Ljubljana uskoro bogatija za InterContinental hotel sa pet zvezdica

Kompanija Delta holding trebalo bi do kraja ove godine da započne izgradnju InterContinental hotela u Ljubljani. Ove dve kompanije sarađuju još od 2007. godine, kada su potpisale ugovor o menadžmentu hotela Crowne Plaza u Beogradu.

Ljubljana; Izvor: Wikipedia/ModriDirkac

Ljubljana; Izvor: Wikipedia/ModriDirkac

Ugovor sa kompanijom InterContinental Hotels Group potpisan je juče, a izgradnja hotela, kako je najavljeno iz Delta holdinga, bi trebalo ubrzo da počne. Pretpostavlja se da će hotel biti otvoren krajem 2016. ili početkom 2017. godine, a u celokupan projekat bi trebalo da bude uloženo oko 42 miliona evra.

Hotel će biti u vlasništvu Delta holdinga, ali njime će upravljati InterContinental. Sporazum o upravljanju potpisan je na 20 godina. Zgrada ovog hotela trebalo bi da bude najviša u slovenačkoj prestonici.

– Ljubljana ima isti broj turista kao i Beograd, ali nema nijedan hotel sa pet zvezdica. Ovaj hotel imaće 165 soba, 21 sprat, spa i fitnes centar. Takođe, hotel će imati i dve banket sale, sale za sastanke, a na poslednjem spratu nalaziće se restoran sa panoramskim pogledom na grad – rekao je Živorad Vasić, direktor hotela Crowne Plaza u Beogradu.

Hotel će biti namenjen kongresnim turistima, a biće prilagođen i za organizaciju različitih vrsta događaja i konferencija. Naravno, i drugi turisti će biti dobrodošli.

Novi hotel InterContinental u Ljubljani; Izvor: Twitter.com/@Delta_Holding

Novi hotel InterContinental u Ljubljani; Izvor: Twitter.com/@Delta_Holding

Hotel će biti izgrađen u centru Ljubljane, u delu grada pod nazivom Bavarski dvor. Kako ističe slovenački sajt slovenia-convention.com, hotel će transformisati ružno gradilište u pravi gradski trg koji će imati svrhu. Mesto je najpre bilo namenjeno u stambene i poslovne svrhe, ali je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković istakao da bi bilo idealno i za izgradnju hotela.

Zemljište Bavarski dvor je, inače, u vlasništvu slovenačke kompanije Rastoder koja ga je kupila nakon što je kompanija S1 otišla u stečaj.

Najpre su marta ove godine predstavnici slovenačke kompanije Rastoder potpisali sa predstavnicima kompanije Delta holding pismo o namerama za izgradnju. Ovaj sporazum sadržao je uslove koji moraju da budu ispunjeni, kako bi izgradnja hotela mogla da počne.

Izgled hotela InterContinental u Ljubljani; Izvor: deltaholding.rs

Izgled hotela InterContinental u Ljubljani; Izvor: deltaholding.rs

Prvobitno je planirano da ukupna površina hotela bude oko 23.000 metara kvadratnih. Sa druge strane, iako je najavljeno da će hotel u Ljubljani imati oko 220 soba, ispostavilo se da će ih biti za oko 40 manje. Ipak njihova veličina trebalo bi da bude od 35 metara kvadratnih pa naviše.

Kompanije InterContinental Hotels Group i Delta holding već neko vreme sarađuju u oblasti ugostiteljstva. Tako je poznatom lancu Crowne Plaza povereno upravljanje hotelom, koji je zapravo u vlasništvu Delte.

Ipak, tu nije kraj ovoj saradnji s obzirom na to da je u planu izgradnja još jednog hotela koji će pripasti InterContinental lancu, a koji će biti smešten u Beogradu.

Share Button
blog comments powered by Disqus