Privucite talentovane radnike uz ovih 5 saveta

Ostale teme , Region / 26. 11. 2017. / Autor:

Kako bi hotel radio sinhronizovano i uigrano, neophodni su kvalitetni radnici, barem na vodećim pozicijama svakog sektora. S obzirom da je to u najboljem interesu hotela, trebalo bi da se stalno, iznova trudite da ih privučete.

Izvor: Hotel Grande Bretagne Athens

Ukoliko imate otvorenu poziciju, pravo je vreme da počnete. Način kreiranja oglasa za posao, proces intervjua i selekcije trebalo bi da se odvijaju tako da je što jednostavnije filtrirati one radnike koji su talentovani i vredni.

1. Jasni oglasi za posao

Kada oglašavate slobodnu poziciju u svom hotelu, opis posla bi trebalo da bude što jednostavniji i jasniji. Manje razmišljajte o nazivu radnog mesta, a više o tome da što bolje navedete koja su znanja i veštine neophodne, a koja poželjne. Objasnite koja će zaduženja imati osoba na toj poziciji, kao i koji će joj biti raspored rada.

Svojim oglasom bi trebalo da “uverite” potencijalne radnike zašto je bolje raditi u vašem hotelu, nego u onom gde su trenutno zaposleni. Potrudite se da se razlikujete od drugih hotela, recimo kada su u pitanju nagrade koje dobijaju zaposleni kojima nije problem da se potrude i više nego što je neophodno kako bi ispunili želje gostiju.

2. Jednostavan način prijave

Omogućite kandidatima da se prijave na posao onako kako je uobičajeno, odnosno nemojte zahtevati prijavljivanje na samo jedan način. Ukoliko se ograničite na to da ćete samo primati prijave koje pristignu, primera radi, poštom, izgubićete priliku da zaposlite dobre radnike. Ukoliko ih ograničavate ili im otežavate prijavljivanje, jednostavno će zaobići vaš hotel i nastaviće dalje.

Izvor: Terme Olimia

3. Transparentan proces

Neophodno je da, kada god možete, budućim radnicima jasno kažete na koliku platu mogu da računaju, kao i koje su prednosti a koje mane određenog radnog mesta. Budite što je moguće više otvoreni i iskreni u procesu zapošljavanja.

Javite kandidatima na vreme da li su prošli u sledeći krug i ne dozvolite da proces zapošljavanja traje čitavu večnost. Ukoliko se to desi, profesionalci će izgubiti interesovanje za tu poziciju, kao i poštovanje prema vašem hotelu.

4. Oglašavajte se na pravom mestu

Ukoliko imate otvorenu poziciju, oglasite je koristeći kanale koje koriste profesionalci u ugostiteljstvu. Na taj način ćete sebi uštedeti vreme sortirajući prijave.

5. Izgradite dobru reputaciju

Čak i ukoliko, trenutno, nemate potrebe za novim radnicima, postoji način kako možete postati “meta” onima koji su dobri u svom poslu. Naime, potrebno je da se prema svojim radnicima, zaista, odnosite s poštovanjem i da im pružate adekvatnu nadoknadu za njihov rad.

Izvor: Angelo Airport Hotel – Ekaterinburg Russia

Nije dovoljno da samo izgleda kao da ste dobar poslodavac, a da to, u stvari, niste. Ako ste dobri samo javno, budite sigurni da nećete privući talentovane radnike. Ko bi želeo da radi u hotelu za koji se tvrdi da radi savršeno, a gde su, zapravo, plate male, a odnosi među zaposlenima katastrofalni? Tu, svakako, nijedan profesionalac neće želeti da gubi vreme.

Zato bi bilo dobro da se potrudite da budete tip hotela za koji će svi, ili barem većina, želeti da rade. Na taj način, radnici će sami dolaziti kod vas, makar da provere da li planirate uskoro neko zapošljavanje i ostave CV. Dobra plata u kombinaciji sa prilikama za usavršavanje, u zdravoj radnoj atmosferi, dobitna je kombinacija kako za privlačenje, tako i za zadržavanje dobrih radnika.

Share Button
blog comments powered by Disqus