Kako kolačići i iznenađenja utiču na reputaciju hotela?

Ostale teme , Region / 26. 10. 2017. / Autor:

Neočekivani sadržaji, aktivnosti koje nisu uključene u program i mali znakovi pažnje idealan su način da već dobru reputaciju vašeg hotela podignete na još viši nivo. Taktika koja uključuje sitnice koje uvek obraduju goste je pozitivna zbog toga što turisti, kako prilikom ocenjivanja na internetu, tako i u razgovoru sa svojim prijateljima prvo izdvoje ovakve postupke, što vašem hotelu daje ogromnu prednost kod izbora među turistima.

Printskrin: Youtube/Hilton HHonors

Nema ničeg boljeg od srdačnih i neočekivanih postupaka koje gosti jednostavno rečeno – obožavaju. Ko ne voli da ga u sobi prilikom dolaska dočeka neki mali znak pažnje, kupon za korišćenje pojedinih hotelskih sadržaja, besplatni obroci ili slično. U hladnom korporativnom načinu poslovanja ovakvi postupci su uvek dobrodošli.

Kolačići i slatkiši

Činjenica je da svako voli da okusi dobar slatkiš, a posebno najmlađi gosti. Uz aromu i miris koji turiste dočeka u hotelu, kolačići su dobar način da gostima poželite dobrodošlicu. Oni su takvi da jednostavno podsećaju na toplinu doma, zar ne?

Ali kako kolačići i slatkiši utiču na reputaciju hotela? Savvy hotelski lanac u svojoj strategiji za što bolji ugođaj gosta ima upravo ponudu besplatnih kolačića u lobiju svojih objekata. Ovaj postupak direktno je povezan sa ocenama koje gosti postavljaju na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instagramu, ali i web sajtovima poput Trip Advisor-a. Ovi portali preplavljeni su utiscima tokom boravka, a ovako mali gest poput kolačića daje gostima povod da napišu nešto lepo o vašem hotelu.

„Sa ukusnim kolačićima svakog poslepodneva osećali smo se kao kod kuće, a daleko od našeg doma“ – samo je jedna od sličnih ocena koju je hotel Holiday Inn Express dobio nakon primene ove strategije.

Izvor: Facebook.com/EsplanadeZagrebHotel

Dajte više kada je to moguće

Svi volimo da dobijemo nešto besplatno. To nam daje razlog da se osećamo posebno i doživljavamo nagradu kao određenu vrstu luksuza. Kada u vašem hotelu nema mnogo gostiju ili kada su određene sobe slobodne, zašto ne biste nekoga od gostiju nagradili boravkom u većoj i luksuznijoj sobi umesto u onoj koju je prvobitno rezervisao.

Na dobre ocene hotela ovakav postupak će uticati na sličan način kao i iznenađenja sa slatkišima. Ljudi vole da se pohvale!

Evo i primera. Hotel Brunellechi je ostvario veliki uspeh čestim nagradama za goste koji direktno rezervišu smeštaj kod njih. Ocena sa 5 zvezdica glasila je ovako: „Rezervisali smo klasičnu hotelsku sobu, a dobili dvospratni apartman sa sjajnim pogledom! Dobili smo i đakuzi. Nismo sasvim sigurni čime smo to zaslužili ali se zahvaljujemo hotelu“.

Naša preporuka je da često nagrađujete goste koji su članovi loyalty programa ili smeštaj rezervišu direktno. Ovakve nagrade ne zahtevaju nikakva ulaganja ili odricanje od prihoda, a doneće mnogo oduševljenja među gostima.

Mini-bar K Smart; Foto: indelB.com

Besplatno korišćenje mini bara

Naknada za upotrebu pića iz mini bara jedna je od stvari koja se najčešće zamera hotelima. Iznenadite gosta i dozvolite mu da danas mini bar koristi besplatno. Uz malo ulaganja, oduševićete turiste i biti potpuno drugačiji od konkurencije.

Svi gosti prilikom dolaska otvore mini bar, makar iz radoznalosti. Eto prilike da lojalne goste nagradite sa par besplatnih napitaka. Recimo, kada na Google pretražite „free mini bar“ (besplatan mini bar), među prvim rezultatima će se naći hotel Artemide. Uz besplatan mini bar oni lojalne goste nagrađuju i besplatnom brzom wi-fi mrežom.

Kod besplatnog korišćenja mini bara preporučujemo dva načina da to saopštite gostima. Prvi je da gostu u sobi ostavite personalizovanu poruku sa informacijama o besplatnoj konzumaciji pića, a drugi je da mu to saopštite lično, na recepciji. Testirajte koji postupak nailazi na veće oduševljenje kod gostiju. Ukoliko nemate mini bar u sobama ili želite da probate nešto drugačiju vrstu nagrade, boca vina kao poklon hotela je takođe dobro rešenje.

Share Button
blog comments powered by Disqus