Slovenački hotel Berc svrstan među najbolje na svetu

Da je kvalitet usluge i cena smeštaja bitna stavka mnogih turista, na praktičnom primeru pokazao je Garni hotel Berc iz Slovenije. Naime, ovaj objekat sa tri zvezdice svrstan je, od strane TripAdvisor-a, među 25 hotela na svetu koji nude najbolji odnos cene i kvaliteta.

Ovaj sajt posvećen putovanjima, listu hotela je sastavljao na osnovu komentara turista koji su u njima boravili. Od više od 400 komentara za ovaj hotel, u samo jednom, ocenjen je negativno. Troje ljudi okarakterisali su ga kao prosečan, dok su svi ostali hotel ocenili kao vrlo dobar ili odličan.

Garni hotel Berc, Slovenija

Garni hotel Berc, Slovenija

Osim toga, Garni hotel Berc našao se i na drugom mestu liste hotela u Sloveniji koji pružaju izuzetnu uslugu. Ovaj hotel na jezeru Bled, zapravo je porodični posao kojim se porodica Berc bavi više od 60 godina.

– Naša baka Rozalija je došla na ideju da bi mogla da se bavi turizmom i otvorila Pansion Berc 50-ih godina prošlog veka. Na njemu smo skoro svake godine nešto dorađivali. U obliku kakav je danas, postoji od, otprilike, 1980. godine. Pre deset godina otvorili smo i Garni hotel Berc. Tako je pansion u vlasništvu mog brata, dok ja upravljam hotelom – kaže Luka Berc, njegov vlasnik.

Davne 1908. Jožef Berc, pradeda današnjih vlasnika, kupio je zemljište na kome se danas nalazi pansion Berc. Ludvik i Rozalija Berc, 1954. godine odlučili su da promene namenu zemljišta i da se više ne bave zemljoradnjom, već turizmom.

Garni hotel Berc, Slovenija

Garni hotel Berc, Slovenija

Pansion Berc nastao je preuređenjem i dograđivanjem nekadašnje štale, a već 70-ih godina postaje jedan od najmodernijih pansiona na teritoriji tadašnje Jugoslavije. Ipak, 2005. godine, porodica odlučuje da preko puta pansiona otvori i hotel.

– Odnos sa gostima koji nam dolaze je veoma prisan. Naš moto je: dođete kao gost, a odlazite kao prijatelj. Najviše gostiju imamo od Uskrsa do kraja oktobra. Najčešće nam dolaze Englezi, Nemci, Italijani i Austrijanci. Ima dosta i Srba, koji su nekada na Bledu bili stalni gosti. Zimi je hotel praktično zatvoren. Otvaramo ga ponekad, naročito ako nam dolaze stalni gosti. Zapravo, odgovara nam da zimi odmaramo jer i mi volimo da idemo na odmor – dodaje Berc.

U hotelu i pansionu zaposlena je cela familija. Hotel je udaljen nekoliko minuta hoda od jezera Bled, a okružen je velikom baštom. Ima 15 soba, a svaka ima kupatilo i izlaz na balkon. Tehnologija nije zaboravljena, pa svaka soba ima i WiFi. Osim toga, gosti mogu besplatno da iznajme bicikl.

Garni hotel Berc, Slovenija

Garni hotel Berc, Slovenija

Cena noćenja u hotelu je od 50 do 55 evra kada je u pitanju jednokrevetna i od 75 do 80 evra za dvokrevetnu sobu. U to je uračunata cena doručka i turistička taksa.

TripAdvisor uvrstio je ovaj hotel na listu 25 hotela na svetu sa najboljim odnosom cene i kvaliteta, dodeljujući mu 13. mesto. Prvo mesto na listi zauzeo je hotel Lawton Court iz Velike Britanije, a na njoj su se našli i hoteli iz Kalifornije, Turske, Vijetnama, Italije, kao i oni sa Kajmanskih ostrva.

– To što smo se našli na ovoj listi, samo nam potvrđuje da radimo dobro. Svakako, ovako nešto sigurno će povećati posećenost hotela. Ipak, mi smo imali dosta gostiju i kada u ovim krajevima nije bilo interneta. Mnogi naši gosti odsedaju kod nas godinama, a često se dešava da oni sa sobom povedu ljude koji još nisu bili ovde – objašnjava Luka Berc.

Share Button
blog comments powered by Disqus