Nekadašnju fabriku preuredili u hotel sa 4 zvezdice

Sa idejom da se zadrži duh nekadašnje industrije, uz kombinaciju visokog sjaja i maštovitog enterijera u zgradi staroj skoro četrdeset godina u Trebinju nedavno je otvoren hotel SL Industry. Svojom jedinstvenom pričom i interesantnim dizajnom već pri početku rada izazvao je vrlo pozitivne reakcije i interesovanje domaćih i inostranih turista.

SL Industry hotel

Uz stare predmete preuzete iz Industrije Alata, koji su sada u funkciji muzejskih eksponata, ovaj hotel potpuno je nesvakidašnji za područje Balkana. Ima 49 smeštajnih jedinica i dve potpuno opremljene konferencijske sale.

– Sam naziv hotela SL Industry nam dosta govori o konceptu hotela koji je otvoren u nekadašnjoj upravnoj zgradi Industrije Alata Trebinje, koja je izgrađena 1980. godine. Interesantna je činjenica da su sve hotelske sobe preuređene od nekadašnjih kancelarija, tako da se neretko dešava da nekadašnji radnici Industrije žele da vide svoje “nove” kancelarije – kaže generalni menadžer hotela Stefan Đurić.

Soba u SL Industry hotelu

Hotel je zvanično počeo da radi 1. aprila. Imajući u vidu da je u Trebinju jako izražena sezonalnost u pogledu priliva turista, hotel na osnovu toga ima i različite profile gostiju u toku godine.

– Do novembra, hotel je imao 51% zauzeća soba, što je respektabilan rezultat za prvih 7 meseci poslovanja hotela, i dobar podsticaj za kompletno osoblje i menadžment. Tokom letnje sezone, u periodu od maja do septembra, naš hotel uglavnom posećuju gosti iz Turske, Grčke, Južne Koreje, Španije, Makedonije koji dolaze u grupama preko turističkih agencija koje su Trebinje uvrstili kao jedan od gradova na balkanskoj turi pored Sarajeva, Beograda, Mostara i Dubrovnika – objašnjava Đurić.

Kako dodaje, u periodu od oktobra do aprila konferencijski sadržaji su ti na osnovu kojih se kreira ciljna grupa.  Strategija kompanije je povećanje priliva gostiju u tom, vansezonskom periodu, kada i mnogi drugi hoteli nemaju dovoljno gostiju.

Predmeti iz Industrije Alata sada su u funkciji eksponata

– Osim grupnih poseta sa istoka i poslovnih gostiju koji će sa svojim kompanijama i organizacijama održavati razne vrste kongresa, seminara i obuka, imamo prostora i da individualnim gostima iz regiona ponudimo unapred pripremljene paket aranžmane na 2-3 noći sa organizovanim dodatnim relax, adrenalinskim ili romantičnim sadržajima. Smatramo da je Trebinje sa svojim krajolikom i klimom idealno da parovi i porodice provedu vikend u našem hotelu i da osete sve blagodeti grada i okoline – dodaje Đurić.

Kompanija Swisslion d.o.o. Trebinje je investitor dok je za upravljanje hotelom zadužena Casa del Mare Small Hotels Group iz Crne Gore, na čelu sa vlasnikom Nikolom Milićem. Milić je, zapravo, došao na ideju da se zadrži duh industrije, a to je prihvatio predsednik poslovnog sistema Swisslion, Rodoljub Drašković. Od ideje, preko preuređenja prostora i saradnje, nastao je hotel koji nosi četiri zvezdice.

Restoran SL Industry hotela

– Potrudili smo se da i sama usluga hotela bude takva da gostima ponudimo nešto drugačije. Otuda i slogan restorana Menzza, A-la-carte restorana koji posluje u sklopu hotela, “Jedite drugačije” koji je i nastao od naše želje da tradicionalna hercegovačka jela ponudimo na nešto drugačiji način prilikom same pripreme i serviranja. Pored toga, trudili smo se da ne ulažemo samo u dizajn hotela, već je akcenat stavljen i na teorijsko i praktično obučavanje osoblja – ističe Đurić.

Uz održanje kvaliteta usluge i povećanje broja gostiju u ovoj kompaniji planiraju i otvaranje novog hotela početkom 2018. godine. Nov objekat SL Hotels grupe biće lociran u aqua parku “Grad Sunca” koji je počeo sa radom u avgustu ove godine, a funkcionisanje u punom kapacitetu očekuje se naredne letnje sezone.

Share Button
blog comments powered by Disqus