Šta sve sajt vašeg hotela mora sadržati?

Ostale teme , Region / 06. 06. 2017. / Autor:

Zahvaljujući napretku tehnologije danas je, mnogo više nego ranije, moguće da se mali hoteli bore sa većim hotelima za goste. To je moguće izvesti prateći želje gostiju i trendove, ulažući u digitalni marketing i pre svega, dobar sajt hotela.

H10 Hotels Itaca, Barcelona

Najvažnije je, pre svega, da hotel ima svoj sajt. Ukoliko to nije slučaj, to je prvo što treba da uradite. Imajte u vidu da sajt ne sme da se previše sporo učitava jer oni koji putovanje rezervišu onlajn ne žele da čekaju.

Ipak, nije dovoljno samo da hotel “ima tamo neki sajt”. Potrebno je da uložite u njegovo poboljšanje i što više ga prilagodite gostu. Ovo su neke stvari koje bi sajt trebalo da ima.

Dugme za rezervaciju

Među najbitnijim stvarima je da što više možete olakšate gostu da rezerviše smeštaj kod vas. Dakle, to treba uraditi u što je moguće manje koraka, bez suvišnih preusmeravanja. Ako je gost uspeo da nađe baš sajt vašeg hotela u moru sajtova za rezervaciju smeštaja koji su kao Booking.com, trebalo bi da učinite sve što možete da ga zadržite i ostvarite rezervaciju.

Na rezervacije koje dolaze direktno sa sajta hotela ne plaćate proviziju. S obzirom na to, isplatiće vam se da uložite u poboljšanje ove opcije jer za goste koji vam dolaze sa sajtova za rezervaciju smeštaja hotel plaća proviziju.

Neki hoteli koriste polja za upit koje gost popunjava, a nakon toga dobija mejl od hotela sa odgovorom. Međutim, problem je što većina turista ne želi da se dopisuje sa vama. Oni žele da rezervišu odmah i da plate onlajn. Vodite računa da zbog prevelike prepiske ne izgubite gosta, koji će onda svoj boravak rezervisati preko drugog sajta ili čak u drugom hotelu.

Printskrin: Premier Palace Hotel, Kijev

Navigacija

Navigacija, koja obično zauzima gornju ivicu sajta treba da bude jednostavna. Ne opterećujte je suvišnim stranama i držite se onih informacija koje će pomoći potencijalnom gostu.

Primera radi, tu mogu biti polja za rezervaciju, blog, polje o hotelu, kontakt, kako do hotela i često postavljana pitanja. Možete se odlučiti i da postavite polja: sobe, galerija, video, lokacija, cene. Izaberite ono što vam najviše odgovara, ali nemojte preterivati.

Sajt bi trebalo da bude lak za snalaženje. To znači da ne bi trebalo da cenovnik sakrijete negde gde ga ni hakeri neće pronaći. Gostima su cene bitne, a ako ih ne vide na vašem sajtu, otići će na neki drugi. Isto tako, nemojte “bombardovati” svakog posetioca sajta promo ponudama koje iskaču iz svakog ćoška. Neka vaš sajt bude jednostavan, a efikasan.

Tačne informacije i blog

Informacije na sajtu moraju da budu tačne. Ukoliko ste menjali cene, promenite ih i na sajtu jer može doći do nesporazuma sa gostima, a samim tim i do loših ocena hotela. Pretraživači bolje rangiraju sajtove koji s vremena na vreme imaju nov sadržaj, od onih na kojima se mesecima ništa ne menja.

Možda jedan od najboljih načina za to je da hotel ima svoj blog. Iskoristite ga da razglasite priču o svom hotelu. Blog postovi ne moraju da budu savršeni. Nađite teme o kojima možete da pišete solidno i redovno objavljujte. To ne znači da objavite nešto jednom u tri meseca – preporuka je da se objavljuje nov sadržaj barem nekoliko puta mesečno.

Izvor: Terme Olimia

Slike i vodič

Obogatite sajt slikama vašeg hotela. Ipak, ne bi bilo loše da promo fotografijama dodate i neke koje su napravili radnici hotela ili čak gosti. Ljudi vole da vide i “obične” fotografije jer ne žele da bilo šta prepuste slučaju. Ako možete, uključite i virtualne ture pojedinih delova hotela.

Preporučuje se da hoteli u čijoj se okolini nalazi dosta zanimljivih lokacija imaju na sajtu i opciju poput vodiča. Posavetujte goste šta je ono što bi morali da vide kada dođu u vaš hotel. Osim što biste na mapi mogli da tačno obeležite poziciju hotela – što je izuzetno korisno, možete da mapirate i ostale lokacije. Tako ćete pomoći svojim gostima da ih lakše nađu, ukoliko ih budu obilazili.

Često postavljana pitanja

Ovo polje nije obavezno imati na sajtu, mada ga pojedini veliki hotelski lanci imaju, iako ne uvek na naslovnoj strani. Ukoliko vaši recepcioneri stalno odgovaraju gostima na slična pitanja, onda ga dodajte na sajt. Uštedeće vam vreme, a gosti će znati sve što žele.

Aplikacija Hilton HHonors

Optimizacija za mobilni

Sve više turista u svetu rezerviše putovanja koristeći mobilni telefon i to je trend koji ne smete zanemariti. Obavezno prilagodite sajt i za mobilni telefon. Ne odlučuju se svi da rezervišu hotel odmah čim posete sajt i nekada će ga posetiti više puta, sa različitih uređaja.

Osim toga, imajte na umu da Gugl ne favorizuje sajtove koji nisu prilagođeni smartfonu i oni se neće prikazati pri vrhu pretrage onima koji na taj način traže sajt hotela.

Share Button
blog comments powered by Disqus