Nadmudrite posrednike i povećajte broj direktnih rezervacija

Kako bi ostvarili što veći broj direktnih rezervacija hoteli moraju da se bore sa turističkim agencijama i sajtovima za rezervaciju smeštaja. Ipak, uz inovativan pristup, hotelijeri imaju šansu da određeni broj turista privole da rezervišu direktno.

Izvor: Angelo Airport Hotel – Ekaterinburg Russia

Turističke agencije i sajtovi za rezervaciju smeštaja nisu preterano zainteresovani da gostima stvore neponovljivo hotelsko iskustvo. One obavljaju posao za koji ih plaćaju – obezbeđivanje smeštaja u određenom hotelu. Kako biste se upustili u borbu sa njima, morate gostima da obezbedite nešto što u agenciji neće moći da dobiju ili će dobiti uz doplatu.

1. Jednostavan sajt

Jedan od glavnih razloga zašto turisti biraju da rezervišu putovanje preko agencija je to što im je sajt jednostavan, pregledan i na njemu je sve jasno. Hotelijeri mogu da doskoče tome tako što će sajt njihovog hotela biti jednostavan, prilagođen za mobilne telefone, sa pojednostavljenim procesom rezervacije i što manjim izborom soba.

Printskrin: virginhotels.com/chicago/chicago-the-know/

Mnoga istraživanja su dokazala da preveliki izbor može da smanji procenat ostvarenih kupovina. Stranica na kojoj se prikazuje koje vrste smeštaja postoje u hotelu ne bi smela biti komplikovana, ukoliko želite da ostvarite veći broj rezervacija. Napravite nekoliko glavnih kategorija soba koje će se videti na stranici. Takođe, ne morate odmah, pored slike svake od njih navoditi baš sve pogodnosti koje ona ima.

Sajt vašeg hotela je vaša onlajn recepcija. Kako bi se osećao gost koji dođe kod vas na recepciju, pita vas da li imate slobodnu sobu, a osoblje vašeg hotela počne da priča o vrstama soba, da li imaju odvojene krevete ili bračni krevet, šta je ono što se nalazi u sobi i na koju stranu ona gleda?

Isto tako se oseća i neko ko je došao na sajt vašeg hotela, a vi ste ga obasuli informacijama od površine sobe do toga da li primate kućne ljubimce. Nemojte ovo shvatiti pogrešno, sve te informacije jesu važne. I sve one treba da se nalaze na sajtu. Međutim, tek kada gost odabere vrstu sobe, pružite mu sve ostale informacije. Ukoliko se vaš potencijalni gost već našao na sajtu hotela, olakšajte mu “kupovinu”. Nemojte ga naterati da pobegne glavom bez obzira.

Navedite nekoliko glavnih karakteristika soba; Printskrin: dylanamsterdam.com/rooms/

Preporučuje se da na neki način naglasite tip sobe koja je najpopularnija, a uz nju sobe više i niže kategorije. Jasno naznačite koja je cena sobe, u kom periodu je dostupna i koji su dodatni troškovi. Što manje ima skrivenih troškova i malih slova to znači verovatniju prodaju.

2. Napravite upitnik

Ukoliko možete, unajmite nekog da napravi mini-upitinik na sajtu hotela. Pokušajte da, kroz duhovita pitanja, ukažete gostu kroz rezultat koja je soba idealna za njega. Ili, možete se potruditi da gostu na taj način stvorite idealno hotelsko iskustvo.

Upitnik Virgin hotela; Printskrin: virginhotels.com/chicago/the-know/fun-stuff/

Virgin hotels na svom sajtu ima takav upitnik. Kada popunite osnovne podatke, od vas se traži da se izjasnite da li imate alergije, navedete specijalne zahteve u vezi sa smeštajem, omiljenu grickalicu, šta je ono što žarko želite da se nađe u mini-baru u vašoj sobi, kao i da li se možda bojite duhova. To su samo neke od informacija koje treba da popunite. Naravno, nijednu od ovih dodatnih informacija nije obavezno uneti.

Ukoliko želite makar da isprobate ovako nešto, možete da odštampate upitnik, pa podelite gostima koji se prijavljuju u hotel kako biste ispitali reakciju. Gostima može biti zabavno, a vama će pružiti dragocene informacije o njihovim željama.

3. Ubedite potencijalne goste

Cena je još jedan razlog zašto turisti češće rezervišu preko agencija i sajtova za rezervaciju. Ubeđeni su da tako dobijaju najbolju cenu, a to nije baš uvek tačno. Iako hoteli, mahom, ne mogu da ponude niže cene od, primera radi sajta Booking.com, mogu da porade na iskustvu gostiju.

Izvor: thecentennialhotel.com

Hotel Kimpton Chicago nudi gostima pre nego što kompletiraju rezervaciju da izaberu nešto od dodatnih sadržaja uz doplatu. Od kasne odjave, preko naručivanja vina i raznih poslastica oni ne nude samo dodatne sadržaje, već zapravo daju gostima mogućnost da “gvirnu” u hotel i to šta ih sve tamo čeka. One koji su u potrazi za jedinstvenim iskustvom, ovako nešto će sigurno privući.

Ponudite gostima da izaberu svojevrsnu nagradu ako rezervišu boravak preko sajta. Neka izaberu između kasne odjave, boce vina, poslastice ili nečeg drugog. Iako će možda takvu rezervaciju platiti više, uz dodatne pogodnosti ona više neće izgledati toliko skupa. Što se više bavite gostima i njihovim iskustvom, to ćete ih lakše privući da sledeći put rezervišu boravak preko vašeg sajta.

Share Button
blog comments powered by Disqus