima uživanje kako u otvorenom, tako i u zatvorenom bazenu. To više nije dovoljno kako bi se vaš hotel istakao. Uz bazen, možete da ponudite gostima druge pogodnosti. Neke od njih mogu da budu đakuzi kade, prostrane sobe, kao i usluge pranja i peglanja.

Izvor: DoubleTree by Hilton Hotel Salt Lake City Airport

Izvor: DoubleTree by Hilton Hotel Salt Lake City Airport

Osim toga, organizujte različita dešavanja u hotelu koja bi mogla da privuku goste poput različitih performansa, mini koncerata, ali i obilazaka okoline hotela. Kvalitetna vanpansionska ponuda može pojedinim gostima da učini boravak nezaboravnim.

Ugodite onima koji borave duže

Ukoliko imate goste koji u hotelu odsedaju po nekoliko nedelja ili meseci, potrudite se da im učinite boravak što prijatnijim. Na primer, ponudite gostima opciju da borave u hotelu sa svojim ljubimcem.

Dobra ideja je i da, prilagodite mirniji kutak hotela u svojevrstan biznis centar, gde bi poslovni turisti mogli da rade. Naravno, brza i stabilna internet konekcija je obavezna.

Share Button
blog comments powered by Disqus