Šta gosti očekuju od hotelskog doručka?

Ostale teme , Region / 06. 11. 2017. / Autor:

Bez obzira na kategoriju gostiju koja boravi u vašem hotelu, kvalitet doručka i njegova raznovrsnost su od velikog značaja. Dobar obrok za početak dana je neophodan svakom gostu, a uz kvalitetne specijalitete, važno je i kada i kako se oni serviraju.

newseoulhotels.com

newseoulhotels.com

Kako je jedan od važnih elemenata vaše onlajn reputacije upravo ocena kvaliteta obroka od strane gostiju, bitno je da doručak zadovoljava sve potrebe gosta. Sledećih pet stavki najvažnije su za kvalitet hotelskog doručka.

1. Kafa i čaj

Nijedan doručak nije kompletan bez kofeinskog razmrdavanja u šolji kafe ili čaja. Najosnovnija internacionalna ponuda doručka obuhvata kafu i čaj i to je sigurno nešto čime se gosti prvo služe kada sednu za sto. Vruća kafa, penušavi kapućino ili bilo koja vrsta čaja budu prva stvar koju ćete ponuditi gostu u restoranu jer najveći deo njih upravo prvo pomisli na napitak za početak dana pa tek onda na obrok. Takođe, rasporedom unutar restorana možete istaći napitke kako bi gosti do njih što lakše došli.

2. Raznovrsne opcije za unos kalorija

Od vazdušastih palačinki do kroasana, preko peciva i hrskavih bageta i hleba u svim mogućim oblicima, hrana puna ugljenih hidrata rangira se kao jedan od omiljenih elemenata svakog doručka u hotelu, bez obzira na to o kojoj zemlji se radi. Sve u obliku hleba biće veoma dobro prihvaćeno od strane gostiju, jer će im pomoći da se zasite i zadovolje svoje jutarnje potrebe za kalorijama.

Kada razmišljate o savršenom doručku, mislite srcem, mislite o sveže pečenom ili čak i na ovsenu kašu ako želite, ali ne propustite da servirate raznovrsnu hranu bogatu ugljenim hidratima.

Izvor: pixabay.com

3. Što više proteina

Dan pun razgledanja, poslovnih sastanaka ili putovanja možda je najbolje započeti tanjirom hrane pune proteina. Iako su hrskava slanina i kajgana prepoznatljive za zapadnjački doručak, ne bi trebalo da se njima ograničavate. U zavisnosti od toga gde se vaš hotel nalazi, hladna jela i sir mogu biti bolja opcija, možda čak i neka vrsta specijaliteta kraja u kojem je smešten hotel.

Nemojte zaboraviti i desetine načina na koje se može spremiti jedno obično jaje – od jednostavnog jaja na oko pa sve do savršenog omleta.

4. Voće

Slatko ili kiselo, sveže ili sušeno, servirano samostalno ili sa žitaricama, voće doprinosi kako ukusu tako i izgledu hotelskog doručka. Radi balansa sa teškim i veoma ukusnim doručkom ili kao jedna slatka alternativa, nema ničeg boljeg od voća. Mnogo vrsta voća, različitih sorti je najbolje rešenje. Osim što je ukusno i lepo izgleda, voće je i zdravo, što ga čini neizbežnom stavkom svakog doručka u hotelu.

Goste će sigurno sveže voće učiniti zadovoljnijima, a kada su u pitanju vrste voća nemojte se ograničavati samo na par njih, već budite slobodni da ponudite i neku egzotičnu voćku iz domaće proizvodnje.

5. Tradicionalna lokalna hrana

Malo lokalnih ukusa nije na odmet kada se radi o prvom obroku u danu. Doručak predstavlja odličnu priliku da se gosti upoznaju sa lokalnim kulinarskim brendom i domaćim jelima. Servirajući tradicionalnu hranu po kojoj je vaš grad ili region poznat, pružićete gostima unikatno lokalno iskustvo i vrlo dobar početak dana.

Ukoliko želite da se na internetu pohvalite svojim doručkom obavezno ga pomenite u opisu vašeg hotela i promovišite hranu na najbolji mogući način. Kvalitetne slike obroka su nešto u čemu će postojeći, ali i potencijalni gosti sigurno uživati.

Share Button
blog comments powered by Disqus