Saveti stručnjaka: Zašto je važno imati originalan sadržaj na sajtu hotela?

Događaji , Srbija / 30. 10. 2017. / Autor:

Dobar sadržaj na sajtu i dizajn koji se prilagođava bilo kom uređaju su ono što vaš hotel može izdvojiti od ostalih, poruka je koja se može izvući sa nedavno održanog Uzakrota Balkan Travel Summit-a.

Milan Stojković (drugi sleva) i Radomir Marković (peti sleva); Izvor: hotelijeri.com

Originalan sadržaj na sajtu hotela veoma je bitan kako bi se vaš sajt bolje rangirao na Google, odnosno kako bi se nalazio pri vrhu pretraga. Nemojte potcenjivati važnost teksta koji se nalazi na sajtu hotela jer Google upravo to ocenjuje. Nije pametno kopirati sadržaj koji ste pročitali na sajtu neke turističke agencije ili nekog drugog hotela već bi bilo poželjno smisliti potpuno novi tekst.

– Sadržaj na sajtu ili content je najvažniji za SEO, odnosno za, prostije rečeno, što bolje pozicioniranje sajta na Google pretrazi. Nakon što uložite u dobar sadržaj, trebalo bi uložiti u dobar content marketing. Content marketing može da vam pomogne u povezivanju vašeg brenda sa turistima. Stvorite dobar sadržaj koji će ljudi želeti da podele na društvenim mrežama – savetuje Milan Stojković osnivač sajta Turizam i putovanja.

Razmišljajte iz ugla turista kada stvarate sadržaj na sajtu hotela i napišite ono što je njima bitno i što bi voleli da saznaju. Originalni tekstovi zadržaće vaše potencijalne goste duže na sajtu.

Budite inovativni kako biste privukli turiste. Primera radi, ponudite im razne pogodnosti ukoliko rezervišu direktno preko sajta. Takođe, poput prvog Twitter hotela, vaš hotel može primeniti sličnu strategiju: ukoliko su turisti koje želite da privučete na Pinterestu, postanite Pinterest hotel.

Prvi Twitter hotel na svetu – Sol Wave House Hotel, Majorka

Kada je reč o jeziku na kojem bi sadržaj na sajtu trebalo da bude, razmotrite više mogućnosti. Ako želite da privučete na primer, Bugare, imajte u vidu da možda ne razumeju svi srpski i da bi bilo pametno prevesti sadržaj sajta.

– Ako targetirate goste iz zemlje koja ne razume vaš jezik, platite nekome da adekvatno prevede sadržaj. Važno je imati originalan sadržaj kako na srpskom tako i na jeziku turista koje želite da privučete. Morate napraviti dobru marketing strategiju i investirati najpre u sajt, a kasnije u Gugl – istakao je Radomir Lale Marković iz TAG Media.

Kako dodaje Marković, ukoliko investirate u SEO optimizaciju sajta, morate imati u vidu da je potrebno da prođe barem šest meseci kako bi to što ste uradili imalo efekta. Savet je da ulažete i u SEO i u Google Adwords, ali da vremenom smanjite ulaganje u Adwords, a povećate ulaganje u SEO i sam sadržaj vašeg sajta.

S obzirom na to da većina svetskih hotela sve ovo već primenjuje, hotelijeri su primorani da često smišljaju nešto novo, kako bi se izdvojili od ostalih.

Matija Bilješković (drugi sleva); Izvor: Facebook.com/Uzakrota

Turisti danas posećuju sajtove hotela kako bi rezervisali smeštaj. Nakon toga, otvaraju drugi sajt kako bi videli kojim prevoznim sredstvom im se najviše isplati da dođu. Kada sve to obave, onda posećuju treći sajt kako bi pronašli dobre restorane ili mesta koja bi trebalo posetiti, a nalaze se nedaleko od hotela.

Ko god turistima pruži sve ovo na jednom mestu, sam ili udružujući se sa drugima, uz dizajn koji se prilagođava svim uređajima, izdvojiće se od ostalih – smatra Matija Biljesković generalni direktor osnivač sajta BalkanViator.

Share Button
blog comments powered by Disqus