Konferencija e-Turizam: Naučite kako da povećate broj gostiju korišćenjem interneta

Događaji , Srbija / 02. 04. 2015. / Autor:

Konferencija o primeni interneta u turizmu, e-Turizam 2015, održaće se 9. maja u beogradskom hotelu Crowne Plaza. Njen cilj je da turističkim radnicima prikaže velike potencijale primene informacionih tehnologija u turizmu kao i pozitivne finansijske efekte koje bi ove inovacije mogle da donesu. Jedan od predavača biće i Đanluka Laterca, regionalni direktor sajta TripAdvisor.

Konferencija e-Turizam 2014. godine

Konferencija e-Turizam 2014. godine

Konferencija koja će trajati jedan dan, namenjena je pre svega hotelijerima, turističkim radnicima, kao i studentima turističkih i ugostiteljskih smerova.

Na ovoj konferenciji, drugoj po redu, učesnici će moći da nauče kako treba voditi internet marketing hotela i na koji način hotelijeri mogu da privuku veći broj gostiju. Takođe, učesnici će moći da čuju kako treba promovisati određenu destinaciju na internetu i na koji način se gradi njen digitalni identitet.

– U svetu više nije pitanje da li je rezervacija načinjena preko interneta već da li je došla preko Fejsbuka, nekog od sajtova za rezervaciju ili direktno sa sajta hotela, kao i da li je to učinjeno sa mobilnog telefona ili računara. Mi dosta kasnimo kada je onlajn promocija i prodaja ugostiteljsko-turističkih usluga u pitanju, ali domaći turisti ne kasne. Oni sve to već koriste. Kod većih hotelskih korporacija u svetu koje aktivno primenjuju sva tehnološka dostignuća, procenat onlajn rezervacija kreće se od 75 odsto pa naviše, prema podacima sa sajta TravelClick. Kod nas je potpuno drugačija priča, postoji mnogo hotela koji ne ostvare nijednu onlajn rezervaciju mesečno – kaže direktor konferencije Milan Stojković.

Milan Stojković, direktor konferencije e-Turizam

Milan Stojković, direktor konferencije e-Turizam

Predavanja će održati profesionalci sa velikim iskustvom primene informacionih tehnologija u turizmu, a akcenat će biti stavljen na konkretne primere iz prakse, kao i na finansijske efekte koje mogu da donesu.

Jedan od predavača biće i Đanluka Laterca, regionalni direktor sajta TripAdvisor. TripAdvisor jedan je od najmoćnijih sajtova na svetu i sve češće, od reputacije koju hotel ima na ovom sajtu, zavisi hoće li se turisti opredeliti za jedan ili drugi hotel. Ipak, postoji mogućnost da zbog privatnih obaveza Laterca ne dođe u Beograd, ali će u tom slučaju održati predavanje i odgovarati na pitanja učesnika putem Skajpa.

Konferencija e-Turizam 2014. godine

Konferencija e-Turizam 2014. godine

Među predavačima biće i Nenad Pantelić (Sentinel Active) koji, između ostalog, sarađuje i sa nekoliko hotela u oblasti internet marketinga, Andrea Babić i Branislav Čerubdžić iz agencije Homepage, koji su zaduženi za onlajn marketing hotela Galleria i Marko Škorić, Social Media Manager u Turističkoj organizaciji Srbije.

Na e-Turizmu predavaće i Nemanja Boljević iz agencije Interactive Design Studio Fleka, koji se bavi i internet marketingom za crnogorsko Ministarstvo turizma i održivog razvoja, kao i njihovu Nacionalnu turističku organizaciju, Ivan Brozović iz zagrebačke agencije Degordian, koji će govoriti o digitalnom ciklusu u turizmu i drugi.

Konferencija e-Turizam 2014. godine

Konferencija e-Turizam 2014. godine

Nedovoljna edukovanost i spremnost na promene prepreka je boljem nastupu turističkih subjekata na internetu. Mora se razumeti da internet i društvene mreže nisu trenutni trend koji će proći, već revolucija koja je tek na svom početku. Oni koji to shvate, moraju edukovati svoje kadrove ili unajmiti specijalizovane agencije koje se time bave. Ova ulaganja se vrlo brzo isplate. Dobar onlajn marketing je mnogo jeftiniji i višestruko prodajno efikasniji od bilo kog vida oflajn oglašavanja – dodaje Stojković.

Svi oni koji žele da prisustvuju konferenciji, mogu se prijaviti putem njenog zvaničnog sajta. Kotizacije za privrednike iznose 7.000, a za studente 4.000 dinara. Prva e-Turizam konferencija održana je prošle godine i okupila je oko 160 učesnika. Ove godine očekuje se veći broj prijavljenih.

Share Button
blog comments powered by Disqus