Kako ukrasiti hotel za novogodišnje praznike?

Ostale teme / 13. 12. 2016. / Autor:

Decembar i januar po običaju su meseci u godini kada vlada praznična atmosfera i kada su gotovo sva mesta, od gradskih trgova i ulica, restorana i hotela do stanova uređena u novogodišnjem duhu. Uzimajući u obzir činjenicu da će mnogi predstojeće praznike provesti upravo u hotelima, predstaljamo nekoliko predloga kako da na moderan i interesantan način ukrasite hotelske prostorije i doprinesete boljoj prazničnoj atmosferi.

Recepcija hotela; Izvor: hotel-leopold.be

Recepcija hotela; Izvor: hotel-leopold.be

Ulazni hol

Korišćenjem jednostavnih trikova za dizajn i dodavanjem sitnih detalja u enterijeru, već na samom ulasku gosta u hotel, stvorićete utisak prave svečane atmosfere. Ukrasi koje možete postaviti na ulazu ne moraju da budu ekstravagantni, luksuzni, puni različitih boja, već potpuno suprotno – blaga rasveta u ulaznom delu je već dovoljno efektna. Kada se u ambijent uklope prirodne dekoracije poput jelki, grančica ili drvenih stolica pored kamina, zadovoljstvo gosta biće neizostavno već na prvi pogled.

Jednostavno, vatra u kaminu, blaga rasveta i ukrasi, ne samo da stvaraju prijatnu i opuštenu atmosferu u hotelu, već boje, posebno narandžasta, daju odličan utisak i deluju primamljivo čak i gledajući hotel spolja.

Izvor: imanada.com

Izvor: imanada.com

Izaberite temu

Proteklih nekoliko godina, u dizajnu enterijera sve više se koriste prirodni materijali, posebno za poslednji čin – dekoraciju detaljima. Izgled koji podseća na sela i prirodu uz korišćenje što više prirodnih materijala, a posebno drveta, često se vezuje za praznike. To može biti jedan od pravaca za koji se možete odlučiti u uređenju hotela pred praznike. Takođe, iskoristite što više cveća i zelenih stvari i izaberite boju koja će biti u najvećoj meri korišćena. Gotovo sve boje su prihvatljive, tako da je teško da ćete u ovom izboru pogrešiti. Istaknite je na najefektniji način, ali izbegnite postavljanje rasvete tako da prostorija deluje neuredno i neusklađeno.

Izvor: brabbu.com

The St. Regis New York; Izvor: brabbu.com

Razmišljajte kreativno

Ukoliko želite da izađete iz standardnih tokova ukrašavanja hotela i probate nešto neobično, jednostavni detalji poput dodavanja prazničnih motiva na spoljašnost hotela mogu biti interesantni za goste. Postavljanje motiva Deda Mraza na logo hotela je oprobana i dobra ideja, ali ukoliko poželite nešto novo, budite slobodni da to i uradite. Nekada su mnogi ugostitelji koristili ukrase izrađene od lampica i postavljali ih na hotele, međutim, to je danas ređi slučaj.

Ukoliko vam mali prostor u unutrašnjosti hotela ne dozvoljava postavljanje novogodišnje jelke ili većih ukrasa, predlog za ukrašavanje može biti i postavljanje prazničnih likovnih dela na zidove ili malih ornamenata i sveća.

Izvor: alicdn.com

Izvor: www.amazon.com

Kreirajte dobru atmosferu

Iako kreiranje atmosfere koja će biti prigodna većem broju gostiju nije lako, kada završite sa estetskim detaljima, važno je obratiti pažnju i na ono što će putem drugih čula gostima doprineti boljoj atmosferi. Osim narandžastog osvetljenja od sveća, novogodišnje jelke i prozora iscrtanih prazničnim motivima, miris koji će gost osetiti je jako važan. Preporučuje se miris cimeta i kuvanog vina jer se najčešće vezuju za novogodišnje i božićne praznike.

Za hotelijere, praznici na prelasku iz jedne u drugu godinu prilika su da se gostima ponudi nešto drugačije i novo, a jedna od primarnih stvari treba da budu hrana i piće. Kuvano vino i kolač u holu hotela na frekfentnim mestima, takođe mogu biti veoma primamljivi za goste, a za hotel to je prilika za dodatnu zaradu tokom njihovog boravka.

Izvor: pixabay.com/guydudka

Način na koji je hotel uređen tokom praznika najviše govori o samom hotelu, zaposlenima i doživljaju koji nudite. Korišćenje novih i kreativnih načina za ukrašavanje i ponudu hotela tokom praznika mnogo je efektnije nego uređenje na tradicionalan, onakav način kakav gost i pre dolaska očekuje. Pre ukrašavanja dobro razmislite i razmotrite prethodno navedene savete jer samo malo drugačije ukrašen hotel, odaje perfektan utisak gostu i omogućava potpuni užitak tokom boravka.

Share Button
blog comments powered by Disqus