Kako ostvariti više onlajn rezervacija?

Ostale teme / 15. 06. 2015. / Autor:

Kako biste povećali procenat rezervacija morate voditi računa da na sajtovima za rezervaciju smeštaja imate adekvatne slike i što preciznije informacije. Potencijalne goste često mogu odbiti nejasne skraćenice i nepotpuni opisi, ali ih dobre fotografije svakako mogu privući.

Falkensteiner hotel Stara planina

Falkensteiner hotel Stara planina

Turisti danas, obično, ni ne kreću na put pre nego što provere komentare na internetu o hotelu u kome će odsesti. Proverava se sve – od fotografija i bitnih informacija, do toga šta kažu oni koji su u tom hotelu već boravili.

Sajt TripAdvisor objavio je kratak vodič kako bi pomogao vlasnicima objekata da ostvare što veći broj rezervacija. Neki od ovih saveta mogu se primeniti ne samo na sajtovima za rezervaciju smeštaja već i na sajtu samog hotela.

Jezik

Koristite jezik koji putnici mogu da razumeju i izbegavajte korišćenje skraćenica jer ih možda neće svi potencijalni gosti razumeti. Vodite računa da ne možete imati opis hotela samo na maternjem jeziku, posebno ukoliko želite da privučete i strane turiste.

Opis hotela i soba

Napravite dobar opis o sobama u vašem hotelu, kao i o samom objektu. Opisi, ipak, ne smeju da budu preširoki, kako ne biste opterećivali turiste nepotrebnim detaljima.

Bellevue, Lošinj

Bellevue, Lošinj

Primera radi, potrebno je reći da li je soba prilagođena za pušače ili nepušače, ali nema potrebe nabrajati koliko prozora soba ima.

Izbegavajte da koristite velika slova u opisu soba. Kako tvrdi TripAdvisor, takvi opisi ne donose veći broj rezervacija, već se događa suprotno.

Takođe, korisno je napraviti i listu stvari koje će gosti imati na raspolaganju, poput peglanja odeće, ali izbegavajte da ponavljate pogodnosti koje ste već napisali u opisu sobe.

Morate voditi računa i o nazivima, odnosno imenima soba. To je prva informacija koju će vaši gosti videti kada počnu da istražuju vašu ponudu i važno je da bude kratko i upečatljivo.

Jedna od najbitnijih stvari je i da opis sobe, pa i samog hotela, mora biti u skladu sa onim što nudite. Pogrešno je preuveličavati u ovom slučaju, jer se razočarani gosti nikada neće ponovo vratiti kod vas.

 Capital Hill Hotels&Suites

Capital Hill Hotels&Suites

Jasan način plaćanja

Vrlo je važno da način plaćanja bude dobro objašnjen. Gosti treba da znaju mogu li platiti karticom i kojom, kao i šta još, osim cene sobe, treba da plate. Tu, na primer, spada i boravišna taksa ili korišćenje spa centra, ukoliko to nije uračunato u cenu smeštaja.

Osim toga, treba naglasiti i kakva je politika hotela, kada je u pitanju otkazivanje rezervisane sobe, ali i u koje vreme se mogu prijaviti i odjaviti iz hotela.

Adekvatne fotografije

Kada je reč o fotografijama soba i samog hotela, korisno je unajmiti dobrog fotografa. Ulaganje u ovu vrstu promocije može samo da vam koristi jer gosti žele da vide šta sve zapravo plaćaju.

Trianon Palace Versailles Waldorf Astoria Hotel

Trianon Palace Versailles Waldorf Astoria Hotel

Pokažite potencijalnim gostima najbolje fotografije sobe za koju su zainteresovani. Pogrešno je koristiti slike sobe u kojoj oni neće boraviti. U tom slučaju, može se desiti da pomisle da plaćaju ono što su videli na slici, pa će se neprijatno iznenaditi kada uđu u sobu.

Osim toga, fotografije hola u hotelu neće mnogo pomoći turistima da se odluče da odsednu kod vas, dok će dobre slike sobe u kojoj će boraviti i te kako pomoći.

Share Button
blog comments powered by Disqus