Ovo su najluksuzniji hoteli Slovenije i Hrvatske

Small Luxury Hotels of the World (SLH) predstavlja grupu od više od 520 samostalnih hotela,  smeštenih u više od 70 zemalja širom sveta.

Hotel Vestibul Palace, Split

Hotel Vestibul Palace, Split

Osnovani su u Londonu, 1991. godine. Samo 5 odsto hotela koji se prijave kako bi postali deo ovog brenda, bude primljeno. Nakon prijave, mnogi od njih odbacuju se praktično odmah, ukoliko ne zadovoljavaju neke od osnovnih uslova.

Neki od njih su veličina, zatim, kako će sam hotel uticati na ceo brend SLH, ali i da li je region u kome se hotel nalazi dovoljno razvijen za luksuzna putovanja.

Small Luxury Hotels of the World pretežno okuplja male hotele koji, u proseku, imaju oko 55 soba. Ipak, tu treba imati u vidu i mesto na kome se hotel nalazi jer je hotel od 200 soba u nekom razvijenijem američkom gradu mali, ali je veliki ukoliko se nalazi na nekoj mirnijoj lokaciji.

Antiq Palace Hotel & Spa, Ljubljana

Antiq Palace Hotel & Spa, Ljubljana

Kada je reč o regionu u kome se hotel nalazi, vodi se računa i o tome koliko se novi hotel uklapa sa onima koji mu se nalaze u blizini, a već su deo ovog brenda.

Sve hotele koji prođu primarnu selekciju tajno posećuju članovi SLH, koji ih tom prilikom ocenjuju. Tada postaje najvažnije ne koliko je hotel luksuzno opremljen, već koliko pažnje posvećuje gostu i njegovom doživljaju. Takođe, hotel mora da bude čist, sobe bi trebalo da budu adekvatne veličite, a hrana koja se služi u hotelu – kvalitetna.

Ukoliko postanu deo SLH brenda, hotele svakih 18 meseci anonimno posećuju inspektori kako bi se uverili da se standardi u hotelu održavaju. Ukoliko se pojave neki problemi, hoteli dobijaju upozorenje da moraju da ih reše, ukoliko žele da ostanu deo ovog brenda.

Villa Dubrovnik

Villa Dubrovnik

– Small Luxury Hotels of the World okuplja neke od najboljih malih, luksuznih i nezavisnih hotela na svetu. U prethodnih 20 godina, SLH se od hotelskog kluba transformisao u klub mušterija koje su lojalne ovom brendu. Verujemo da snaga i kredibilitet SLH hotela zavisi od kvaliteta svih hotela koje ga čine. Jedino na taj način gost može da uživa u kvalitetnom iskustvu u svim SLH objektima – navodi se u izjavi izvršnog direktora SLH, Pola Kera.

Hoteli su različiti: od onih koji su moderno projektovani i dizajnirani do onih koji su smešteni u palatama iz XVII veka. Naravno, biti deo ovog brenda nije besplatno, ali kako ističu iz SLH, hoteli za uzvrat preko promocije dobijaju bolji pristup inostranom tržištu. Činjenica je da bi individualni hoteli, samostalno, teško mogli da budu primećeni, posebno među stranim turistima.

Boutique Hotel Alhambra, Lošinj

Boutique Hotel Alhambra, Lošinj

Iz regiona, u ovoj grupaciji nalaze se i tri hotela u Hrvatskoj i dva u Sloveniji. To su Boutique hotel Alhambra na Lošinju, hotel sa pedesetak soba koji se otvara tek ovog leta, zatim, Vestibul Palace u Splitu, sa četiri zvezdice i 11 soba, kao i Villa Dubrovnik, butik hotel sa 56 soba u Dubrovniku.

Hoteli-članovi u Sloveniji su Antiq Palace Hotel & Spa u Ljubljani, mali hotel sa četiri zvezdice koji ima tek dvadesetak soba i Grand hotel Toplice na Bledu, hotel sa pet zvezdica i čak 87 soba.

Svi oni postali su garancija putnicima koji žude za luksuznim putovanjima i koji odsedaju samo u hotelima u kojima im se, na neki način, garantuje da će to i dobiti.

Share Button
blog comments powered by Disqus