Najbolji kongresni hoteli jugoistočne Evrope u 2014.

Kongres magazin dodelio je nagradu Kongresna zvezda (Meeting Star), najboljim kongresnim hotelima u jugoistočnoj Evropi u 2014. godini. Među njima našao se i beogradski hotel Townhouse 27, kao i hrvatski Bellevue.

Hotele su ocenjivali nepoznati gosti. Zapravo, njih su činili profesionalci koji posećuju hotel bez najave, borave u njemu kao gosti i ocenjuju njegove usluge. Ocenjivanje se obavlja na osnovu više od 450 kriterijuma, a neki od njih su prvi kontakt sa osobljem hotela, njihovo ponašanje i drugo. Osim hotela u jugoistočnoj Evropi, u konkurenciji su bili i hoteli pojednih zemalja centralne Evrope.

Bellevue, Lošinj

Bellevue, Lošinj

U kategoriji gradskih kongresnih hotela, za najbolji hotel proglašen je Park Hyatt Vienna u Beču. Lošinjski Bellevueu nagrađen je u kategoriji najboljeg luksuznog kongresnog odmarališta, dok je beogradski Townhouse 27 osvojio prvo mesto u kategoriji najboljih butik kongresnih hotela.

– Kada se radi o izboru u kategoriji butik hotela, onda se ne ocenjuju klasični kongresni kapaciteti jer su ovakvi hoteli manji, sa specifičnom „home like“ atmosferom. Ipak, čini se da se u svetu kongresnih gostiju, odnosno, pre svega onih gostiju koji putuju iz poslovnih razloga, sve više javlja poteba za ovakvim tipom smeštaja, bez obzira na činjenicu što se same konferencije odvijaju u nekim drugim objektima u gradu – objašnjava Snežana Milenković Hajduković, generalni direktor hotela Townhouse 27.

Townhouse 27 otvoren je decembra 2008. godine. Raspolaže salom za manji broj gostiju, sa 15 mesta, kompletno tehnički opremljenom.

Townhouse 27, Beograd

Townhouse 27, Beograd

– S obzirom na ograničene kapacitete sale koju imamo, kongresi se kod nas ne održavaju, ali seminari, sastanci manjih grupa i intervjui su vrlo česti. Naši gosti uglavnom dolaze iz poslovnih razloga. Obezbedili smo im mogućnost korišćenja faksa, skenera, fotokopir mašine, kao i asistenciju u osnovnim sekretarskim uslugama i uslugu prevođenja. Sama po sebi, nagrada je odlična preporuka i uvek donosi prednosti, bilo u imidžu, prepoznatljivosti, broju gostiju ili prihodu, pa se nadamo da će i u našem slučaju pokazati rezultate – dodaje Milenković Hajduković.

Kako dodaju iz ovog hotela, iako su fokusirani na ljude koji u grad dolaze poslom, posvetili su se i onima koji dolaze tokom turističke sezone. Njima preporučuju svoje dugogodišnje saradnike, turističke vodiče, koji ih mogu odvesti kako u obilazak Beograda, tako i u obilazak Srbije.

Gostima su, takođe, na raspolaganju i maseri, frizeri, wellness saloni, kod dugogodišnjih saradnika ovog hotela. Kućni ljubimci su dobrodošli, a posebna pažnja posvećena je i deci i osmišljavanju sadržaja kako bi vreme van hotela provela na najbolji način.

Townhouse 27, Beograd

Townhouse 27, Beograd

U kategoriji najboljih kongresnih odmarališta, pobedu je odneo hrvatski hotel Bellevue. Hotel je otvoren jula 2014. godine, kao prvi lošinjski hotel sa pet zvezdica, i to nakon rekonstrukcije vredne 50 miliona evra.

– Bellevue nudi tri konferencijske dvorane i vrhunsku tehnologiju za održavanje poslovnih sastanaka ili konferencija. Najveća dvorana, Mundus, sa 360 mesta omogućava organizaciju velikih konferencija. Takođe, ona se vrlo jednostavno može podeliti na tri manje dvorane od 130, 117 i 63 mesta za sedenje. Mundus je opremljen tehnologijom koja, između ostalog, omogućava simultano prenošenje konferencije i prilagođavanje zvuka konferencije za osobe sa oštećenim sluhom putem induktivne petlje – kaže Andrea Glavan, direktorka hotela Bellevue.

Osim ove, postoje i dve manje dvorane, Sekstant i Lanterna, koje raspolažu sa 16 i 10 mesta, a sve tri, smeštene su u prizemlju hotela.

Bellevue, Lošinj

Bellevue, Lošinj

– Do sada je održano desetak kongresa i različitih skupova. Najveći skup je bio krajem januara, kada je održana službena prezentacija novog VW Passata za oko 300 zvanica. Priznanje Meeting Star svakako će uticati na dalji rast ugleda koji Bellevue uživa. Takođe, hotel je nominovan za jednu od najprestižnijih nagrada na svetu za rasvetu, LDA Lighting Design Award, u kategoriji za najbolji međunarodni projekat rasvete – ističe Andrea Glavan.

Hotel Bellevue ima ukupno 185 soba (Deluxe, Superior, Superior atrium) i 21 apartman koji nude pogled na šumu, more ili atrijum hotela. Bellevue je praktično mini-grad, a osim kongresnih, hotel nudi i brojne druge dodatne sadržaje i usluge, poput prevoza gostiju posebnim avionom ili tretman u posebno koncipiranoj SPA klinici.

Share Button
blog comments powered by Disqus