Šta možemo naučiti od najboljih porodičnih hotela u Hrvatskoj?

Hrvatska , Marketing i prodaja / 27. 09. 2016. / Autor:

U turističkoj i hotelijerskoj industriji, porodice kao ciljne grupe su jako važne i to pokazuju brojne statistike iz kojih se izvode i potpuno novi trendovi u radu hotela. Širom sveta sve je više lanaca kojima je fokus na porodičnim putovanjima, uz to se ispituju omiljene aktivnosti članova porodica, šta vole a šta ne, kao i šta je ono što njihov odmor čini posebnim.

Izvor: falkensteiner.com

Izvor: falkensteiner.com

Internet portal „Trip advisor“ na osnovu utisaka i ocena posetilaca formirao je listu najboljih porodičnih hotela u Hrvatskoj u letnjoj sezoni 2016. godine.

5. Meliá Istrian Villas

Fokus pri otvaranju ovog kompleksa vila bio je izgradnja u skladu sa tradicionalnom arhitekturom Istre i pružanje udobnosti i komfora budućim gostima. Izbor lokacije za Meliá Istrian vile bio je veoma važan s obzirom na to da vlasnici žele da ponude potpunu privatnost, prirodno okruženje, mogućnost uživanja u predelima, ali i da na samo korak od vila budu i mesta za zabavu i šoping. Dakle, spoj prirode, mirnog okruženja i zabavnih sadržaja što za svakog člana porodice ostavlja mogućnost za izbor aktivnosti tokom odmora.

Meliá Istrian Villas; Izvor: melia.com

Meliá Istrian Villas; Izvor: melia.com

4. Sol garden Istra

Vlasnici Hotela Sol Garden u Umagu su svoju strategiju bazirali na mirnoj okolini gde se hotel nalazi, što im je uz sportske i zabavne aktivnosti, otvoreni i zatvoreni bazen, dalo veliku prednost nad drugim hotelima u Umagu. Karakteristično je i da u ponudi imaju tematske gastro večeri, tradicionalnu hranu kao i poklon suvenire za goste. Priznaćete, jako dobra strategija.

Sol garden Istra; Izvor: tripadvisor.com

Sol garden Istra; Izvor: tripadvisor.com

3. Solaris kids hotel Andrija

Sobe koje su dizajnirane i prilagođene posebno za najmlađe članove porodice izdvajaju ovaj hotel od mnogih drugih u čitavom regionu. Cilj menadžmenta Solaris kids hotela Andrija u Šibeniku jeste da se deci ponudi potpuno nov vid boravka u hotelu. Zbog toga su gostima ponudili brojne uslužne sadržaje poput celodnevnog čuvanja dece, angažovani su animatori u akvaparku i na sportskim terenima. Dakle, deca tokom celog boravka mogu da se zabavljaju, a da bez obzira na to, roditelji budu potpuno relaksirani.

Solaris kids hotel Andrija; Izvor: booking.com

Solaris kids hotel Andrija; Izvor: booking.com

2. Falkensteiner family hotel Diadora

Izbor lokacije hotela za Falkensteiner bio je veoma važan, ali iako se nalazi na privatnom ostrvu sa kojeg se pruža predivan pogled na more, fokus u ovom hotelu je da se najmlađima pruže sadržaji koje malo koji hotel nudi. Prednost u odnosu na ostale hotele jesu restorani i mini diskoteke namenjeni isključivo deci i besplatni časovi plivanja. Mali znak pažnje na koji je stavljen poseban akcenat jeste da će goste u sobama sačekati boca mineralne vode, torbe za plažu, bade mantili i peškiri. Ne zaboravite da gosti jako cene male znakove pažnje, pa se podrudite da sledite slične primere.

Falkensteiner family hotel Diadora; Izvor: falkensteiner.com

Falkensteiner family hotel Diadora; Izvor: falkensteiner.com

1. Zaton holiday resort

Vlasnici Zaton kompleksa posebno se bave negovanjem prirode u okolini apartmana. Predeli oko kompleksa iskorišćeni su na odličan način – postavljen je veliki broj malih putokaza za šetnje uz informacije o biljnim i životinjskim vrstama. Strategija koja će goste izvući iz soba i privući ih da veći deo svog odmora provedu na vazduhu. Iako je poslovanje bazirano na boravku u apartmanima, Zaton kompleks nudi i mogućnost boravka na otvorenim zelenim površinama u šatorima.

Zaton holiday resort; Izvor: zaton.hr

Zaton holiday resort; Izvor: zaton.hr

Pojedini sadržaji i usluge koji navedene hotele čine jedinstvenim uz minimalna ulaganja mogu se naći i u drugim hotelima. Porodice žele mirnu okolinu i mogućnost za odmor. Neka to bude osnova kreiranja hotela za porodična putovanja, ali ne zaboravite da i oni žele zabavu, šoping, avanturu. Poput Sol garden Istra hotela ponudite svojim gostima specifičnu hranu, tematske gastro večeri, a suvenire određenog predela nijedan gost neće odbiti, a sigurno će ga podsećati na vreme provedeno baš u vašem hotelu. Usluga čuvanja dece u porodičnim hotelima je veoma pogodna za goste, a za interesantniji boravak dece restorani namenjeni isključivo njima su pun pogodak i sigurno će se pokazati kao isplativo ulaganje.

Primer navedenih hotela koji se nalaze u prirodnom okruženju mogu slediti i mnogi drugi hotelijeri pa se potrudite da prirodu maksimalno iskoristite i da predeli oko hotela budu uređeni. Mali znakovi pažnje poput opreme za plažu u hotelu Falkensteiner lanca gosti će uvek ceniti, stoga nemojte štedeti na sitnicama koje će boravak porodica u vašem hotelu učiniti znatno kvalitetnijim i prijatnijim.

Share Button
blog comments powered by Disqus