Razgovor sa direktorom prvog integralnog hotela u Hrvatskoj i predavačem na Best Stay konferenciji

Hrvatska , Ostale teme / 28. 09. 2016. / Autor:

Best Stay konferencija koja se održava u Opatiji ove godine okuplja više od 50 govornika iz hotelijerske prakse, koji će tokom dva dana trajanja na panelima i radionicama govoriti o najnovijim trendovima u turizmu, društvenim sadržajima i bitnim savetima za turističke radnike.

beststay.com.hr

beststay.com.hr

Osim predavača o kojima je već bilo reči, organizatori konferencije donose i nova poznata imena iz hotelijerske industrije koja su potvrdila dolazak i učešće na ovogodišnjoj konferenciji. Neki od njih su predstavnici Swanky Mint hostela, HomeExchange.com portala, ali i Crowne Plaza hotela u Beogradu. Takođe, svoja iskustva sa više od 150 prijavljenih učesnika podeliće i predstavnici Hotela Njivice, grada Rijeke, Luna hotela, City Code iz Beograda i mnogi drugi.

Jedan od predavača na predstojećoj konferenciji biće i direktor ZigZag Integralnog hotela, Igor Kordić koji u intervjuu pred Best stay konferenciju najavljuje svoje predavanje i objašnjava šta je zapravo integralni tip hotela.

Igor Kordić; Izvor: poslovni.hr

Igor Kordić; Izvor: poslovni.hr

Možete li nam nešto više reći o samom ZigZag Integralnom Hotelu i njegovom konceptu?

ZigZag Integralni hotel je prvi takve vrste u Hrvatskoj na što smo ponosni, ali smo još ponosniji što smo centralnu lokaciju s recepcijom, apartmanima, sobama, parking mjestima otvorili godinu dana prije nego je donesen novi zakon o Integralnim i Difuznim hotelima. Nama je to bilo logično unapređenje poslovanja apartmanskog smještaja te je sama kategorizacija zbog toga za nas bila vrlo jednostavna jer nismo morali puno toga mijenjati ili prilagođavati.

Mi smo osluškivali svaki komentar naših gostiju i vodili se tržišnim potrebama i očekivanjima gostiju koji su nas birali za smještaj u Zagrebu.

Koncept se bazira na više smještajnih jedinica koje se nalaze na različitim lokacijama u strogom centru Zagreba, u radijusu do 200 metara. Uz recepciju i zajedničke prostore, parking itd., u suradnji s vanjskim partnerima nudimo i doručak te na recepciji gostima nudimo punu podršku za što kvalitetniji boravak u Zagrebu. Recepcija ne radi od 0-24, ali našim gostima nudimo 0-24 podršku putem telefona ili e-maila.

Obzirom na planirano širenje našeg poslovanja u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika, za sezonu 2017. ćemo i u Dubrovniku otvoriti Integralni hotel.

ZigZag hotel; Izvor: exp.cdn-hotels.com

ZigZag hotel; Izvor: cdn-hotels.com

Što mislite kako će se razvijati turizam u Hrvatskoj kroz sljedećih pet godina?

Nadam se generalnom dizanju kvalitete Hrvatske kao cjelovite turističke destinacije kako bi se omjer kvalitete i kvantitete doveo u balans. Ujedno se nadam da će se definirati pozicioniranje pojedinih destinacija prema ciljanim skupinama po platežnoj moći, afinitetima (odmor, aktivni turizam, kultura, sport itd.), dobnoj skupini i sl. Hrvatska ima sve geografske i prirodne predispozicije da turizmom razvija nerazvijena područja kroz tematske sadržaje.

Vjerujem da će i dalje privatne investicije, ideje i entuzijazam s puno malih projekata dizati hrvatsku ponudu na višu razinu. Vjerujem da će se i Investicijska klima promijeniti kako bi se privukli ozbiljni svjetski “igrači” koji će investirati u velike projekte. Nadam se da će Hrvatska postati golf i ciklo destinacija jer se time može produžiti sezona.

Smatram da je od iznimne važnosti da država i lokalna samouprava provede kapitalne projekte povezivanja svih dijelova u željezničkom i avio prijevozu kako više ne bi “mjerili” uspješnost sezona prema gužvama na naplatnim kućicama i graničnim prijelazima.

Kakva je mogućnost daljnjeg razvoja integralnih hotela u Hrvatskoj i svijetu?

Vjerujemo da je naš poslovni model vrlo dobar što dokazuje naše uspješno poslovanje u više država i gradova. Trenutno poslujemo u Zagrebu, Dubrovniku, Rovinju, Beogradu i Beču i svugdje primjenjujemo naš isti poslovni model. Integralni hotel kao zakonska forma postoji samo u Hrvatskoj no to ne znači da se bilo gdje na svijetu po tom principu ne može poslovati bez obzira na vrste kategorizacija u pojedinoj državi ili gradu. Kategorizacija Integralnog hotela je dodatna formalna potvrda profesionalnosti poslovanja.

Čemu se najviše veselite povodom sudjelovanja na ovogodišnjem Best Stay događaju?

Veselim se čuti puno zanimljivih tema i po završetku konferencije biti “bogatijim” za još jedno profesionalno iskustvo.

Best Stay Croatia 2.7

Interaktivne radionice i sastanci na Best Stay 2016

Konferencija Best Stay ove godine uključuje i interaktivni program sa više od 20 novih tema, uključujući i branding osoblja u hotelima, primere uspešnih hotelijera i mnoge druge teme koje mogu unaprediti rad hotela. Ono što izdvaja ovogodišnju konferenciju jeste veliki broj sastanaka koji će biti održani, a tiču se rada sa sponzorima i potencijalnim dobavljačima za hotelske lance ali i manje ugostitelje poput vila, apartmana i odmarališta.

Inovativni oblik diskusije koji će biti organizovan na Best Stay 2016 jesu i okrugli stolovi sa šampanjcem u kojoj učesnici biraju jednu temu o kojoj će raspravljati, nakon čega se donose zaključci koji se mogu primeniti u radu hotela. Uz sastanke i okrugle stolove, važan deo konferencije čini i druženje na kraju prvog dana gde će učesnici moći da se opuste ali i upoznaju predavače i predstavnike sponzora konferencije.

Best Stay Croatia 2.1

Za one koji žele dodatnu uspešnost u turizmu i hotelijerstvu, uz veliki broj bitnih saveta biće organizovana praktična radionica o tome kako održati popunjenost hotelskih kapaciteta tokom cele godine. Radionica je prvenstveno namenjena direktorima i menadžerima hotela, turističkih agencija i asocijacija ali i vlasnicima manjih ugostiteljskih objekata.

Dolazak na Best stay konferenciju koja se održava 17. i 18. novembra do sada je potvrdilo više od 150 učesnika, a prijavljivanje je i dalje moguće na sajtu konferencije i to uz promo cenu kotizacije do kraja ovog meseca.

Share Button
blog comments powered by Disqus