Šta crnogorski hotelijeri spremaju za predstojeću letnju sezonu?

Kako bi popunili smeštajne kapacitete, hoteli na crnogorskom primorju pripremili su različite promotivne akcije za rane rezervacije. Niže cene se nude u predsezoni, ali i tokom sezone, pa će turisti koji planiraju svoje letovanje ranije, moći da plate jeftinije.

Foto: hotel Splendid

Foto: hotel Splendid

Hotelijeri iz Crne Gore iskoristili su nedavno održani Sajam turizma u Beogradu, kako bi svoje ponude predstavili i na srpskom tržištu.

Hotelska grupa Montenegro stars, koja obuhvata tri hotela: Splendid i Montenegro u Bečićima, kao i hotel Blue Star u Budvi, nudi niže cene smeštaja u svojim hotelima za uskršnje praznike, ali i tokom čitave sezone.

Popusti počinju već od 8. marta, kada će noćenje za dvoje sa doručkom koštati 70 evra u hotelu Splendid, prvom crnogorskom hotelu sa 5 zvezdica. Na svečanoj večeri, koja će koštati 35 evra, organizovan je koncert na kojem će pevati Sergej Ćetković.

Hotel Splendid, conference & spa resort, Bečići

Hotel Splendid, conference & spa resort, Bečići

– Za one koji su nestrpljivi da prve lepe dane provedu na moru, tokom uskršnjih praznika smeštaj će, po osobi u hotelu Splendid, koštati 74 evra, na bazi polupansiona. Međutim, obezbedili smo i veliki popust do 45 odsto za “špic” sezone u našim hotelima, odnosno za period od 1. juna do 30. septembra. U prevodu, soba u hotelu Splendid u tom periodu, moći će da se zakupi po ceni od 80 evra pa naviše. Ponuda za rane rezervacije i ostvarenje popusta biće moguća za sve one koji smeštaj rezervišu do 31. marta ove godine – kaže Maja Vukićević portparol HG Montenegro Stars.

Takođe, iz ove hotelske grupe najavljuju i brojne povoljnosti ukoliko dolazite sa detetom mlađim od 12 godina, ali i popuste koji idu do 50 odsto u spa centru Splendid.

Sa druge strane, cene su snižene i u objektima hotelske grupe Budvanska rivijera, koji obuhvataju više od 1.700 smeštajnih jedinica, raspoređenih u Budvi, Petrovcu, a odnedavno čak i u Kolašinu. To su hoteli: Slovenska plaža u Budvi – turističko naselje i najveći kapacitet ove grupacije, zatim hotel Aleksandar i Mogren koji se, takođe, nalaze u Budvi, hotel Palas i Castellastva u Petrovcu i hotel Lipka u Kolašinu.

Hotel Palas, Petrovac

Hotel Palas, Petrovac

– Ove godine, više smo se posvetili promotivnim akcijama od 15 odsto popusta na sve aranžmane u toku sezone, u svim hotelima za kompletnu ponudu. Akcija je dala rezultate i napravljeno je dosta rezervacija. Ljude smo nekako navikli da ranije planiraju letovanje, što je nekad bilo nezamislivo za tržište Srbije, posebno kad je Crna Gora u pitanju. Bazirali smo se na period predsezone, nudeći cene od 27 evra u Slovenskoj plaži, do 29 evra u Palasu, za pun pansion – kaže Katarina Kažanegra, pomoćnik izvršnog direktorka HG Budvanska rivijera.

Kako dodaje Kažanegra, tržište Srbije je na trećem mestu u ukupno ostvarenom broju noćenja u objektima Budvanske rivijere.

Hoteli ove grupe koji se nalaze na moru, otvaraju se početkom aprila. Hotel Palas otvara se 1. aprila, a Castellastva, koji se nalazi preko puta Palasa, 10. aprila. Slovenska plaža, kao najveći hotelski kapacitet ove grupacije u Crnoj Gori, počeće da prima prve goste oko 25. aprila.

Share Button
blog comments powered by Disqus