Kako malim promenama sadržaja privući više gostiju u hotel?

Ostale teme , Region / 05. 01. 2018. / Autor:

Povećanje broja gostiju koji odsedaju u vašem hotelu zasigurno je jedan od glavnih ciljeva svakog menadžera. I dok pojedini hoteli dodaju nove sadržaje, grade raznovrsne komplekse, postoje i oni koji pomoću sitnica i malih promena u ponudi postižu dobre rezultate.

Izvor: pixabay.com

 

Goste privlače sadržaji koje ne moraju dodatno da plate, a vrlo su korisni, zar ne? Predstavljamo vam nekoliko usluga i sadržaja koje vrlo lako možete unaprediti i tako povećati broj svojih gostiju.

Duže trajanje doručka

Najveći broj hotela u svojoj ponudi za doručak ima klasičan kontinentalni doručak, baziran na principu švedskog stola. Vreme posluživanja prvog obroka u danu je najčešće do 10 ili 11 časova. Zašto to mora biti tako?

Omogućite gostima da doručkuju kada god oni to požele. Neka barem prvi obrok u danu traje skroz do ručka. Ukoliko neko voli da spava malo duže, obožavaće vaš hotel, a troškovi koje imate produženjem doručka su minimalni. Hoteli poput Per WTM u Londonu ili The Kayumanis Resort na Baliju već duže vreme poslužuju doručak na ovaj način, što se pokazalo kao vrlo pozitivno, a uz to započeli su i sa dostavljanjem obroka u sobe i to bez naknade.

Prevoz do i od hotela

Hoteli koji se nalaze van centra grada najčešće nisu najbolje povezani gradskim prevozom sa železničkim stanicama ili aerodromima. Pomozite gostima da dođu do hotela time što ćete im ponuditi besplatan prevoz do i od hotela. To može biti jednostavan dolazak po grupu gostiju u određeno vreme ili se mogu organizovati polasci nekoliko puta dnevno, u određenim terminima, ukoliko vaš hotel posećuje veći broj turista.

Ponudite nešto besplatno

Kada gostu kažete da je nešto besplatno, psihološki i marketinški gledano već ste na dobitku. Ukoliko nemate mogućnost da poklonite nešto skuplje, besplatno možete ponuditi flašicu vode, nešto slatko ili suvenir. Na primer, InterContinental Park Lane hotel u Londonu gostima besplatno daje slatkiše i kolačiće iz Škotske uz šoljicu čaja.

Iznajmljivanje odeće

Ova usluga postala je uobičajena u mnogim hotelima u kojima odsedaju poslovni turisti. Razlog je što često određena situacija zahteva odevanje na koje gost nije prethodno računao. Luksuzni hoteli, poput Hotel de Rome u Rimu, nude gostima odevne predmete poznatih dizajnera i to potpuno besplatno. Vi ne morate u svojoj ponudi imati luksuzne kombinacije za odevanje, već ispitajte svoje goste šta je njima potrebno i značajno, pa na osnovu zahteva omogućite iznajmljivanje pojedine vrste odeće u vašem hotelu.

Hotel “Kempinski Adriatic” Umag

Televizija mora biti najkvalitetnija

Vreme starih, glomaznih televizora sa po par TV kanala je davno prošlo. Televizija i televizor nisu samo uređaj putem koga će se gosti informisati i zabavljati, već i naručivati usluge, komunicirati sa recepcijom zakazivati prevoz ili bilo šta drugo što je turistima potrebno. Smart TV u hotelskim sobama jednostavno je neophodan. Kontrola i komunikacija smart uređajima takođe je vrlo poželjna.

Ovo su samo neki od predloga kako da bez ili za malo novca privučete nove goste i ponudite im potpuno novo iskustvo. Iako deluje da vam povećanje kvaliteta i opsega pojedinih usluga neće doneti zaradu, iskustva mnogih hotela u svetu pokazuju suprotno. Gosti su spremni da za pojedine usluge plate dodatno, a najvažnije je voditi se time šta vaši gosti žele i koje su njihove potrebe.

Share Button
blog comments powered by Disqus