U Ljubljani se gradi InterContinental sa 5 zvezdica. Investicija Delta Holdinga 42 miliona evra

Ostale teme / 23. 12. 2015. / Autor:

Ljubljana dobija prvi hotel sa 5 zvezdica. Radovi su danas svečano otvoreni a hotel će biti u potpunosti završen u proleće 2017. godine. Investitor je srpska kompanija Delta Holding, a vrednost investicije je 42 miliona evra.

intercont-ljubljana-delta2

Gradnja hotela InterContinental Ljubljana, na prostoru između Slovenske i Tivolske ceste i Dvoržakove ulice, svečano je započeta danas uz prisustvo predstavnika InterContinental Hotels Group i kompanije Delta Holding.

Početku gradnje prisustvovao je i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković koji je rekao da se u projektovanju razmišljalo da li da se gradi hotel sa 4 ili 5 zvezdica, ali da je zaključeno da glavni grad Slovenije zaslužuje svoj prvi hotel visoke kategorije.

intercontinental-ljubljana4

InterContinental Ljubljana će imati 165 soba, 2 banket sale, spa centar sa bazenom i fitnes zonom, predsednički apartman. Na poslednjem, 21. spratu, biće smešten restoran sa panoramskim pogledom na Ljubljanu.

„Sa zadovoljstvom započinjemo naš do sada najveći posao na tržištu Evropske Unije. Spremni smo da potvrdimo reputaciju Delte kao pouzdanog i efikasnog investitora i da Ljubljani podarimo poslovni objekat kojim će se ovaj grad ponositi. Grad Ljubljana je takođe i fantastičan primer kako se komunicira sa investitorima.“, izjavila je Marija Desivojević Cvetković, potpredsednik Delta Holdinga za strategiju i razvoj.

intercontinental-ljubljana3

Investitor i vlasnik hotela je Delta Holding, izuzetno uspešna kompanija iz Srbije koja već ima veliko iskustvo na polju ulaganja u nekretnine. Ugovor o menadžmentu potpisan je sa InterContinental Hotels Group, najvećom hotelskom grupacijom u svetu, što znači da će menadžeri ove kompanije upravljati novim hotelom.

intercontinental-ljubljana2

“Ovo će biti jedna od najviših zgrada u Ljubljani, a hotel će zaposliti preko 200 radnika. Prezadovoljni smo saradnjom sa lokalnim vlastima u glavnom gradu Slovenije”, rekao je Živorad Vasić, direktor hotela Crown Plaza Beograd.

intercontinental-ljubljana1

Vrednost investicije  iznosi 42 miliona evra. Za glavnog izvođača radova izabrana je kompanija CGP, a za nadzor radova kompanija Elita, obe iz Slovenije.

intercontinental-ljubljana-

Svečano otvaranje hotela InterContinental Ljubljana planirano je za proleće 2017. godine.

Share Button
blog comments powered by Disqus