Povećajte broj rezervacija kulinarskim inovacijama

Ostale teme , Region / 05. 11. 2015. / Autor:

Privlačenje novih gostiju je izazov sa kojim se skoro svakodnevno suočava svaki hotel. S obzirom na to da svi gosti hotela moraju da jedu, nije loše kreirati promo pakete koji će upravo na to staviti naglasak.

Hotel Esplanade Zagreb

Hotel Esplanade Zagreb

U svetu je sve popularniji gastro ili kulinarski turizam posvećen upoznavanju jela i pića koji su karakteristični za određeno mesto.

Istraživanje koje je 2013. sprovela agencija Mandala Research pokazalo je da više od 90 odsto turista smatra da je važno upoznati i isprobati specijalitete koji su karakteristični za zemlje i gradove koje posećuju. Interesantno je da niko od anketiranih nije odgovorio da je ova stavka nebitna.

Istraživanje je pokazalo i da mnogi turisti biraju hotele u kojima će odsesti vodeći se time kakvu će hranu i piće moći da konzumiraju.

Ovakvi trendovi pružaju hotelima nove načine na koje mogu da privuku goste: poboljšanjem kulinarske ponude. Vodeći se time, pokušajte da kreirate promo pakete koji će se fokusirati na specijalitete, kako jela tako i pića.

Ponudite gostima da uživaju u jelu ili poslastici koji su zaštitni znak vašeg hotela, uz uživanje i u drugim pogodnostima koje nudite.

Lovec hotel, Bled

Lovec hotel, Bled

Tako hotel Lovec na Bledskom jezeru u okviru promo paketa nudi gostima i recept za koktel koji je njihov zaštitni znak, dok se hotel Park predstavlja kao dom originalne krempite, poslastice koja je praktično simbol ovog kraja.

Čini se da su strani turisti u mnogo većoj meri zainteresovani za lokalne specijalitete. Zato hoteli treba da razmišljaju o tome da gostima pruže mogućnost da probaju neka od tradicionalnih jela.

Ukoliko se ona ne služe u hotelu, nije loše udružiti se sa nekim restoranom koji ih priprema. Tako bi gostima hotela moglo da se omogući da, na primer, uživaju u lokalnoj kuhinji, a da obrok plate po nižoj ceni.

Takođe, ukoliko se u mestu u kome se nalazi vaš hotel održava neki festival hrane ili pića, ponudite gostima popust za boravak u hotelu tokom njegovog trajanja. Na taj način ćete u isto vreme promovisati festival, a i privući nove goste, koji bi da ga posete.

Ne bi bilo loše i da organizujete i posetu lokalnim vinarijama ili pivarama. Ovakva saradnja može biti zgodna jer će vam omogućiti da napravite paket u koji biste uključili i ove aktivnosti. Sa druge strane, vinarijama i pivarama dovodite potencijalne kupce i utičete povoljno i na njihovu prodaju.

Solaris Resort, Vrnjačka banja

Solaris Resort, Vrnjačka banja

Primera radi, hotel Premier Prezident u Sremskim Karlovcima kreirao je poseban promo paket koji uključuje bokal karlovačkog vina, ali i degustaciju vina u vinskom podrumu Vile Prezident.

Možete organizovati i čas kuvanja koji bi vodio šef kuhinje vašeg hotela. Tom prilikom hotel može da podstakne goste da na društvenim mrežama šeruju fotografije hrane koju su pripremili. To će pomoći u stvaranju pozitivne onlajn reputacije vašeg hotela.

Pratite kulinarske trendove. Širom sveta danas je sve popularnija organska hrana, kao i hoteli koji sami gaje povrće i voće koje će koristiti za pripremu obroka. Ukoliko to nije lako izvodljivo, uvek možete da otpočnete saradnju sa nekim poljoprivrednim gazdinstvom koje bi hotel obskrbljivalo pojedinim namirnicama.

Štaviše, organizujte ekskurziju koja bi uključivala posetu toj istoj farmi. Ljude koji su rezervisali smeštaj zbog gastronomske ponude, svakako će zanimati na koji način se ona uzgaja.

Share Button
blog comments powered by Disqus