Poboljšajte marketing strategiju hotela uz ove savete

Kako privući nove goste zadatak je na kome bi hotelijeri trebalo kontinuirano da rade. Kada želite da privučete goste iz regiona ili inostranstva, trebalo bi da imate u vidu da je potrebno da im se adekvatno predstavite jer mnogi od njih ni ne znaju da postojite.

hotelcluster.com

Većina turista će pre putovanja istražiti oblasti ili hotele koje želi da poseti. Ukoliko se vaš hotel nalazi na manje poznatoj lokaciji ili na poznatoj lokaciji ali u društvu većih i poznatijih hotela, može da se desi da mnogi turisti nisu ni čuli za vaš hotel.

Ono što treba da uradite jeste da im, najpre, stavite do znanja da i vaš hotel postoji. Morate ih upoznati sa svojim brendom kako biste mogli da radite na povećanju prodaje.

Pre svega, hotel mora da ima sajt, kao i blog. Iskoristite ga kako biste pisali tekstove kojima ćete privući potencijalne turiste.

Jedan od najboljih načina je da im pružite korisne informacije o oblasti u kojoj se vaš hotel nalazi. Takvi tekstovi su, na primer, kako doći do mesta u kome se nalazite iz pravca različitih većih gradova, šta je ono što može da se vidi u okolini i tome slično.

Izvor: TO Srbije/Uvac

Pišite o planinama, jezerima ili izletištima u okolini. Nemojte da oklevate da predstavite celu svoju okolinu jer kada turisti odluče da putuju u oblast u kojoj se nalazite, postoji mogućnost da izaberu i vaš hotel.

Međutim, potencijalne turiste možete privući i iz drugog ugla – ukoliko je u vašem hotelu zaposlen somelijer, osoba zadužena za nabavku, čuvanje i prodaju vina, pišite o tome. Iskoristite njegovo znanje i objavljujte takve tekstove na blogu hotela.

Naravno, ukoliko želite da privučete strane turiste, treba objavljivati tekstove i na engleskom ili na nekom drugom jeziku. Tako, ukoliko želite da privučete turiste iz Rusije, bolje je pisati tekstove na ruskom, nego na engleskom.

Poenta je da iskoristite svoja ili znanja svog osoblja kako biste edukativnim tekstovima stvorili većem broju ljudi svest o vašem hotelu. Tek kada budu znali za vas, mogu da razmisle o tome da budu vaši gosti.

Izvor: Hotel Toplice, Bled

Drugi korak ovakve strategije bio bi da vodite računa o svojoj reputaciji, odnosno o kvalitetu usluge koju vaš hotel pruža. Ne bi trebalo da prestanete sa ovakvom praksom onog trenutka kada hotel bude postao traženiji, već naprotiv, da nastavite da je primenjujete.

Takođe, brinite o svojim gostima. Oni su ti koji će objavljivati pohvale, ali i kritike na vaš račun na sajtovima za rezervaciju smeštaja. Budite sigurni da, ukoliko nemate dobru reputaciju među gostima, turisti neće izabrati vaš hotel.

Treba voditi računa i o društvenim mrežama. To je mesto na kome možete direktno da komunicirate sa svojim potencijalnim gostima. Naloge na društvenim mrežama treba shvatiti ozbiljno i voditi profesionalno.

Izvor: traveltripper.com

Neka fotografije hotela i okoline koje objavljujete na njima budu zanimljive i kvalitetne. Ne bi bilo loše da koristite i kratke video snimke ili snimke od “360 stepeni”.

Slušajte sugestije i kritike svojih fanova i nemojte ih olako odbacivati. Ne treba se upuštati u javne rasprave jer, na kraju krajeva, svi oni su vaši potencijalni gosti.

Share Button
blog comments powered by Disqus