Konferencija e-Turizam: Kako do većih prihoda uz internet marketing?

Događaji , Srbija / 12. 04. 2016. / Autor:

Konferencija o primeni interneta u turizmu e-Turizam 2016, održaće se 12. maja u prostoru Fabrika u Beogradu. Cilj ove konferencije, koja se održava treći put za redom je da turističkim radnicima pruži informacije i znanja koja su im potrebna kako bi uspešnije prodavali turističko-ugostiteljske usluge preko interneta.

e-Turizam 2015; Foto: Twitter/@turizmolog

e-Turizam 2015; Foto: Twitter/@turizmolog

Konferencija je namenjena svim turističkim radnicima, a prvenstveno hotelijerima, marketing menadžerima i studentima turističkih smerova.

– Uzbuđeni smo što konferenciju selimo u nešto drugačiji prostor, do sada potpuno netipičan za domaće turističke konferencije. Naravno, najvažnija su predavanja koja će biti izuzetno korisna za učesnike. Koncipirana su na taj način da učesnicima pruže najveću moguću vrednost. Iako su ljudi bili prezadovoljni i prethodnim e-Turizam konferencijama, svesni smo nekih propusta koje ćemo ove godine eliminisati – ističe Milan Stojković, direktor konferencije.

Činjenica je da prodaja turističkih i ugostiteljskih usluga preko interneta nije prolazan trend, kao i da su internet i društvene mreže promenile čak i samu turističku delatnost. Njihovom pravilnom upotrebom moguće je značajno povećati prihode od turizma.

Pokušavajući da uvedu internet marketing kako bi prodali svoje usluge, turistički radnici često greše. Mnogi od internet marketinga očekuju rezultate odmah. Iako je i to izvodljivo, najbolje je da internet marketing bude dugoročna strategija.

Milan Stojković, direktor konferencije e-Turizam; Foto: e-Turizam

Milan Stojković, direktor konferencije e-Turizam; Foto: e-Turizam

Kao i prethodne dve godine, predavači će biti uspešni profesionalci sa velikim iskustvom u praksi.

Među njima će biti Nikola Jellačić iz kompanije Google Adriatic, koji će održati predavanje o uticaju mobilnih tehnologija na turizam, kao i Ivan Bildi vlasnik agencije Marketing Online koji će objasniti prisutnima kako u praksi primenjivati Fejsbuk u turizmu.

Na ovo će se nadovezati i predavanje direktora konferencije, Milana Stojkovića. Jedan od potvrđenih predavača je i Jelena Đaković direktor marketinga i prodaje u hotelu Square Nine, koja će preneti svoja iskustva o onlajn načinima komunikacije na različitim kanalima.

Ove godine predavaće i Petar Platiša, menadžer prodaje u Mona Hotel Management. Prvo predavanje na e-Turizam konferenciji održao je 2014, a ovoga puta pričaće o tome kako odnos sa klijentima u hotelijerstvu iskoristiti u službi prodaje.

Foto: e-Turizam

Foto: e-Turizam

– Pre nekoliko godina ugostitelji su smatrali da je internet samo nešto prolazno i da se treba držati bilborda, flajera i sajmova. Danas je situacija dosta drugačija jer većina prepoznaje internet kao dobru šansu. Međutim, malobrojni su oni koji internetu daju prioritet. Nažalost, često se dešava da ugostitelji čuju kako je Fejsbuk dobar način za promociju, ali onda na toj mreži naprave profil i već u startu naprave grešku u koracima i brzo se razočaraju – objašnjava Stojković.

Svi koji žele da prisustvuju konferenciji mogu se prijaviti putem zvaničnog sajta. Kotizacije za studente iznose 3.000, a za privrednike 5.500 dinara.

Share Button
blog comments powered by Disqus