Kako upotrebljavati haštag na Tviter nalogu hotela?

Ostale teme / 16. 10. 2015. / Autor:

Kako biste povećali vidljivost vaše objave na Tviteru potrebno je koristiti haštagove. Iako vam Tviter neće “doneti” mnogo gostiju kao što je slučaj sa Fejsbukom, važno je biti prisutan i na ovoj društvenoj mreži i poštovati njena pravila.

Sol Wave House Hotel, Majorka

Sol Wave House Hotel, Majorka

Osim haštagova koji su karakteristični za hotelijerstvo, potrebno je osmisliti i neki koji će biti jedinstven za vaš hotel. Vodite računa o tome da možda u regionu postoji hotel koji se zove isto ili slično kao i vaš. Ukoliko je to slučaj, moraćete da osmislite nešto drugačije, kako ne biste praktično reklamirali tuđ hotel na vašem Tviter nalogu, koji vam, pritom, može biti i konkurencija.

Tako u Šibeniku postoji Solaris Beach Resort koji u svom sastavu ima nekoliko hotela, prostor za kamp, kao i apartmansko naselje. Iako u Vrnjačkoj banji postoji hotel Solaris Resort, haštag #solarisresort mnogo češće koristi hrvatska grupa hotela nego srpski hotel. Zato srpski hotel upotrebljava haštag #solarisvrnjackabanja.

Korisno je prvo osmisliti nekoliko haštagova i ukucati ih u pretragu na Tviteru. Tako ćete steći najbolji uvid u to da li je neki od njih već u upotrebi, kao i za šta se koristi. Suvišno je reći da bi trebalo da izbegavate haštagove koji na bilo koji način mogu da naštete vašem brendu i ugledu.

Obratite pažnju da li su možda oni koji su posetili hotel, a imaju nalog na Tviteru, već smislili neke haštagove. Ako se neki koristi često, i ako ga koristi veliki broj ljudi, možete i vi da počnete da ga koristite u svojim tvitovima. Kada osmislite haštag, važno je da se on može videti svuda u hotelu. Neće se svi setiti da ga upotrebe, pa je važno omogućiti svim gostima da vide haštag.

Marriott tvit

Trebalo bi da ga upotrebljavate i na svojim brošurama, tokom konferencija koje se održavaju u hotelu, ali i da stoji u nekom uglu recepcije. Takođe, možete iskoristiti popularna mesta za slikanje u okviru objekta i umetnuti negde „svoj“ haštag.

Kako prenosi sajt eHotelier, idealna dužina haštaga je šest karaktera, a sasvim je u redu da ih bude i do 15. Što više karaktera zauzima vaš haštag, to manje prostora ostaje za sam tvit.

Odgovarajte na pitanja, komentare, kao i onda kada ljudi na Tviteru spominju vaš brend. Takođe, povremeno retvitujte one koji su pozitivno ocenili vaš hotel. To će pokazati vašim gostima da cenite njihovo mišljenje.

Ne morate uvek tvitovati samo o hotelu. Možete se osvrnuti i na to šta mesto u kome se nalazi hotel ima da ponudi turistima. To može da bude i fotografija poznate građevine, muzeja, parka ili manifestacije. Ukoliko koristite skraćenice, vodite računa o tome da stranim turistima one mogu imati drugačije značenje nego našim.

Tvit - Mk Resort

Haštag ne mora uvek u sebi da sadrži naziv vašeg hotela. Primera radi, Marriott hoteli pokrenuli su jednu od svojih kampanja haštagom #TravelBrilliantly, koji koriste na različitim nalozima hotela koji su deo Marriott lanca.

Tako možete pokrenuti pravu kampanju i možete tvitovati i različite savete, naravno uz odgovarajući haštag. Imajte u vidu koje su prednosti vašeg hotela u odnosu na ostale, pa tako možete, na primer, promovisati aktivan odmor ili zdrav doručak.

Takođe, možete iskoristiti haštag i organizovati svojevrsno takmičenje. Nagrade mogu da variraju, od masaže, besplatnog obroka, noćenja ili neke poslastice.

Ono što ne bi trebalo da radite je da koristite previše haštagova. Optimalan broj po tvitu je dva.

Share Button
blog comments powered by Disqus