Koliko je važna dobrodošlica

Ostale teme , Region / 29. 05. 2016. / Autor:

Osećaj koji gosti imaju nakon boravka u vašem hotelu trebalo bi da postane vaš zaštitni znak. Kako bi se osećali prijatno, neophodno je da ih dočekate ljubazno i poželite im dobrodošlicu.

Izvor: Hampton by Hilton London Luton Airport Hotel

Izvor: Hampton by Hilton London Luton Airport Hotel

Dobar prvi utisak je vrlo značajan u ugostiteljstvu i često nemate priliku za novu šansu. Osmeh i dobro raspoloženje poželjni su za radnike na recepciji, odnosno one koji imaju prvi kontakt sa novim gostima.

Topla i iskrena dobrodošlica čini da se važi gosti osećaju važno, ali im i ostavlja utisak da su napravili dobar izbor hotela. U suprotnom, osećaće se neprijatno i sigurno će preispitati svoj izbor hotela. Imajte na umu da je danas veoma lako podeliti sa hiljadama ljudi loše iskustvo u nekom hotelu putem društvenih mreža.

Procene pokazuju da će se 89 odsto ljudi, nakon lošeg iskustva u jednom, odlučiti za boravak u konkurentnom hotelu.

Dobrodošlica ne znači samo da dočekate goste nasmejani, iako je to odličan početak. Važno je, takođe, gledati goste u oči. Predstavite se, bez obzira na to da li nosite pločicu sa imenom. Potrudite se da delujete iskreno, a ne izveštačeno.

Lako je stvoriti osećaj da neko nije dobrodošao. Kada gledate u pod ili preko ramena gosta sa kojim razgovarate ili kada obavljate posao kao robot bez ikakvog obraćanja gostima, oni se verovatno neće osećati prijatno.

Izvor: Hotel Toplice, Bled

Izvor: Hotel Toplice, Bled

Trudite se da zapamtite što više informacija koje gosti prilikom prijave u hotel podele sa vama. Takođe, ako su imali neke posebne zahteve prilikom rezervacije i to vam može pomoći da predvidite neke njihove potrebe.

Primera radi, goste koji su se interesovali da li hotel nudi mogućnost kreveca u hotelskoj sobi, sigurno zanimaju i drugi sadržaji kojima bi mogli da zabave svoju decu. Tako ćete im pokazati da vam je zaista stalo da se osećaju lepo tokom boravka.

Ako gosti dolaze sa mlađom decom, mališanima možete da ponudite neki slatkiš ili igračku kojom mogu da se zabavljaju dok se njihovi roditelji prijavljuju u hotel. Poželite i deci dobrodošlicu, takav gest će značiti njihovim roditeljima.

Gosti mogu stići u hotel nervozni zbog dugog putovanja ili iz nekih drugih razloga. Ne propustite priliku da pokušate da ih oraspoložite.

Takođe, gostima možete ostaviti i prigodan poklon u sobi. Napravite poseban plan dobrodošlice u zavisnosti od toga kada gosti stignu u hotel.

Beverly Wilshire Hotel, Beverly Hills

Beverly Wilshire Hotel, Beverly Hills

Oni koji su zakasnili za večeru, ceniće ukoliko im u sobi ostavite nešto čime će moći da zavaraju glad do jutra ili im ponudite čaj i kolače koje ćete im dostaviti u sobi.

Ukoliko gosti rezervišu smeštaj mejlom, dodajte nekoliko reči dobrodošlice na kraju mejla kojim potvrđujete njihovu rezervaciju.

Proveravajte goste s vremena na vreme tokom boravka kako biste videli da li im je nešto potrebno ili imaju neki problem. Na taj način oni će se osećati prijatno i tokom boravka u vašem hotelu. Ukoliko provode neki praznik u vašem objektu, ostavite im u sobi čestitku ili mali poklon.

Kako bi osećaj dobrodošlice bio potpun, pre svega, pobrinite se da poželite dobrodošlicu svojim kolegama, kada dođu na posao. I oni su, takođe, u kontaktu sa gostima i ako nisu zadovoljni, to će se odraziti i na njihov rad.

Share Button
blog comments powered by Disqus