Otvoren hotel Sloboda u okviru lanca “A hoteli”

Događaji , Srbija / 14. 02. 2015. / Autor:

Prvi srpski lanac hotela “A hoteli” bogatiji je za još jedan luksuzni objekat. Renovirani hotel Sloboda – dominantno zdanje u centru Šapca, treći je iz ove grupacije koji je zvanično počeo sa radom.

Ova grupa u svom sastavu, ima još šest hotela: Izvor, Staro zdanje i Šumadija, svi iz Aranđelovca, kao i hotele Master Novi Sad, Tornik Zlatibor i Park Vrnjačka Banja. Naredno planirano otvaranje je na Zlatiboru, gde će grupa predstaviti hotel Tornik.

Hotel Sloboda, Šabac

Hotel Sloboda, Šabac

Vlasnik lanca “A hoteli“, Miroljub Аleksić, istakao je da je vrednost ove investicije 15 miliona evra, kao i da grupa planira dalja ulaganja u srpski turizam. Naime, Šabac je grad izuzetnog duha, tradicije, istorije, arhitekture, kulture i kafanskog života. Stoga, hotel Sloboda, u saradnji sa lokalnom samoupravom, nastoji da očuva tradiciju ovog grada i podstakne razvoj privrede.

– Hotel Sloboda ima sreću da se, kao gradski hotel, nalazi upravo u Šapcu. S aspekta strategije investitora, svakako da je to bila jedna promišljena, strateški jako dobra odluka. Svi hoteli “A grupacije” su jako dobro lokacijski pozicionirani. Zastupljen je banjski, planinski turizam, kao i gradski, poslovni i kongresni. Takođe, vrlo je značajno imati podršku lokalne samouprave i lokalnog stanovništva, to predstavlja jak vetar u leđa – kaže marketing i PR menadžer hotela, Vesna Vlatković.

Osoblje hotela Sloboda predstavlja pretežno lokalno stanovništvo, a među zaposlenima nalaze se i oni koji su radili u ovom hotelu pre renoviranja.

Hotel Sloboda, Šabac

Hotel Sloboda, Šabac

– Hotel je osnovan 1977, a zatim privatizovan 2003. godine. Trenutno je zaposleno 55 ljudi, od kojih su 35 iz Šapca, a 16 radnika su radili u ovom hotelu i ranije. Upravo su ti radnici i najiskusniji, a prošli su sve savremene obuke, kao što nalažu standardi “A hotela”. Pored toga, zaposlili smo i nove, mlade ljude koji su se odlično uklopili – ističe Zoran Tošić, direktor ovog hotela sa četiri zvezdice.

Prvi gosti su zadovoljni smeštajnim kapacitetima i uslugom. U ponudi je 95 soba, od kojih je 47 sa francuskim ležajevima, 24 su „executive”, a hotel ima i tri predsednička apartmana.

U prizemlju se nalaze lokali poznatih brendova, kao i kafe-poslastičarnica „Vremeplov”, koja je zahvaljujući osobenom šarmu i atmosferi postala kultno mesto. Uređena je u retro stilu, te svoje goste, dok uživaju u tradicionalnim poslasticama, uspešno vodi kroz slavnu istoriju „malog Pariza”.

Hotel Sloboda, Šabac

Hotel Sloboda, Šabac

Na prvom spratu nalazi se multifunkcionalna i savremeno opremljena sala „Cer” koja može da primi 120 osoba i pogodna je za sastanke, konferencije, kongrese, ali i za zabave i koktele. Na međuspratu nalazi se “A la carte” restoran sa 160 mesta i „Kristalna dvorana” koja može da primi 700 ljudi, ali se, po potrebi, može deliti na dve manje dvorane. Tu se nalazi i „Boardroom” za 30 ljudi, a korisnicima je na raspolaganju najsavremenija video i audio oprema.

Uprava hotela ima u planu da sprovede subkategorizaciju, kako bi hotel Sloboda postao specijalizovan za kongresni turizam. Svakako, kapacitet kongresnih sala je velika prednost u tom poduhvatu.

– Nalazimo se u centru grada, a najbitniji gosti su nam Šapčani. Pored toga, mi smo hotel koji će se specijalizovati za seminare, kongrese i slične skupove. A tu su i poslovni ljudi koji dolaze u naš grad. To su, dakle, neke naše tri ciljne grupe koje bih izdvojio – dodaje Tošić.

Hotel Sloboda, Šabac

Hotel Sloboda, Šabac

Enterijer ovog luksuznog zdanja rađen je u skladu sa standardima grupacije “A hoteli”, te u njemu dominiraju prirodni kamen kombinovan sa crnim mermerom i oniksom, vrstom dragog kamena. Holom dominira kristalni luster sa više od 500 sijalica, koji je visok 6 metara i težak 1,5 tona. Od starog hotela iz 1977. godine, praktično su ostale samo konture.

Jedan od najatraktivnijih delova hotela je wellness centar, koji će već krajem aprila ove godine biti na raspolaganju gostima. Prostire se na dva nivoa: u prizemlju je recepcija sa svlačionicama i prostorijama za masažu, dok će na spratu gosti imati priliku da se opuste u đakuziju, bazenu i saunama. U okviru wellnessa je i mali fitness centar, opremljen kardio-spravama.

Hotel Sloboda, Šabac

Hotel Sloboda, Šabac

Ono na čemu hotel Sloboda insistira jesu efikasnost i zaštita životne sredine. Međutim, poseban akcenat stavljaju na odnos prema gostu. Sa druge strane, kada je reč o promociji hotela, u grupaciji “A hotela” postoji strategija koja podrazumeva da prezentacija usledi tek nakon što je kvalitet proizvoda i usluga dostigao željeni nivo.

– Bilo da se radi o recepciji, domaćinstvu ili bilo kom drugom segmentu, naš cilj je da usluga bude vrhunska. Mi volimo da kažemo da ako gost dobija odgovore na sva pitanja već na recepciji, onda hotel verovatno jako dobro funkcioniše. Cilj nam je da uslugu prilagodimo prohtevima gostiju jer su oni ti koji nam ukazuju na ono šta bi želeli. Samo pomoću timskog rada svih zaposlenih, gost može biti zadovoljan. Kad to postignemo, smatraću da je pravi momenat za promociju. Ona je tada jednostavna i laka jer je dobra usluga sama po sebi promocija. Velika je greška kada novootvoreni hotel ofanzivno krene sa promovisanjem, a da iza toga nema razrađenu dobru uslugu – ističe Vlatković.

Hotel Sloboda, Šabac

Hotel Sloboda, Šabac

Kao najveću konkurenciju hotela Sloboda ona izdvaja hotel Izvor u Aranđelovcu. Kako ističe, to predstavlja jednu zdravu konkurenciju u okviru grupacije “A hotela” koja će podjednako, oba ova hotela, podsticati na stalno takmičenje, a samim tim i na podizanje standarda usluge.

Share Button
blog comments powered by Disqus