Kako kreirati dobru novogodišnju ponudu?

Ostale teme , Region / 22. 11. 2017. / Autor:

Sezona odmora i putovanja tokom novogodišnjih i božićnih praznika polako se bliži, a što se ranije započne sa promocijom praznične ponude, to više gostiju možete očekivati u vašem hotelu.

Izvor: Facebook.com / Kempinski Palace Portorož

Praznici na prelasku iz jedne u drugu godinu turisti najčešće koriste za putovanja, što dokazuju i podaci da skoro 15 miliona ljudi negde otputuje tokom ovog perioda. Pre nego što turisti počnu da pretražuju gde će provesti odmor, zadatak hotela je da pripremi idealnu ponudu ali je i uspešno promoviše.

Poslednja dva meseca godine najbolje su vreme da predstavite svoju novogodišnju ponudu. Sajt, promocija mejlom i putem društvenih mreža moraju biti potpuno spremni za kampanju. Kreiranje ponuda i cena je individualno i svaki hotel ima svoj fokus, stoga ovaj deo ostavljamo vama. Međutim, šta gosti zaista očekuju kada stignu u hotel?

Atmosfera i enterijer hotela – ove dve stvari najviše će uticati na utisak gosta pri dolasku. U ambijent je vrlo važno uklopiti prirodne dekoracije poput jelki, grančica ili drvenih stolica, a zadovoljstvo gosta biće neizostavno već na prvi pogled. Ipak, praznična sezona ima i druge čari. To podrazumeva i blago redukovanu listu pića koju služite. Vino i kokteli najčešće se konzumiraju tokom ovog perioda, pa poneka novina i specijaliteti neće škoditi. Uz to, kolačići, a posebno slatkiši za najmlađe goste važan su deo novogodišnje ponude. Da, u pitanju su sitnice, ali veoma značajne.

Izvor: pixabay.com/silviarita

Način na koji je hotel uređen tokom praznika najviše govori o samom hotelu i doživljaju koji nudite. Korišćenje novih i kreativnih načina za ukrašavanje objekta tokom praznika mnogo je efektnije nego uređenje na tradicionalan, onakav način kakav gost i pre dolaska očekuje.

Promocija ponude

Email promocija je odličan način da započnete upoznavanje gostiju sa novogodišnjom ponudom. To su turisti koji se već na neki način interesuju za vaš hotel, tako da osim što ćete ih prve obavestiti o ponudi, prednosti za članove programa lojalnosti uvek su dobrodošle.

Društvene mreže su veoma važne. Za početak, pre nego što krenete sa promocijom konkretne ponude, zainteresujte ih uz par objava postavljanja ukrasa unutar hotela, priprema za novogodišnju sezonu i sličnim. Dodatni plus može biti i nov vizuelni identitet društvenih mreža koji je prilagođen ovoj sezoni.

Izvor: Facebook.com / Square Nine Hotel Belgrade

Sledeći korak koji može dovesti još gostiju u vaš hotel su događaji i zanimljive stvari koje se dešavaju u okolini. Savršeno je ako ste pozicionirani u nekom turističkom mestu ili skijalištu. Pozivanjem svojih pratilaca na društvenim mrežama da posete određene događaje, možete ih privući da dođu i odsednu baš kod vas.

Ovo je posebno karakteristično za mesta koja se posećuju periodično, pa je saradnja sa organizatorima događaja ili sadržaja važna. Popusti za sadržaje mogu takođe biti važni pri odabiru hotela, tako da budite slobodni da turistima ponudite i niže cene. To mogu biti besplatne ulaznice za pojedine događaje, niže cene za skijaške karte ili besplatni spa tretmani.

Izvor: pixabay.com/Photo-Mix

Nagradne igre

Možda najbolji način kojim ćete privući goste su nagradne igre i konkursi. Facebook i Instagram su ovog puta u fokusu. Pozovite svoje pratioce da uz određeni hash tag podele sa vama i svojim prijateljima dekoracije svojih soba ili jelki, a zatim najpopularnije i najlajkovanije nagradite popustima ili čak besplatnim boravkom u hotelu. Ovako dobijate ogromnu pažnju i prostor za promociju na internetu.

Za kraj, cene i svečana atmosfera utiču na izbor gostiju gde će boraviti, ali ne zaboravite da nije sve u tome i da je važno ponuditi nešto jedinstveno i omogućiti turistima da se u vašem hotelu osećaju toplo i dobrodošlo. Razmislite šta je vaša prednost i kako je možete istaći, a uz efektnu marketinšku kampanju, rezervacije će zasigurno početi da pristižu.

Share Button
blog comments powered by Disqus