Kako privući kineske turiste – konferencija DotComHotel

Događaji , Srbija / 19. 05. 2016. / Autor:

Deo azijskog tržišta, a pogotovu turisti iz Kine želja su mnogih hotelijera. Hotelijeri na Balkanu se, mahom, slažu da im je potreban samo mali deo ovog tržišta kako bi poslovali bolje. Međutim, postavlja se pitanje kako ih privući.

DotComHotel konferencija u Beogradu 2015; Foto: DotComHotel

DotComHotel konferencija u Beogradu 2015; Foto: DotComHotel

Kako ističe Tomaš Jančak, ovo tržište je potpuno različito od svih drugih. Da biste privukli kineske turiste, morate da primenite strategiju koja je drugačija od onih koje primenjujete za druga tržišta.

Morate da budete spremni da ispunite sve zahteve koje kineski turisti imaju, pre svega kada je reč o sadržajima same hotelske sobe i onoga što nudi hotel. Komunicirajte sa njima na adekvatan način i odgovorite im na sve što ih zanima kada je u pitanju destinacija vašeg hotela. Takođe, važno je znati i koje kanale komunikacije ovi turisti koriste i kako reaguju na određene informacije – dodaje Jančak, direktor za e-trgovinu u kompaniji Plateno Europe.

O tome, ali i o drugim temama biće reči na ovogodišnjoj konferenciji “Hospitality E-Commerce & Revenue Management – DotComHotel”, koja će se održati 6. i 7. juna u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Namenjena je, prvenstveno direktorima prodaje u hotelima, ali i onima koji su zaduženi za marketing i društvene mreže.

Organizatori DotComHotel konferencije - Radka Teličkova i Tomaš Jančak; Foto: DotComHotel

Organizatori DotComHotel konferencije – Radka Teličkova i Tomaš Jančak; Foto: DotComHotel

– Ove godine, osim predavanja biće održana i radionica na kojoj ćete moći da naučite kako da privučete kineske turiste, a koju će održati Tomaš Jančak, jedan od organizatora. Drugog dana konferencije učesnici će moći da se sretnu sa predavačima, koji su profesionalci u oblasti hotelske industrije i pitaju ih ono što ih interesuje – objašnjava Radka Teličkova, generalni direktor konferencije DotComHotel.

Hotelijeri će, između ostalog, moći da saznaju i kako da formiraju cene kako bi ostvarili najveću zaradu po sobi na predavanju Brendana Meja, nezavisnog konsultanta za onlajn distribuciju i upravljanje prihodima.

Ekatarina Paun iz kompanije Protel.net ispričaće na koji način se podaci mogu koristiti za unapređenje poslovanja, dok će Daniel Zeling, generalni direktor i osnivač kompanije Opensmjle, objasniti na koji način da povećate posećenost sajta vašeg hotela.

Konferencija DotComHotel održana je u Beogradu i prošle godine, a obeležile su je prijatna atmosfera, interakcija učesnika sa predavačima i pregršt saveta koje su prisutni dobili.

DotComHotel konferencija u Beogradu 2015; Foto: DotComHotel

DotComHotel konferencija u Beogradu 2015; Foto: DotComHotel

Beograd je ove godine prvi na listi mesta u kojima će se ova konferencija održati. Sledeća je zakazana za septembar ili oktobar u Budimpešti, dok će se treća održati u novembru u Pragu.

Ukoliko se prijavite za konferenciju do 1. juna kotizacija iznosi 199 evra. Cena je ista kako za hotelijere koji upravljaju manjim objektima, tako i za one koji su na čelu hotela koji je deo hotelskog lanca. Ona uključuje praćenje konferencije, korišćenje besplatnog Wi-Fi interneta i keteringa. Nakon isteka promotivnog perioda cena će biti 259 evra.

Sa druge strane, kompanije koje se bave uslugama i tehnologijama koje hotelijeri koriste moći će, takođe, da prisustvuju konferenciji. Cena za njih iznosi 299 evra.

Za čitaoce sajta Hotelijeri.com omogućen je poseban popust. Možete dobiti tri karte po ceni dve, od kojih svaka košta po 109 evra ili iskoristiti popust za pojedinačnu ulaznicu koja košta 139 evra.

Share Button
blog comments powered by Disqus