Smeštajni objekti eks-Ju zemalja među najboljima na Bukingu

Najpoznatiji servis za rezervaciju smeštaja na svetu, Booking.com, napravio je top liste najboljih hotela, hostela i drugih smeštajnih objekata, na osnovu komentara i ocena turista koji su u njima boravili. Liste su napravljene u nekoliko kategorija, a među njima nalaze se i pojedini hrvatski, bosanski, slovenački, kao i srpski objekti.

Kako bi se napravile top liste, hoteli su, primera radi, filtrirani prema ukupnoj oceni koju imaju. Međutim, postojao je i uslov da svi moraju da imaju najmanje 50 recenzija turista tokom 2014. godine.

Luxury Rooms Lucija and Luka, Split

Luxury Rooms Lucija and Luka, Split

– Sve te recenzije napisali su stvarni gosti, pa to naše nagrade čini najiskrenijim nagradama na planeti – navodi se na ovom sajtu za rezervaciju smeštaja.

Porodični pansion Krizmanić, Plitvice, Hrvatska

Nalazi se na 10. mestu kategorije „Najslavniji“ (Hall of Fame). Kako bi se našli u ovoj kategoriji, smeštajni objekti moraju prethodnih osam godina da imaju najmanje 50 recenzija. I ne samo to, već njihova ukupna ocena tokom tog vremena mora da bude 8,5 ili viša, a uslov je i da ona ne pada, već da se povećava iz godine u godinu.

Pansion Krizmanić zapravo je mali porodični hotel koji se nalazi nedaleko od ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera. Ono što su turisti koji su boravili ovde najčešće hvalili je lokacija samog objekta, kao i ljubaznost osoblja.

Downtown Central Hostel, Beograd, Srbija

Ovaj beogradski hostel našao se na dve liste: osmi je najbolji hostel i deveti na listi objekata pogodnih za turiste koji putuju sami (Solo Travellers).

Hostel se nalazi u centru Beograda, preko puta Trga Republike. Srdačno osoblje čini ga omiljenim među turistima, a naročito im se dopadaju ormarići na zaključavanje u kojima se nalazi utičnica za struju. Takođe, turisti daju visoke ocene lokaciji ovog hostela.

Downtown Central Hostel, Beograd

Downtown Central Hostel, Beograd

Luxury Rooms Lucija and Luka, Split, Hrvatska

Ovaj objekat zauzeo je peto mesto na listi „Najbolje za mlade parove“ (Best Young Couples). Smešten je u splitskom Starom gradu, nedaleko od Dioklecijanove palate.

Turisti koji su ovde boravili bili su, sudeći po recenzijama, oduševljeni ljubaznošću domaćina. Takođe, osim osoblja, najvišu ocenu dobila je i čistoća ovog objekta.

Hotel Mepas, Mostar, Bosna i Hercegovina

Na listi najboljih hotela, na sedmom mestu našao se hotel Mepas. Nalazi se u centru Mostara, a na donjim etažama hotela smešten je tržni centar. Najbolje ocene dobila je njegova udobnost i čistoća.

Sudeći po recenzijama, turisti su uživali u jednostavnom pristupu tržnom centru, a visoke ocene dobili su i spa sadržaji i doručak u hotelu.

Hotel Mepas, Mostar

Hotel Mepas, Mostar

Modern City Apartments, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Modern City Apartments zauzeli su peto mesto na listi najboljih apartmana. Objekat se nalazi u centru Sarajeva, nedaleko od Baščaršije.

Turisti su najviše cenili činjenicu da su se ovde osećali kao kod kuće, zahvaljujući raznim sitnicama koje apartmani poseduju. Ipak, najviše ocene dobilo je osoblje ovog objekta, kao i njegova lokacija.

Farma Pirc, Laško, Slovenija

U istoj kategoriji kao i Modern City Apartments, nalazi se i apartmani Pirc, samo na desetom mestu. U pitanju je, zapravo, porodična farma koja se nalazi na brdu iznad mesta Laško.

Farma Pirc, Laško

Farma Pirc, Laško

Porodica Pirc se godinama bavila poljoprivredom i proizvodnjom mleka. Zatim su odlučili da u svoj biznis uključe i turizam, nudeći turistima smeštaj u apartmanima koji se nalaze u velikoj kući od drveta. Ono što se turistima ovde najviše dopalo je ljubazno osoblje, ali i opremljenost apartmana.

Elite Guest House, Mostar, Bosna i Hercegovina

Ovaj objekat našao se na šestom mestu kategorije u kojoj su objekti pogodni za turiste koji ne putuju sami (Best group). Smešten je u istorijskom jezgru Mostara, nedaleko od čuvenog Starog mosta.

Turisti koji su ovde boravili najčešće su hvalili ljubaznost osoblja i domaćina ovog objekta. Takođe, visoke ocene dobio je i za odnos cene i kvaliteta.

Share Button
blog comments powered by Disqus