Kako koristiti Instagram za promociju hotela?

Ostale teme , Region / 24. 05. 2016. / Autor:

Stavljajući slike u prvi plan, Instagram je odlična društvena mreža za celokupnu travel industriju. Fotografije, nesumnjivo, imaju značajnu ulogu pri izboru destinacije ili hotela.

Izvor: Instagram.com/hotel_palisad

Izvor: Instagram.com/hotel_palisad

Instagram ima oko 400 miliona aktivnih korisnika mesečno, a dnevno se na njega doda, u proseku, 80 miliona slika. Ukoliko ga ne koriste, hotelijeri bi trebalo da razmisle o tome da ga uvrste u svoje marketinške aktivnosti.

Koristeći Instagram, moći ćete da prikažete hotel u najboljem svetlu i da istaknete nešto čime biste mogli da privučete goste. Posmatrajte ga kao galeriju fotografija vašeg hotela.

Naravno, postoji nekoliko “caka” koje bi trebalo da primenite kako biste iskoristili Instagram na najbolji mogući način i povećali broj rezervacija u hotelu.

Fotografije

Podelite fotografije gostiju koji uživaju u vašem hotelu. One će korisnicima biti mnogo interesantnije od onih na kojima su manekeni koji se pretvaraju da uživaju. Osim toga, prema jednom istraživanju slike na kojima se nalaze lica imaju 38 odsto više šansi da budu lajkovane i 32 odsto više šansi da dobiju komentar korisnika.

Istaknite ono po čemu želite da vas korisnici prepoznaju. Ukoliko promovišete hotel kao oazu mira, fokusirajte se na fotografije koje će upravo to da pokažu.

Izvor: Instagram.com/esplanadezagreb

Izvor: Instagram.com/esplanadezagreb

Osim toga, možete objaviti i fotografije i snimke okoline hotela ili mesta u kome se hotel nalazi. Ukoliko se neko od korisnika odluči da poseti tu destinaciju, velike su šanse da će je povezati upravo sa vašim hotelom.

Takođe, možete objavljivati i slike jela iz hotelskog restorana, kao i koktela koji su pripremljeni u baru. Iako neki smatraju da su ovakve fotografije postale kliše, i dalje izazivaju dosta pozitivnih reakcija korisnika. Ipak, kako biste doskočili ovome, fotografišite, primera radi, kuvara dok priprema hranu. Na taj način ćete akcentovati i ljude koji vredno rade u hotelu.

Haštag

Korišćenje haštagova povećava interakciju korisnika. Osmislite neki haštag koji će biti karakterističan za vaš hotel, a koji možete da koristite i na drugim društvenim mrežama. Bilo bi dobro da uključite u haštag i ime vašeg hotela.

Pomoću haštaga mnogo veći broj korsnika ove društvene mreže može videti vašu objavu. Možete čak i proveriti da li je neko od vaših nekadašnjih gostiju već okačio fotografiju vašeg hotela. Ipak, nemojte preterivati sa brojem haštaga.

Izvor: Instagram.com/termesvetimartin

Izvor: Instagram.com/termesvetimartin

Događaji

Promovišite dešavanja u hotelu bez obzira na to da li su velika ili mala. Bilo da je u pitanju ekskluzivna zabava na koju su pozvane poznate ličnosti iz zemlje ili odbojkaški turnir za nekoliko ekipa, postavite sliku ili video sa dešavanja i pozovite goste hotela da se pridruže.

Ne zaboravite da tagujete lokaciju događaja koji fotografišete. Istraživanja pokazuju da fotografije na kojima je tagovana lokacija izazivaju veću reakciju korisnika.

Motivišite goste

Šerujte povremeno na nalogu hotela fotografije koje su načinili gosti. Motivišite ih besplatnim pićem da kače svoje slike iz hotela na Instagram koristeći određeni haštag.

Interakcija

Lajkujte i komentarišite postove korisnika koji žive u blizini ili za koje smatrate da bi bili zainteresovani da putuju i u kraj u kojem se nalazi vaš hotel. Na taj način će, tom prilikom, imati na umu i vaš hotel.

Share Button
blog comments powered by Disqus